Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Babymassage een waar feestje voor mama en baby


28 april 2016


<

Babymassage is zo fijn om het contact tussen moeder en kind te versterken. Bij mij in de praktijk komen veel mama’s die na de borstvoeding periode graag iets samen willen doen. Even een momentje voor jezelf en je kleintje. Ook kan je sneller zien of je baby lekker in zijn vel zit omdat dit door aanraking herkent kan worden doordat je de lichaamstaal kent. Het stimuleert de bloedcirculatie en stimuleert de binnenste organen.

 

Mom And Baby, babymassage, gezelligheid, liefde, experts, blog, MAMA to the max

 

Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen meer worden gestimuleerd hierdoor worden taalontwikkelingen en het iQ verhoogd en het immuunsysteem wordt verhoogd. Baby’s aan klassieke muziek laten wennen is ook heel goed en ze worden er heel rustig van. Baby’s met een laag geboortegewicht zullen door babymassage eerder op het juiste gewicht zijn.

Wist je dat je baby tijdens de massage het gelukshormoon endorfine aanmaakt?

Hierdoor voelt je baby zich heel erg gelukkig en dit zorgt voor een betere hechting.

Je kunt het starten vanaf 5 weken als je iedere dag begint met vijf minuten kan je je baby langzaam laten wennen aan massage. Let wel even op masseer niet direct na een voeding maar wacht daar even 30 minuten mee. Dit is voor een baby die wat snel last heeft van krampjes erg belangrijk.

Wat ik wel zou adviseren is om de luier aan te houden bij je kleintje of een hydrofiel luier gebruiken, want doordat ze zo ontspannen zijn kunnen ze nog wel eens meer gaan poepen en plassen. Let goed op je lichaamstaal: ben je zelf gespannen van binnen of onrustig of boos ga dan niet masseren. Baby’s voelen heel sterk dat de buitenkant niet klopt met je gevoel van binnen en zullen dus zelf ook niet rustig zijn op het moment van masseren en de massage dan ook niet fijn vinden.Dus voor je begint met een massage is het aan te raden om even je ogen te sluiten even goed in en uit te ademen en je telefoon uit te zetten en de deurbel uit te zetten even met je volle aandacht bij je kleintje.

Het beste kun je masseren waar jij ontspannen kan zitten.

Je kan op het bed of op de bank gaan zitten en je benen strekken en je kindje op je benen leggen.

 

Mom And Baby, babymassage, gezelligheid, liefde, experts, blog, MAMA to the max

 

Of misschien vindt je op de grond gaan zitten wel fijner kijk wat jij prettig vindt.

Wat baby’s ook heerlijk vinden is om na het badje gemasseerd te worden of in het badje met een zitje.

In de volgende blog ga ik jullie wat tips geven hoe je een fijne rug massage kan geven bij je baby.

 

Bespaar continu

Sabine

Blogster Sabine (31jaar) en moeder van twee kinderen (1 en 3)wil jou heel graag inspireren en begeleiden naar een fijne en ontspannen geboorte, samen met de geboortepartner. In mijn eerste bevalling wist ik niet wat mij overkwam en ben ik bij de tweede op zoek gegaan naar een ontspannen bevallen cursus. Ik was zo geïnspireerd hierdoor dat ik alle mama's hiermee in aanraking wil laten komen. Dus wil je graag een fijne en ontspannen geboorte of maandelijks goede tips krijgen hoe je dit bereikt? Sabine neemt je mee in de wereld van ontspanning in de zwangerschap en de naderende geboorte. Want een ontspannen geboorte zorgt voor een relaxte baby. En door is mama en papa weer gebaat bij.

4 Reacties op “
Babymassage een waar feestje voor mama en baby

  1. Ik had ook een cursus babymassage gepland staan alleen kon deze door omstandigheden niet door gaan. Helaas mag Novelle niet in bad maar als ik haar na het douchen insmeer met haar zalfjes probeer ik haar daarmee wel lekker te masseren. Liefs Bibian

  2. Ik had ook een cursus babymassage gepland staan alleen kon deze door omstandigheden niet door gaan. Helaas mag Novelle niet in bad maar als ik haar na het douchen insmeer met haar zalfjes probeer ik haar daarmee wel lekker te masseren. Liefs

  3. Ja lijkt mij ontzettend leuk en fijn om te doen. Mijn kleine is nu 4 weken oud. Dus we kunnen bijna beginnen met de babymassage. Ik merk nu al dat hij het fijn vindt als ik hem insmeer met babyolie. Hij begint nu te glimlachen en dat laat hij tijdens het insmeren graag zien <3

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!