Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

AUTOVAKANTIE: hoe overleef ik een vakantie met de auto?


4 juni 2015


D

De zomer komt dichterbij en de vakantie steeds korter in het zicht… Lekker genieten en nergens aan hoeven te denken. Toch zien vooral veel mama’s onder ons er vaak tegenop om met de auto te reizen. Is wel alles in orde met de auto? Zijn we dit of dat niet vergeten? Met een goede voorbereiding kun je met een gerust hart je kinderen en jullie zelf vervoeren naar jullie prachtige bestemming. Dit keer heb ik een aantal musthaves voor de auto op een rijtje gezet. Benieuwd naar wat je vooral niet moet vergeten? Lees dan snel de checklist!

 

autovakantie-zomer

 

Auto check

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk heel belangrijk dat je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken over de auto. Het belangrijkste is dat jullie samen veilig arriveren op de plaats van bestemming. Daarom is het handig voordat je vertrekt even een auto-check te doen! Ik heb een aantal dingen op een rijtje gezet die je vooral moet checken voordat je gaat beginnen aan jullie avontuur..

Het checken van de olie moet een aantal keren per jaar gebeuren maar toch wordt het vaker vergeten. Vooral wanneer je gaat reizen met de auto is het handig om een olie check te doen zodat je ziet of er nog genoeg olie inzit en of die nog goed is. Een handig hulpmiddel hiervoor is een oliepeilstok.

Daarnaast is het controleren van de banden ook niet onbelangrijk in de zomer, zorg ervoor dat de banden een goed profiel hebben zodat bijvoorbeeld slipgevaar voorkomen kan worden! Laat dan meteen ook eventjes de bandenspanning checken.

De lichten.. het wordt vaak als vanzelfsprekend gezien dat de lichten goed werken, maar controleer deze voor de zekerheid door ze aan te zetten en te kijken of ze het ook echt doen.

Nog reserve auto onderdelen nodig? Wij hebben een handige webshop tip voor je! Bij Reserve delen store vind je alle onderdelen van alle merken auto’s. De webshop is ook erg handig voor vrouwen die  niet tot weinig verstand hebben van auto’s. Je kiest het merk auto en zoekt op de onderdelen die je wilt bestellen. Heel gemakkelijk en overzichtelijk!

 

d61ed0643bbec81fbb0bc9eaf6ef3c2d

 

Wagenziek

Veel mensen maar vooral kinderen hebben last van wagenziekte. Het is vervelend als je kind zich niet lekker voelt tijdens de reis en je niet goed weet wat je nou moet doen. Ik heb een top vijf voor je samengesteld met dingen die je kunt doen om de reisziekte te voorkomen. Met deze top vijf en misschien een reispilletje kun je reisziekte proberen te voorkomen. Mocht het uiteindelijk niet helpen zorg dan dat je genoeg plastic zakken hebt voor het geval je niet meteen kunt stoppen ;).

  • Niet of niet te veel snoepen
  • Niet lezen in de auto
  • Lekker voorin zitten wanneer die mogelijkheid er is
  • Op het gemak rijden.
  • Een watje in het oor doen

Wagenziekte komt doordat het evenwichtsorgaan, in je oor, niet begrijpt dat het lichaam beweegt terwijl je zelf niet actief bent. Het watje moet in het oor gestopt worden welke het tegenovergestelde is van je actieve hand. Dus in het rechter oor als je linkshandig bent en andersom!


Pauzes

Houd je kinderen op een leuke manier bezig

Voor de kids is het meestal een hele lange zit zo’n autovakantie. Het maakt niet uit of je een uurtje of twaalf uur onderweg bent, na tien minuten komt meestal al de vraag: mama? zijn we er bijna? Het is dus belangrijk dat ze genoeg te doen hebben en je bijvoorbeeld leuke liedjes met ze zingt, spelletjes doet, kleine cadeautjes laat uitpakken tijdens de reis….. Dat zijn allemaal voorbeelden die de reis gezelliger laten verlopen voor het hele gezin. Tegenwoordig hebben de kinderen een Ipad, muziekspeler, computerspel en ga zo maar door. Niets is zo vervelend wanneer de apparaten na drie uur leeg zijn en niet meer kunnen worden opgeladen. Daar is een oplossing voor gevonden! De powerbank van FreshnRebel is in verschillende leuke kleurtjes verkrijgbaar. Deze sluit je aan op het apparaat en werkt als een tweede batterij, dat is alweer een zorg minder!


De Toly Kids wc-brildekjes

Deze dekjes zijn super handig en zien er heel leuk uit. Vaak zijn de toiletten onderweg niet altijd even hygiënisch. Extra aandacht is dan ook geen overbodige luxe, vooral wanneer er kleine reizigers in de buurt zijn. De dekjes hebben een patroon met dieren en zorgen ervoor dat jouw kind zonder zorgen op de toilet kan zitten. Ze voorkomen tevens besmettingen, hangen ruim over de toilet en zorgen ervoor dat je kind zich gewoon vast kan houden aan de wc-bril. Héééél fijn! Dat is alweer een zorg minder..

 

 

Enjoy your vacation!

 

Wie van jullie gaat regelmatig met de auto op vakantie? Heb je zelf nog leuke of handige tips over een autovakantie met kinderen? Deel ze dan met ons bij de reacties! Benieuwd of er ook lezers zijn die bewust vanwege de kinderen een autovakantie vermijden.

 

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!