Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een naam uitzoeken


6 juli 2016


babynamen; mamatothemax; Mama to the Max; mama blog; mama blogger; een naam kiezen; jongensnaam
<

Eén van de vragen die je als zwangere zeer regelmatig krijgt. Helaas moet ik op die vraag nog steeds ontkennend antwoorden, want wat vind ik het lastig dit keer.

 

Twintig weken echo

Tijdens de twintig weken echo was het meer dan duidelijk: we krijgen een jongetje! Ons gezin, waarin de vrouwen in de ruime meerderheid zijn, wordt verrijkt met een klein mannetje over ongeveer 14 weken.

Het kwam toch enigszins als een verrassing dat ik blijkbaar ook een jongensbaby kan krijgen. Na twee prachtige meiden, had ik er gewoon niet zoveel rekening meer mee gehouden dat er nog wel eens een ventje bij zou kunnen komen. Hoe leuk dat dit toch zo blijkt te zijn en we alsnog een gemengd gezin krijgen!

Ik kom zelf uit een gezin met vier meiden en had een broertje ook wel leuk gevonden. Bovendien was ik altijd jaloers op jongens die racebanen, technisch Lego en bestuurbare auto’s hadden. Dat soort speelgoed hadden wij vroeger bijna niet in huis en is tot nu toe ook nog niet door één van m’n dochters op haar verlanglijstje gezet.

 

Papa niet meer de enige jongen

Femme is erg blij dat haar vader straks niet meer de enige jongen in huis is. Ik heb hem hier nooit over horen klagen, maar merk dat hij het nu wel echt leuk vind dat hij een zoon krijgt. Ik heb altijd geroepen dat ik graag een kleine mini-versie van hem zou willen en ik zie het al helemaal voor me. Zo’n klein boefje met blonde krulletjes en een vrolijk koppie, die als het even kan z’n grote zussen op de kast jaagt en die uiteraard het liefst met z’n moeder knuffelt.

Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hoe een jongetje van ons er uit zal zien en wat voor karakter dit mannetje zal hebben. De eerste stoere jongenskleertjes zijn al uitgezocht en ik krijg er zin in om de babykamer in te richten.

 

mamatothemax; Mama to the Max; mama blog; babynamen; jongensnamen

 

Maar oh die naam!

Jongens wat ingewikkeld! Voor onze meiden een naam uit kiezen was geen probleem. We waren er snel uit en hebben er weinig over getwijfeld. Als het dit keer weer een meisje zou zijn geweest, hadden we nog zeker een stuk of vijf namen op ons lijstje staan om uit te kiezen.

 

babynamen; mamatothemax; Mama to the Max; mama blog; mama blogger; een naam kiezen; jongensnaam

Maar dat lijstje kan de prullenbak in, we zullen dit keer toch echt de knoop moeten doorhakken voor een mooie jongensnaam waar we allebei blij van worden. Er is keuze zat, dat is het punt niet, maar ik vind gewoon niet veel jongensnamen leuk. En de namen die ik wel leuk vind zijn negen van de tien keer al in gebruik door geweldig leuke neefjes, buurjongetjes of zoons van vrienden.

Nu bij de derde wil ik ook graag een naam die bij de andere namen past. Het liefst met twee lettergrepen en een naam die niet al te vaak voorkomt. Namen waarbij ik een minder leuke associatie heb, vallen uiteraard af en verder ben ik ook niet snel enthousiast over te lange, te Hollandse of te Amerikaanse namen. Een naam met een mooie betekenis zou ik leuk vinden en ik vind het een pre als de naam afgekort ook nog leuk klinkt.

 

Namen-app

Ik heb serieus alle namenwebsites inmiddels doorgespit, elke namenapp gedownload en ik ken zo’n beetje alle top-20 lijsten van de afgelopen jaren uit mijn hoofd. Ik heb mijn neefjes al zeker drie keer ondervraagd over de namen van hun vriendjes en ik check elke aftiteling, maar ook daar zat de leukste naam niet tussen.

Ondertussen wordt de lijst met afvallers alsmaar langer en op het korte lijstje van mogelijke kanshebbers zie ik er nog steeds niet eentje uitspringen. Ik ben bang dat we nog steeds geen idee hebben als de weeën beginnen en ik zie me zelf al namen afstrepen tussen het puffen door.

babynamen; baby naam; een naam kiezen; jongensnamen; mamatothemax; Mama to the Max; mama worden; zwanger; blog; blogger; mamma

Mochten we er nou echt niet uitkomen, dan kunnen we tegen die tijd altijd nog terugvallen op het advies van onze driejarige. In de categorie “bijzonder originele jongensnamen” is zij een uitblinker. Haar suggestie was om de baby “Pepje” te noemen en als alternatief vond ze “Rosalie” ook wel geschikt. Dus dankzij onze jongste hebben we nu in ieder geval een prachtige werktitel en moet onze uk het voorlopig nog even doen met “Pepje”.

 

Ben je ook op zoek naar leuke babynamen?

Ik ben een aantal sites tegen gekomen die de moeite waard zijn om te bekijken!

  • www.meaning-of-names.com
    Op deze site kan je zoeken op de betekenis van namen in plaats van op naam. Kan verrassende resultaten op leveren.
  • www.zeevannamen.nl
    Heel veel nameninspiratie. Zoek bijvoorbeeld op korte, hippe, tijdloze of klassieke namen. Bij een naam krijg je suggesties voor bijpassende namen.
Fashion_English11_300x250

Tamara

Mijn naam is Tamara Grevers, nog net geen 30. Vrouw van hele leuke man en moeder van twee mooie meiden.(Zoë 4, Femme, 2) Ik werk parttime als zelfstandig webdesigner. Een hele leuke baan. Ik houd van een goed boek, lekker eten met een wijntje, vriendinnendates, series kijken en hardlopen(soms). Schrijven staat hoog op mijn wordikblijvan-lijstje en ik vind het top dat ik deel uit mag maken van het bloggersteam van MAMA to the max.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!