Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat als je je huis hebt verkocht EN een nieuwe hebt gekocht…


28 april 2016


huis, verkopen, verhuizen
<

Allereerst wil ik me toch een klein beetje voorstellen. Mijn naam is Rianne. Ik ben 29 jaar en trots moeder van twee prachtige kindjes (welke moeder vind dat niet). Samen met mijn vriend zijn wij ouders van Fleur (3 jaar) en Thijmen (9 maand).

En vandaag dus mijn eerste blog voor mamatothemax! Ik ben echt ontzettend verheugd dat ik mag schrijven voor mamatothemax. Ik ben een echte starter in bloggen dus tips zijn altijd welkom. En natuurlijk hoop ik dat jullie mijn blogs leuk en interessant vinden om te lezen.

Goed, in januari hebben we besloten ons huis te gaan verkopen. We hebben de keus gemaakt tussen of verbouwen of verkopen. Verbouwen zou gezien onze rente niet echt voordelig zijn en nu zijn de rentes op een nieuwe hypotheek historisch laag dus verdiepen in hypotheken en verhuizen it is!

 

huis, verkopen, verhuizen

En als je dan besluit je huis te verkopen kan alles in een sneltrein gaan en believe me, zodra dat bord in de tuin staat voelt het toch wel even heel raar. We gaan ons huis die we eigen hebben gemaakt en waar we twee kinderen hebben gekregen verkopen! Dit huis heeft vooral emotionele waarde, lees “drempel”! Maar goed de stap is genomen het bord staat er en de eerste shock kwam binnen toen na één week de eerste kijker zich al aandiende! En ja tuurlijk ben je blij, vind je het spannend en ga je dus als een idioot door je huis heen zodat hij er voor de bezichtiging uitziet alsof hij uit een catalogus is gehaald. Maar goed enthousiast maar ons huis was niet hun droomhuis.

Oké, vijf bezichtigingen verder, twee maanden verder, huis verkocht!! Blij dat we zijn, maar ja nu komt ook dat oh zo dubbele gevoel. De emotionele waarde van het huis! Rianne, kijk vooruit we gaan nu ons droomhuis kopen en gaan daar ook heel veel mooie momenten beleven! Ik ben om!

 

huis, verkopen, verhuizen

 

Onze huizenjacht begint nu echt. Ons eerste huis wat we serieus gingen kijken stond in een nieuwe wijk. We stonden net in de woonkamer toen de makelaar zei dat er die ochtend net een bod op was gedaan. Balen! Ergens weet je dat je dus voor niets aan het kijken bent en helaas verkocht! Ons tweede serieuze huis stond in een buitendorp, mooie vrijstaande woning, landelijke stijl, we zagen het helemaal voor ons. Tot we tijdens het bieden bruut werden overboden en aan de kant werden gezet. Ik weet het niet hoor, maar volgens mij is dit niet hoe het werkt in de wereld van de makelaardij?! Maar goed met opgeheven hoofd gewoon verder zoeken naar ons droomhuis. En ja hoor toen kwam er een prachtig huis voorbij op funda.nl, buitendorp, vrijstaand, veel ruimte, nagenoeg af, hier gaan we kijken! En we waren verkocht! Gelijk diezelfde middag een bod gedaan (ja we willen graag de eerste zijn en niet weer achter het net vissen). Dat was overigens op een vrijdag, op dinsdagochtend kregen we reactie terug en wij gaven daarop dinsdagmiddag meteen een voorstel en tot onze verbazing werd er meteen akkoord gegaan! We hebben een huis gekocht!!!

 

En dan? Je huis verkocht, een nieuwe gekocht? Wat ga je regelen? Wat MOET je regelen? Hier volgt een handige checklist:

Je eigen huis verkocht:

  •  Mocht er een restschuld zijn, ga uitzoeken wat je hiermee wilt (meefinancieren? Spaargeld?)
  • Energielabel regelen
  • Alle abonnementen (gas/elektra, internet, telefoon etc.) opzegtermijnen opzoeken of kijken of het mee kan naar de nieuwe woning (glasvezel kan bijvoorbeeld nog niet in alle huizen en bepaalde providers gaan alleen over glasvezel) Dit kun je beter allemaal van te voren goed uitzoeken want als je op zoek moet naar een andere provider of leverancier van je nutsvoorzieningen dan heb je hier voldoende tijd voor om de beste passende bij jullie gezin te vinden
  • Datum afspreken wanneer de sleuteloverdracht gaat plaatsvinden
  • Voorlopig koopcontract tekenen

Je droomhuis gekocht:

  • Hypotheek regelen (en eventuele restschuld meefinancieren)
  • Datum van de sleuteloverdracht regelen (kan dit een beetje gunstig afgestemd worden met je oude huis? Controleer wel hoe het zit met de hypotheek als je twee week overlap hebt.)
  • Voorlopig koopcontract tekenen

En natuurlijk moet je veel meer regelen maar bovenstaande zijn de allereerste dingen die je in de eerste week/weken moet regelen. Maar ik ga met natuurlijk nog flink bezig houden met een verhuizing dus de volgende checklist is on his way!

Nu kunnen we ons nieuwe huisje al wat gaan indelen in ons hoofd, nadenken over een stijl, kleuren, accessoires, meubels etc. Kortom voor mij komen er heel wat avonden op Pinterest aan! Een overvloed aan stijlen, kleuren, mogelijkheden, DIY’s en veel meer voor ons nieuwe droomhuis. Dus ik ga mij nu maar even in mijn telefoon verstoppen MET de Pinterest app!

Ik hoop dat jullie mijn eerste blog leuk en interessant vonden om te lezen, tips zijn van harte welkom en mocht je meer willen weten over verhuizen, Let me know! Dan kan ik hier aandacht aan geven in mijn volgende blog!

 

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Rianne

Mijn naam is Rianne. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en samen hebben wij 2 kinderen (Fleur 3, Thijmen 9 maand). Ik werk 30 uur als bedrijfsleider bij de Xenos. Ik geniet van alle tijd die ik met mijn kinderen doorbreng, als ik dan ook vrij ben doen we alles samen. Ook geniet ik natuurlijk van mijn me-time, dat doe ik door te gaan hardlopen. Ik vind het heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken. En uiteraard houd ik ook van we-time! Samen met vriendinnen en de kinderen wat leuks doen staat ook hoog op mijn vind-ik-leuk lijstje.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!