Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Lilou is 9 maanden!


15 september 2017


lilou 9 maanden oud baby eertste jaar babyvoeding babyhapjes moederschap opvoeding kelly caresse zwanger MAMA to the max
<

Niet te geloven, maar het is echt zo….ons kleine meisje is al negen maanden geworden. Al negen maanden lang mogen we genieten van dit vrolijke en nieuwsgierge wezentje. Iedere dag is een feestje met haar, dat klinkt misschien erg zoet, maar toch voelt het zo. Vandaag een gezelige update!

Ontwikkeling

Vorige week waren we nog bij het consultatiebureau en ons meisje ligt precies op de groeicuve. Ze was 70 centimeter en 8,6 kilogram. Een perfect gewicht bij een gemiddelde lengte. Heel blij mee. Ook kon ze net voordat ze negen maanden werd al zelfstandig zitten. Nu we bijna twee weekjes verder zijn en we dit iedere dag met haar geoefend hebben, kan ze ook echt stevig blijven zitten zonder dat ze nog snel omvalt. Wat een mooie mijlpaal is dat. Het spelen op de speelkamer is dan nu ook een feit. Haar grote zus is helemaal in haar nopjes, want ze ziet Lilou nu echt veranderen in een speelmaatje en niet alleen maar die baby waar mama of papa voor moet zorgen.

Ze is een echt boefje, want niks is meer veilig. Alles wat ze vast kan pakken dat grijpt ze gelijk. De (gelukkig niet meer warme) soep, de beker chocolademelk van Maxime en een zelfs het beeldscherm van JP’s iPhone zijn al gesneuveld. We letten nu dus ook wel op en iedere keer als we Lilou bij ons ops schoot nemen, dan begint iedereen al snel alles uit haar bereik te halen, hihi. Klein deugnietje!

Haartjes

Wat heeft ze een mooie bos haren. Maxime had dat ook, maar bij Maxime zijn ze eerst allemaal uitgevallen en toen duurde het wat langer voor ze weer een heel volle bos had. Bij Lilou zijn ze na de geboorte gewoon blijven zitten. Binnenkort gaan we voor het eerst naar de kapper om de lange plukken een beetje bij te knippen. Sommige plukjes beginnen echt hun eigen leven te leiden haha. Ik denk dat ze ook zo blond gaat worden als Maxime. Ze werden allebei met zwarte haartjes geboren, maar Maxime was met 1 jaar ook helemaal blond en aan Lilou zien we dat ze ook steeds lichter wordt.

Voeding

We zitten sinds dat ze negen maanden is op nog maar 3 flessen voeding per dag. Ze krijgt haar eerste flesje meteen nadat ze wakker wordt, dan nog eentje rond 13.00 uur en nog eentje voor het slapen gaan. Rond 10 uur krijgt ze haar fruithapje dat ze binnen 2 minuten helemaal op heeft. Ze vindt het heerlijk net zoals het avondeten. Werkelijk alles goed erin als koek. We zijn vooral blij dat het goed gaat met het eten, omdat ze zelfs met 6,5 maand nog niks wilde eten. Als tussendoortjes geven we op dit moment soepstengels, Nijntje koekjes, broodkorstjes en de biologische smulstengels van Love My Veggies. 

lilou 9 maanden ontwikkeling update baby voeding MAMA to the max

Wie heeft er ook een baby’tje rond deze leeftijd en herkent veel in Lilou?

Laat het me weten in de reacties!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Lilou is 9 maanden!

 1. Leuk om te lezen! Genevieve is twee weken ouder! Ontzettend nieuwsgierig meisje! Kruipt en trekt zichzelf op.. Afgelopen week de eerste stapjes gezet. Ze drinkt nog drie flessen. Ze is nu 76cm en ruim 9 kilo!

 2. Herkenbaar! Ons mannetje is van eind november… ook precies gemiddeld bij het CB en ook een vrolijke alleseter, terwijl hij vooral brood eerst echt niet wilde. We zitten nu op 2x brood en 2x fles, want de middagfles werd hem te saai. En nu wil hij alleen nog maar brood eten als hij het zelf in zijn mond mag stoppen, knoeiboel!
  Heerlijk genieten van zo’n lieve mini!

 3. Super leuk! Ons meisjes schelen 2 weken.. Dus wij zitten ook bijna aan de 9 maanden de tijd gaat zo snel! En qua ontwikkeling zitten ze erg op 1 lijn super leuk om te zien! Onze kleine baby’s worden grote meisjes! ♥️

 4. Ons meisje is morgen 10 maanden, en inderdaad alles wat ik lees is herkenbaar!! Onze mila kruipt erop los klimt overal op onder en in en trekt zich aan alles en iedereen op, niks.is veilig maar wel is het heel erg leuk om die ontwikkeling te zien!!mila had ook een grote donkere bos haar die steeds lichter aan het worden is! Genieten is het!

 5. Mijn dochter is 2 dagen na Lilou geboren! Qua ontwikkelingen herken ik het! Alles pakken en zelf gaan zitten!
  Wij geven nog 2 flessen per dag, s ochtends en s avonds!
  Hier nog niet zo’n mooie volle bos met haren, maar het groeit wel! Ben heel benieuwd welke kleur het gaat worden!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!