Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Van babybedje naar peuterbedje


26 januari 2019


hemeltje peuterbed poetree kids mamatothemax
<

Het werd tijd dat onze kleine meid over ging naar een peuterbedje, want ze wilde niet meer slapen in haar babybedje. Eens kijken of het slapen daarmee beter zou gaan. Jean-Philippe en ik vonden het super spannend, want Lilou is geen goede slaper en in tegenstelling tot haar zus een heel ander kindje. Toch hebben een prachtig bedje voor haar gemaakt. Ben je benieuwd waar alles vandaan komt? Lees dan verder!

Lees ook:
Color room make-over Lilou

Verschillend slaapritme tussen de meisjes

Lilou is in heel veel opzichten anders dan Maxime. Maxime was (en is) altijd een heel rustig meisje, dat lekker kon slapen. We hadden er wat betreft het slapen geen kind aan. Lilou is héél anders, lekker ondernemend en ondeugend. Van de zeven nachten moeten we er zeker vijf nachten uit. Ze wilde echt tot één jaar ’s nachts nog de fles. Nu wil ze ’s ochtends nog altijd heel graag een flesje omdat ze het gewoon heel erg lekker vind. En ik geniet dan weer van die fijne momentjes samen.

wanneer van babybed naar peuterbed lilou poetree kids mamatothemax

En toen ging het mis…

Als we Lilouke in haar bedje legde, ging ze wel slapen, maar werd ze ’s nachts weer wakker. Normaal was het na even troosten weer prima, maar sinds afgelopen oktober gaat het slapen alleen maar slechter. Ze begon te schreeuwen, huilen en was compleet overstuur. Daarom lag ze soms bij ons in bed, of wisselden JP en ik elkaar af in haar kamertje. Soms sliep ze zelfs bij mijn schoonmoeder. Het is heel gezellig, zo’n klein warm lichaampje bij ons in bed, maar de regel blijft: niet structureel bij ons in bed.

Haar eigen peuterbedje

In december zei ik tegen JP we moeten hier écht wat aan doen, dit kan zo niet langer. We probeerden van alles: boekjes lezen, nog even spelen en lekker knuffelen. Maar niets hielp, ze bleef boos. Dus planden JP en ik dat we in het voorjaar de boel gaan omgooien en dit is ons plan.

Onze slaapkamer wordt de nieuwe slaapkamer van de meisjes. Ja ze gaan samen slapen! Maxime heeft áltijd al gezegd dat ze super graag met haar zusje op één kamer wilt slapen. Dan krijgt Lilou hetzelfde bedje als haar grote zus. Wij gaan dan naar Maxime’s kamer en dat is misschien wel kleiner, maar dat maakt niets uit. We hebben altijd nog een aparte kledingkamer en er hoeft in principe alleen maar een bed te staan.

Tussenoplossing

wanneer van babybed naar peuterbed lilou poetree kids mamatothemax 2

Máár het is nog geen voorjaar, dus moesten we een tussenoplossing bedenken. Dus kochten we dit prachtige prinsessenbedje voor Lilou bij IKEA. Één ding wist ik al zeker, het beddengoed kopen we bij Poetree Kids. Ik heb eerder al een super leuke blog geschreven over de color-room make-over van Lilou waarin ik liet zien hoe gemakkelijk je met een andere kleur aan accessoires een kamer kan opfleuren.

valencia dekbedovertrek poetree kids mamatothemax

Het dekbed- en kussenovertrek komt uit de Valencia collectie van Poetree Kids en is zó ongelooflijk mooi. Ik heb er ook heel veel vragen over gekregen. De afmetingen van het dekbedovertrek zijn: 100×140 cm en van de kussenhoes: 40×60 cm. De kleuren zijn ook zo mooi, wit met lichtroze. En die rouches, ohhhh ik ben zo verliefd! Het fijne is dat Poetree Kids zulke uitgebreide collecties heeft dat ze gebruikt worden voor de geboortelijsten (verlanglijstje).

Ik heb me overigens écht rot gezocht naar een bijpassend dekbed. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een standaard dekbed van IKEA met de maat 200×140 en die heb ik gewoon dubbelgevouwen. Makkelijk en extra warm! Ik heb mezelf tevens afgevraagd; wanneer begin je met een kussen? Ik heb gemerkt dat Lilou erg veel behoefte had aan een kussen omdat ze zo vaak op die van mij kroop. Dus vond ik dit kussen bij Bol en is errrrrg fijn! Mooi plat en lekker zacht.

Een heerlijk plekje

hemeltje peuterbed poetree kids mamatothemax 2

Als finishing touch kocht ik nog een heel mooi hemeltje. Er zit een maan en sterretjes op. En dan wordt het zo’n gezellig knus holletje, waar ze heerlijk in kan wegkruipen. Een plekje waar ik soms nog wel jaloers op ben en kruip maar al te graag met mijn kleine meisje.

Of het een succes is geweest? Dat verklap ik nog niet en vertel ik jullie in de volgende blog! 

Veel liefs,

Deze blog is in samenwerking met Poetree Kids.
Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

3 Reacties op “
Van babybedje naar peuterbedje

  1. Ik snap het niet zo goed. Hebben jullie nu voor twee maanden een nieuw bed gekocht en krijgt ze daarna weer een ander?

  2. Wij hadden hetzelfde bij onze dochter. Ze was 1jaar en 8 maanden en niks hielp. Toen een peuterbed gekocht en wauw ze sliep zelfs door!! Wat een verrassing en verademing was dat!! Ik hoop dat het bij jullie ook heeft mogen helpen. In iedergeval een super knus plekje en prachtige bed spulletjes!!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!