Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Alweer 5 jaar moeder, wat is er anders dan voor die tijd?


6 mei 2018


Alweer 5 jaar moeder zusjes samen Lilou Maxime
<

Iets meer dan 5 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder, het blijft toch één van de mooiste dagen van mijn leven. Een leven zonder grote verantwoordelijkheden, van jonge vrouw tot moeder. Wat is er anders dan voor die tijd?

Lees ook: 
Waarom iedere moeder zou moeten vloggen

Beter in multitasken

Ze zeggen dat vrouwen kunnen multitasken, nou ik kan je zeggen, als moeder moet je gewoon multitasken. Je kunt er niet meer omheen. Met Lilou op mijn arm, haar speen al knijpend tussen mijn lippen, maak ik haar flesje klaar. Ondertussen pak ik met mijn voet nog het spuugdoekje dat aan de andere kant van de bank ligt en klets ik met Maxime over de dag. Het hoort er allemaal bij!

Alweer 5 jaar moeder zusjes samen Lilou Maxime

Alweer 5 jaar moeder Maxime baby

De overstap van 1 naar 2 kindjes ging ook helemaal vanzelf. Een goede planning is ‘the key’ tot succes, daar kom ik straks nog even op terug. En dat geld eigenlijk wel voor iedereen zowel zakelijk als privé. Soms kan ik het multitasken zelfs overlaten aan grote zus Maxime. Ze is natuurlijk al 5 jaar en wil mama maar al te graag helpen. Ze doet het ook zo ontzettend goed met haar kleine zusje!

Alweer 5 jaar moeder zusjes samen Lilou Maxime

Mijn tas is een puinhoop

Waar ik voorheen enkel een lippenstift, mobiel en portemonnee nodig had, ligt mijn tas nu overhoop met een heleboel onzin. Ik kan er soms wel om lachen als ik een zakelijke afspraak heb. Dan moet ik bijvoorbeeld een pen pakken en open ik mijn tas die vol ligt met verfrommelde bonnetjes, billencrème en gebruikte zakdoekjes. Dat moet je haast wel herkennen, toch?

alweer 5 jaar mama plannen nette tas

Kijk, dit ziet er beter uit, toch?

Maar, als ik de meeste vrouwen zo hoor komt het veel vaker voor dan ik dacht. Tja, we kunnen ook niet alles perfect doen? 😉

Betere planner

Zoals ik net al zijn; een goede planning is ‘the key’. Je moet nou eenmaal ook gaan plannen, dus een agenda is onmisbaar, in welke vorm dan ook. Maxime moet naar ballet, Lilou krijgt weer prikjes, ik moet naar de dokter of heb een andere afspraak. Ik was eerst niet zo bezig met plannen, ik ging naar het werk en verder zag ik wel hoe de dag verliep. Maar, met zoveel afspraken is het gewoon wel nodig. Ik vind plannen niet alleen belangrijk, maar ook leuk. Zo zie altijd hoe je week gaat verlopen en dat geeft een goed gevoel.

alweer 5 jaar mama plannen agenda

Op stap gaan; wat is dat?

De zaterdagavond was vaak de avond dat ik op stap ging. Nu ben ik soms om 22:00 uur al totaal uitgeteld en kom ik niet verder dan de bank en een film. Al heb ik daar best vrede mee. Op stap gaan was altijd heel erg leuk, maar nu geniet ik net zo goed van een goed glas wijn, lekkere hapjes en een gezellige avond thuis op de bank. Bovendien vind ik het ook heel erg fijn om in de weekenden met mijn gezin te zijn.

Alweer 5 jaar moeder zusjes samen Lilou Maxime

De ochtenden zijn langer

Als ik dan ‘vroeger’ op stap was geweest kon ik nog uren in bed blijven liggen. Ik sloeg het ontbijt over en de helft van mijn dag was al voorbij. Nu is dat heel anders! De kinderen waren mijn wekker en daar heb ik gebruik van gemaakt door elke ochtend lekker vroeg op te staan. Mijn ochtend begint daarom tussen 06:15 en 06:30 uur en ik vind het heerlijk! De ochtend is daardoor langer en we kunnen veel meer uit onze dag halen.

Alweer 5 jaar moeder ochtenden Alweer 5 jaar moeder ochtenden

Herkennen jullie je in één van deze veranderingen? Wat is jullie grootste verandering sinds je moeder bent geworden? En welke tip is volgens jullie onmisbaar?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!