Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een babyshower organiseren doe je zo [+ FREE BABYSHOWER CHECKLIST]


18 mei 2018


Babyshower organiseren
<

Op 12 mei had ik de babyshower van mijn schoonzusje. Wat was het ontzettend leuk om dit in het geheim voor haar te regelen! Hoe organiseer je een leuke babyshower? Ik deel vandaag mijn ultieme tips met jullie!

Lees ook:
WEEKLY SNAPS #19 : Schoonzusje ongelofelijk verrast

Wat is een babyshower?

De naam babyshower komt uit Noord-Amerika maar ontstond oorspronkelijk in India.  Het is een feestje speciaal voor de aanstaande moeder die even extra in het zonnetje wordt gezet. Alles draait om de komst van de baby en er worden leuke spelletjes gespeeld en lekkere hapjes gegeten.

Ook in Nederland is de hype inmiddels overgevlogen en wordt het steeds populairder. Vaak wordt er geholpen met het geven van de laatste spulletjes van de babyuitzet. Het feestje wordt georganiseerd in het derde trimester van de zwangerschap, dus zo ongeveer in de 7e maand.

Babyshower organiseren Partydeco

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Wie nodig je uit en waar?

Bij iemand thuis vieren is ideaal! Er zijn geen extra kosten aan verbonden en het valt voor de verrassing ook minder op. Je ziet bij deze feestjes toch vaak een vrouwelijk gezelschap. Oma’s, vriendinnen en andere familieleden. Soms zelfs oudere kindjes. Het is maar net wat de zwangere mama zou willen, dus probeer dat alvast een beetje te peilen als je dat nog niet weet!

Een mooie taart

De eyecatcher van de dag; een echte babyshower taart! Iedereen kent wel iemand in haar omgeving die van die prachtige taarten kan maken. Wat mij betreft onmisbaar! Als je het geslacht en/of de naam al weet, dan kan je alles daarop aanpassen.

Babyshower organiseren Partydeco taart

Goede decoratie

Decoratie maakt het feestje compleet en gezellig en is dus erg belangrijk. Denk aan mooie slingers, ballonnen, matching bestek en wegwerpservies. Wat ik zelf heel erg leuk vind is een bepaald thema aan te houden. Ik ging voor het ‘Oh baby’ thema van Partydeco.nl. Roze met een tint van goud. Het was echt prachtig uit!

Babyshower organiseren Partydeco

Babyshower organiseren Partydeco

Lekkere hapjes en drankjes

Nou kom ik toch weer met mijn Pinterest tip! Hier vind je namelijk de allerleukste en lekkerste hapjes op het gebied van babyshowers. Denk aan zoetige en hartige hapjes. Bijvoorbeeld: wraps, quiche, lange vingers of chocozoenen met muisjes.

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Omdat de zwangere mama zwanger is betekent het niet dat er geen alcohol geschonken mag worden. Maar, ze mag ook zeker niet vergeten worden! Zorg dus voor een lekkere alcohol en alcoholvrije bubbelwijn. Een aanrader is het merk Faber, die heeft heerlijke bubbelwijn!

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes  Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Budget en cadeautjes

Je kan gezamenlijk een cadeau kopen, maar ik vond het persoonlijk leuker als ieder haar eigen cadeautje voor de aanstaande mama koopt. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde portemonnee. Wat mij betreft mag het niet meer kosten dan 15 euro per persoon, inclusief cadeau en bijdrage aan het feest. Mocht je wel graag een duurder cadeau willen geven, doe dat dan op een ander moment.

Maak daarnaast duidelijke afspraken en verdeel taken wat het best bij de ander past, het is fijn dat de hele groep betrokken is! Zo wordt echt een feestje namens jullie allemaal.

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Babyshower organiseren Partydeco hapjes en drankjes

Spelletjes spelen!

Het brengt heel wat gezelligheid en gelach teweeg als het tijd is voor wat spelletjes! Wij hebben dit gedaan door middel van een persoonlijk cadeautje namens iedere genodigde. Zo had mijn schoonmoeder (tandarts) een bandendoosje gekocht. Aan de hand van de cadeautjes moest mijn schoonzusje raden van wie ze die gekregen had. Origineel en hartstikke leuk om te doen! Is weer eens wat anders dan de standaard spelletjes.

Babyshower organiseren Partydeco cadeautjes

Babyshower organiseren Partydeco cadeautjes

Handige tips op de MAMA to the max Babyshower checklist!

Download hem hier:

Heb jij wel eens een babyshower georganiseerd? Wat is volgens jou een onmisbare tip voor andere organisators? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!