Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Heeft mijn baby last van overgewicht?


30 juni 2016


overgewicht
<

Misschien verwacht je het niet, maar baby’s kunnen helaas al last krijgen van overgewicht. Baby’s zijn vaak mollig, maar verwar babyvet niet met overtollig vet. Overgewicht is slecht voor alle leeftijden, dus ook voor baby’s. Mocht je baby toch te zwaar zijn, dan is het beter om hier zo vroeg mogelijk bij te zijn.

 

HEEFT MIJN BABY OVERGEWICHT?

De arts op het consultatiebureau zal bij de periodieke checks ook het gewicht en de lengte van je baby opmeten. Zij houden de ontwikkelingen bij van je kleine, ook ten opzichte van leeftijdsgenoten. Als je baby zwaarder is dan de het gemiddelde gewicht, hoeft dit nog niet meteen te betekenen dat je kindje te zwaar is. Toch is het belangrijk om oplettend te zijn en te blijven. Echt overgewicht kan nare gevolgen met zich mee brengen, en dit wil je natuurlijk voorkomen.

 

HOE KOMT MIJN KIND VAN OVERGEWICHT AF?

Je baby kan te zwaar worden wanneer er meer calorieën binnenkomen dan er verbruikt worden. Als dit het geval is dan krijgt je kindje te veel of te ongezond voedsel binnen, te weinig beweging of een combinatie van die twee factoren. Zet je baby niet zomaar op dieet zonder overleg met de huisarts of diëtist, je kindje heeft alle voedingsstoffen nodig om te groeien en ontwikkelen. Als je bezorgd bent over de gezondheid van je baby kan je dit met de huisarts bespreken. Zorg voor voldoende beweging en gevarieerd gezond eten in normale hoeveelheden.

 

HOE KAN IK MIJN BABY STIMULEREN OM TE BEWEGEN?

Het is belangrijk dat je baby voldoende ruimte en vrijheid heeft om te kunnen bewegen. Laat het autostoeltje in de auto en zet je kindje niet ‘vast’ in een zitje of iets dergelijks. In de box of op een kleedje kan je kindje rollen, kruipen en met de armen en benen bewegen. Je kan ook samen met je kleine beweegspelletjes doen zoals kiekeboe of met een bal rollen. Als je iets doet wat je baby leuk vindt, zal dit hem of haar ook weer stimuleren om te bewegen. Naarmate je kleine ouder wordt zal hij of zij zich steeds meer bewegen en lichamelijk tot steeds meer in staat zijn. Je baby zal leren rollen en kruipen. Dit kan je ook stimuleren, bijvoorbeeld door speelgoed net buiten het bereik van je kleine te leggen.

 

Bron: Minime

Kids NL 140317 - 210617 300x250

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!