Lees nu: AND THE WINNER IS… [VTECH MEI TREKKING + NIEUWE RONDE!]

Alles wat ik wil voor kerst zijn twee roze strepen


6 december 2017


<

In november deelde ik mijn verhaal in ‘Beschuit zonder muisjes’. En wat een lieve berichtjes kreeg ik van jullie, hartverwarmend. Jullie geven mij zoveel liefde, kracht en nog meer positiviteit. De positiviteit overheerst in mijn leven. Ik ervaar vrijheid en daar geniet ik ook van. Alleen de maand december blijft voor mij een lastige maand. De laatste maand van 2017 is aangebroken en weer ben ik niet zwanger!

Wat ik mij wens is niet te koop 

Met Sinterklaas heb ik geen moeite. Dat is voor mij een kinderfeest. Voor mij geen kinderen met roze blosjes langs de kade, of gespannen voor de televisie. Geen cadeautjes in een jutezak, schoentjes voor de kachel en met elkaar liedjes zingen. Daar heb ik vrede mee. En ik geniet op afstand van de blije en gespannen kindergezichtjes.

Maar Kerstmis is een ander verhaal. Kerst is bij uitstek een feest waar gezinnen bij elkaar komen en dat vind ik lastig. Wij komen ook op het feest, maar wij zijn geen gezin. Het is gezellig, maar ik voel mij leeg. Ik wil ook een gezin zijn.

Ieder jaar weer krijg ik de vraag of ik nog wensen heb voor kerst. Maar wat ik mij wens is niet te koop. Al 8 jaar droom ik ervan om een cadeautje onder de kerstboom te kunnen leggen bij mijn ouders. Ik zou ze dolgraag willen verrassen. Hun stralende ogen willen zien. Wat zou ik mijn ouders graag laten promoveren tot grootouders. Voor mij geen positieve zwangerschapstest in december, maar genoeg andere mooie cadeaus onder de kerstboom. Ook dit jaar kan ik gewoon weer proosten met een glas wijn en genieten van de carpaccio, rauwe vis en tiramisutaart.

Ieder jaar de hoop 

Zo aan het einde van het jaar maak ik altijd de balans op. De maanden tikken dan voorbij. Zou het dan deze maand toch nog raak zijn? In april denk ik altijd: als ik nu zwanger raak dan word ik dit jaar nog mama. Maar wanneer de laatste maanden van het jaar wegtikken wordt mijn hoop steeds kleiner. Is het dan dit jaar weer niet raak?

Zo zijn de afgelopen 100 maanden geweest! Honderd maanden, wauw dat zijn er veel! Nu ik het schrijf en het getal zie staan besef ik mij pas hoe lang wij al bezig zijn. Honderd maanden proberen wij al om zwanger te worden en al 100 keer hebben we de teleurstelling moeten verwerken dat het weer niet gelukt is. De ene maand iets meer dan de andere maand, maar toch. Honderd keer ongesteld geworden en al 100 keer gehoopt dat dat 9 maanden uit zou blijven!

Hoe vaak heb ik op internet al niet een zwangerschapskalender ingevuld. Zo’n kalender waarop je kunt aangeven wanneer de eerste dag van je menstruatie was en waarop je vervolgens ziet wanneer je uitgerekend bent. En iedere keer betrap ik mijzelf erop dat ik toch stiekem kijk naar een geschikt moment om het blije nieuws met onze familie en vrienden te delen. Dat moment is nooit gekomen en zal ook nooit komen.

 

 

Nieuw jaar, nieuwe kansen

‘May all your wishes come true’. Zo’n simpel gezegde, maar voor mij is deze zin vaak confronterend. Het klinkt zo vanzelfsprekend, want uiteraard gun je iedereen dat zijn of haar dromen mogen uitkomen. Maar mijn grootste wens zal niet uitkomen. Het wiegje is leeg en blijft leeg.

Met oud en nieuw proost ik op het mooie leven, op vrijheid. Mijn wens blijft, maar er zijn genoeg andere mooie dromen. Onze kinderwens is niet meer mijn grootste droom. Er is meer. ‘Droom niet je leven, maar leef je dromen.’ Er zijn genoeg dromen die ik wel in vervulling kan laten gaan. Mooie reizen maken; nog een keer naar Amerika. Voor anderen is dat misschien eenmalig, of een wens die pas in vervulling gaat als de kinderen groot zijn. Voor mij een wens die ik vaker mag laten uitkomen. Ook is er de wens om in 2018 te verhuizen naar ons droomhuis. Het zou mooi zijn als ook die wens komend jaar in vervulling mag gaan.

Maar toch blijf ik ieder jaar stiekem weer hopen. Zo aan het einde van het jaar denk ik altijd: 12 nieuwe kansen! Ook in 2018 12 nieuwe maanden waarin ik wel zwanger kan worden.

Ergens heb ik het afgesloten, maar ook altijd zal mijn menstruatie mij even confronteren met de keiharde realiteit: weer niet zwanger. Gelukkig, ik heb een menstruatie. Gelukkig, ik heb een eisprong. Maar helaas, het is ook dit jaar weer niet gelukt.

Erkennen

Om de feestdagen goed door te komen hoef je ze zeker niet te ontvluchten. Erkennen dat het een moeilijke maand is kan al helpen. Bedenk welke momenten je met familie en vrienden wilt meemaken en voor welke momenten je liever bedankt. En juist het bewust bedanken betekent dat je goed voor jezelf zorgt. Trek je het niet, zorg dan vooral goed voor jezelf. Doe iets waar jij je goed bij voelt, wees lief voor jezelf.

Eigenlijk is het zo erg nog niet dat wij ook dit jaar de feestmaand zonder kinderen beleven. We hoeven ons niet druk te maken over onze kinderen die aan het stuiteren zijn tijdens de feestmaand. Die niet aan tafel willen zitten omdat ze veel te druk zijn met de cadeautjes en al het lekkers dat ze krijgen. Maar ook geen plakkerige handjes die overal aan gaan zitten. Tijdens de feestdagen trek ik mijn mooiste jurkje aan en toost ik op het mooie leven. Ik heb, als het hier om gaat, in ieder geval een hele ontspannen feestmaand!

 

En stiekem blijf ik hopen dat ik in de komende 12 maanden toch nog een cadeautje mag inpakken, met twee hele mooie roze strepen!

 

Ik wens dat iedereen met de feestdagen en ook in het nieuwe jaar mooie momenten mag ervaren. En ik ben erg benieuwd, hebben jullie mooie dromen voor 2018?

Liefs Sandra

Woonverzekering Image Banner 300 x 250
Sandra

Sandra

Hi! Ik ben Sandra, 30 jaar, getrouwd én ongewenst kinderloos. Naast schrijven heb ik veel liefde voor fashion, lekker eten en reizen. In mijn blogs vertel ik over het verdriet van het ongewenst kinderloos zijn, maar vooral ook over de positieve kanten van dit gemis. Ik hoop met mijn maandelijkse bijdrage aan MAMA to the Max taboes te kunnen doorbreken, vrouwen (en mannen) in een soortgelijke situatie te kunnen steunen en te laten zien dat je ook een heel mooi leven kunt hebben zonder kinderen. Ik heb inmiddels een positieve invulling kunnen geven aan mijn kinderloosheid, maar het gemis zal altijd blijven.

16 Reacties op “
Alles wat ik wil voor kerst zijn twee roze strepen

 1. Je schrijft zo mooi en jouw verhaal raakt me enorm. Na 1 jaar proberen, waarbij ik slechts éénmaal een positieve test in handen had die uitmondde in een miskraam, beginnen de vragen en angsten zich nu ook op te stapelen.. moeten we nu al eens de huisarts contacteren..? Waarom lukt het niet (meer)..? Zal ik op de volgende vriendinnenavond eens goed nieuws mogen brengen..? Ik weet dat een jaar zeker niet super lang is, maar de feestdagen maken het er toch niet gemakkelijker op. Jouw blog geeft me in zekere zin hoop en doet me beseffen dat ik nu alvast moet genieten van de vrijheid die er nog is. Toch zal ik een speciaal kaarsje branden voor iedereen met dezelfde wens voor 2018…

  Liefs, Katrien

 2. Pff wat herkenbaar! En ja ook ik vul elke maand de datum in op internet en kijk of we dan een feestje of iets dergelijks hebben. Na elke menstruatie denk ik ow maar als het nu lukt, ben ik … uitgerekend! Wij zijn nu een jaar verder, een jaar aan het proberen nog lang niet zo lang als anderen, we zijn de medische molen nog niet in. Ik weet ook niet goed of ik dat wil/aan durf, maar elke maand word je inderdaad weer geconfronteerd. Vorig jaar kerst had ik anders aan de familie kunnen vertellen dat we zwanger waren, wat leek me dat een leuk cadeau maar het liep helaas uit op een miskraam.. Nu hopen en bidden we dat in 2018 wij ook zwanger mogen worden, net als zoveel vrienden en collega’s om ons heen! (Wat gun ik het hun, maar wat gun ik het mezelf ook zo)

  • Lieve Naomi, bedankt voor je lieve bericht. Ik wens je een heel mooi en liefdevol 2018 en gun je al het geluk. Dat 2018 een heel mooi jaar mag worden! Liefs, Sandra

 3. Met tranen lees ik je blog. Ik zou dit jaar mama zijn geworden en als gezinnetje van 4 voor het eerst kerstmis vieren met iedereen die ons lief heeft. Helaas is ons dat dit jaar niet gegeven. Ik ben met 23 weken bevallen van twee enorm knappe mannen; Jop & Gijs!
  Ik wens jullie al het geluk en hopelijk komt in 2018 jullie droom uit!
  Liefs

  • Lieve Joelle,
   Ik ben geraakt door je berichtje. Wat een prachtige namen hebben jullie zoons. Ik weet niet goed wat ik kan zeggen, maar ik wil je een hele dikke virtuele knuffel geven. En vind het extra lief, mooi en bijzonder dat je een reactie achter hebt gelaten. Superlief, dankjewel hiervoor. Ik wens jullie ook al het geluk en een liefdevol 2018! Veel liefs, Sandra

 4. Ook dit blog lees ik weer met tranen in mijn ogen…Zelf ben ik in maart dit jaar moeder geworden van een super lief meisje en ik hoop van harte dat het jou toch ook nog is gegund! Ook al vind ik het super stoer hoe je ermee omgaat, ik wens voor jou dat ook bij jou het wiegje nog zal worden gevuld!

  • Lieve Cheryl, bedankt voor je lieve reactie. Zo mooi en puur. 2017 is voor jou een heel bijzonder jaar, wauw. Ik wens je een liefdevol 2018! Veel liefs, Sandra

 5. Ik hoop met je mee…. Wat zou het fantastisch zijn. Maar, wel of geen twee streepjes, een goed jaar gewenst met gezondheid en mooie momenten.

 6. Met kippenvel lees ik je blog.
  Knap dat je ondanks je verdriet toch het positieve ervan kan zien.
  Wij zijn nu 3 en half jaar bezig en ook nog geen teken van een zwangerschap of iets. maar dat is niet te vergelijken met de 8 jaar van jullie.
  Hoop oprecht voor jullie dat die 2 strepen in 2018 tevoorschijn komen op de nu zo vervelende confronterende test.
  Fijne dagen meis.

  Liefs Priscilla

  • Priscilla, dankjewel voor je lieve berichtje. Als je in het proces zit is iedere menstruatie een teleurstelling. Of je 3,5 jaar of in ons geval 8 jaar bezig bent, het verdriet is denk ik hetzelfde. Hele dikke knuffel voor jou en ik wens je een vruchtbaar en liefdevol 2018!

 7. Lieve Sandra,

  Wat mooi verwoord.
  Ondanks dat je het gemis een plekje hebt kunnen geven en je er ook de positieve kanten van ziet. Is het logisch dat je ook moeilijke momenten hebt. Die zullen er denk ik altijd wel zijn.
  Voor jou hoop ik dat je een mooi 2018 tegemoet gaat! Ik ben benieuwd naar jullie droomhuis en stiekem hoop ik voor jullie mee.

  • Dankjewel Lisanne voor je lieve reactie. Moeilijke momenten zullen er inderdaad altijd zijn, maar de positiviteit overheerst gelukkig.
   Laten we hopen dat 2018 een heel mooi jaar gaat worden, ik ga in ieder geval proosten op mijn vrijheid. Ik wens je een hele mooie decembermaand en een liefdevol 2018!
   Liefs, Sandra

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!