Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

ALLES WAT JE WIL WETEN OVER MIJN DETOXKUUR


3 februari 2018


<

Het was eindelijk zover, ik mocht beginnen met de reinigingskuur van maar liefst twee weken! Een kuur die ik deed onder begeleiding bij Praktijk Innerfresh De kuur bestaat uit 14 dagen en is onderverdeeld in een afbouwfase, sapjeskuur van 5 dagen en weer een opbouwfase. Benieuwd wat de kuur precies inhoudt en hoe ik het heb ervaren? Vandaag vertel ik er alles over én staat er een video online waarin ik alle antwoorden op vragen die jullie me stelden, geef. 

DE EERSTE FASE – STAP 1

Ik ben begonnen met het programma op woensdag 17 januari. De eerste 5 dagen bestonden uit een ‘voorbereiding’. Dat betekent dat ik licht verteerbaar eten at en een aantal reinigende supplementen erbij. Geen wijntjes, geen chocolade en borrelnootjes meer. Nee, echt alleen maar puur en gezond eten.

Deze supplementen bevatten vooral veel chlorofyl. Dit is het groene stofje die groente groen kleurt. Deze stof heeft een enorm positieve werking op het lichaam. Het heeft namelijk een reinigende werking en het zorgt onder anderen voor een beter zuurstoftransport.

Ik maakte dinsdagavond voordat de kuur begon nog even onderstaande foto. Ik woog toen 81 kilo.

DE TWEEDE FASE – STAP 2

Vanaf stap 2 wordt het wat anders, want dit is de stap dat ik moest vasten. Alleen maar sapjes, niet zoveel als ik op kan, maar 3 of 4 glazen per dag. Ik had de vrije keus uit fruit- en groentesapjes of een combinatie. Omdat Innerfresh een deal heeft met de Sapbar in Maastricht, haalde ik ze daar met 20% korting en hoefde ik niet zelf de sapjes te maken. Ideaal!

Tijdens deze vastenperiode moest ik ook meer gaan bewegen! En dan geen zware krachtsoefeningen, maar alleen wat cardio. Bijvoorbeeld: hardlopen, fietsen of de crosstrainer. Het liefst elke dag 20 tot 30 minuten, dat is voldoende. Yoga is ook een goede bewegingsoefening voor je lichaam. Het zorgt voor veel rust en balans.

RESET

Het voordeel van een vastenkuur is dat je al na 3 dagen vasten een reset krijgt op je immuunsysteem en hormonalesysteem. Het is net zoals wanneer je telefoon vast blijft hangen en je even op de rest knop drukt. Daarna doet je telefoon het weer goed en kan je er weer een tijdje mee vooruit. Tot de volgende reset.

Wat deze reset doet is een proces aanzetten wat men automatie noemt. Een proces die aan gaat als het lichaam niet meer helemaal goed werkt. Het is als een kapotte slang vervangen van de remleiding van je auto. Je lichaam is ook wel eens aan vervanging toe! Het lichaam ruimt oude, niet goed werkende materialen (moleculen) op en vervangt of regenereert deze. Je lichaam is dan weer als nieuw. Je bent net als ze wel eens met telefoons doen, ‘gerefurbished’.

DE REINIGING

Dit is een ingewikkeld systeem die lastig is uit te leggen, maar wetenschappelijk is aangetoond in zijn werking. In oktober 2016 heeft een Japanner hier zelfs de Nobelprijs voor fysiologie en geneeskunde voor gewonnen! Niet zomaar even een dingetje dus.

In mijn geval is het reinigen aangepast in de voeding en het toevoegen van supplementen, vasten en bewegen. Ook heb ik een drietal darmspoelingen ondergaan. Dit heet ook Colon Hydro therapie. Vooral voor mensen met obstipatieklachten of andere darmklachten is het heel prettig.

Tijdens deze behandelingen brengen ze gefilterd water op lichaamstemperatuur via een kleine canule (niet groter dan een vinger) de darm in. De darm wordt letterlijk gespoeld en daarmee spoel je veel vastgezette ontlasting los van de darmwand. Dit gebeurt onder een hele lichte druk die je amper voelt.

Deze 3 behandelingen werden verdeeld over de 5 vastendagen. Tussen de 2e en 3e darmspoeling deden we ook een lever- en galblaasreiniging. Een zeer effectieve en pijnloze behandeling. Inmiddels zijn we alweer 10 dagen verder en moet ik weer terug naar het eten. Dit moest ik rustig opbouwen omdat ik natuurlijk al 5 dagen niet meer had gegeten. Het is niet zwaar en goed vol te houden, maar ik keek wel heel erg weer uit naar ‘echt’ eten!

mijn eerste salade in de opbouwfase. Zalig!

DE DERDE FASE – STAP 3

Dit is de laatste stap en het moment om weer te mogen eten. Dit wordt rustig opgebouwd in vier dagen. Dankzij de supplementen worden de darmflora geholpen door onder anderen de probiotica.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me echt herboren voel! Daarnaast ben ik ook echt energieker geworden en erg blij met de mooie resultaten in het gewichtsverlies. Dit helpt mij niet alleen om verantwoordelijke keuzes als werkende vrouw te nemen, maar vooral als moeder die veel energie heeft om mijn meisjes alle aandacht te geven die ze verdienen.

Ik was op de laatste dag van de s[ajeskuur 73 kilo. Een verschil van 9 kilo dus! WOW, wat was ik trots! Ik ben wel weer 1,5 kilo aangekomen, wat natuurlijk erg normaal is als je darmen weer gevuld worden. Na de kuur was ik 74,5 kilo en nu we alweer 5 dagen verder zijn is er door mijn bewustwording en drive om nu door te pakken alweer 1 kilo af.

Q&A

Benieuwd hoe het mij verging en wat ik er precies van vond? Ik geef in onderstaande video antwoord op alle vragen die jullie me stelden over de detoxkuur. En psssst…. aan het einde van de video zie je wat je nu extra krijgt, zou je zo’n detoxkuur ook willen volgen  bij Praktijk Innerfresh. Je kunt ze geheel vrijblijvend bellen en ze zullen je heel goed kunnen vertellen of het ook iets voor jou is.

 

Wil je de weekvlogs (nog eens) bekijken waarin ik de detoxkuur uitgebreid filmde? Die vind je hier:

weekvlog #5:eerste detoxkuut en lilous eerste loopschoentjes

weekvlog #6:detoxen to the max

Heb ik je enthousiast gemaakt en zou je ook wel eens zo’n detoxkuur willen doen? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!