Lees nu: Mix, match en win een super leuk kledingsetje!

Pasgeboren baby met verkeerde ouders mee naar huis


5 juni 2016


verkeerde ouders mama to the max
<

Pas maanden later kwam het Amerikaanse stel Richard Cusworth en zijn Salvadoriaanse vrouw Mercedes Casanellas erachter dat de baby die zij meenamen uit het ziekenhuis, niet hun eigen kind was.

 

moses1

 

Kort na de geboorte van hun zoon in El Salvador nam de verpleging hem alweer mee. “Ik mocht hem een kus geven. Daarna werd hij gelijk meegenomen naar de kinderkamer”, zegt Mercedes.

“Hij lijkt gewoon niet op ons”

Een dag later mocht Mercedes haar zoon vasthouden. Ze twijfelde gelijk toen ze zag de baby een veel donkere huidskleur had. Toch verzekerde de verpleging dat het haar zoon was. Ondanks hun gemengde gevoelens namen het stel de baby mee naar hun huis in het Amerikaanse Dallas. Richard: “Ik accepteerde hem gewoon als mijn eigen kind. Maar als ik nu de foto’s terugzie van een paar maanden geleden, snap ik echt niet dat ik niet eerder iets vermoedde. Hij lijkt gewoon niet op ons.”

 

“Waar is mijn zoon?”Het werd steeds duidelijker dat de baby niet hun zoon kon zijn. Een DNA-test voelde als verraad en het duurde dan ook vier maanden tot ze besloten toch de test te doen. De test bevestigde hun vermoeden. De baby die ze maanden geleden mee naar huis namen, was het kind van een ander stel.

“De gedachte dat de baby die ik al maanden verzorgde en waar ik van hield niet van mij was, was verschrikkelijk. Maar de gedachte die volgde was nog veel erger. Ik dacht: waar is mijn zoon?” zegt Mercedes. Richard raakte in paniek toen hij erachter kwam dat zijn kind al maanden werd opgevoed door vreemden. “Wie zorgt er nu voor hem, wat is er met hem gebeurd, is alles wel goed met hem?”

Moses

Dankzij de hulp van de Britse ambassade kwamen beide baby’s weer snel terug bij hun eigen ouders. Richard en Mercedes waren opgelucht, maar zaten tegelijkertijd in een lastige situatie. Want de baby waar ze maanden voor hebben gezorgd, moesten ze weer afstaan. Mercedes: “Daar kregen we nauwelijks de tijd voor. We gaven de familie al zijn kleren en gingen eigenlijk direct weer weg. Maar daarna kregen we onze eigen zoon, Moses, en dat was echt een heel mooi moment. Moses paste zich heel snel aan ons aan en alles gaat nu heel goed met hem.”

moses2
Moses, de echte zoon van Richard en Mercedes

Vanwege al het ingewikkelde papierwerk in Elsalvador, duurde maanden tot Richard en Mercedes hun zoon mee naar huis in Amerika mochten nemen. Er was namelijk nog geen geboortecertificaat. Na negen maanden was het dan eindelijk zover. Alle papieren waren in orde, het geboortecertificaat was opgemaakt, dus kon het gezin eindelijk naar huis. “Het was ongelofelijk mooi, een zegen van god” zegt de opgeluchte Mercedes.

Het is nog de vraag wie er verantwoordelijk is voor de scheiding tussen Moses en zijn ouders. Het onderzoek is nog gaande. Kinderhandel is een groot probleem in El Salvador. Richard en Mercedes vermoeden dan ook dat ze zelf het slachtoffer waren. Vooral jonge meisjes zijn het slachtoffer van kinderhandel en worden gedwongen om de seksindustrie in te gaan.

Marijke

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!