Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

“All American classic” hamburgers


24 mei 2016


D

“All American classic” hamburgers

Ingrediënten

  • 500 gram (extra)mager rundergehakt
  • 1 zakje hamburgerkruiden (Versteghen)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 8 plakjes bacon of (rond)ontbijtspek
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1 (vlees)tomaat
  • 1 dikke ui
  • BBQ saus
  • Mayonaise

Benodigdheden:

  • Kom
  • Snijplank
  • Kartelmesje
  • Hamburgerpers (niet noodzakelijk)
  • BBQ of grillpan

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de kruiden. Om lekker juicy burgers te krijgen kun je het gehakt het beste na mengen buiten de koelkast houden (maximaal 2,5 uur). De burgers blijven het sappigste als ze op kamertemperatuur de BBQ of de grillpan in gaan.
  2. Snij de tomaat en ui in ringen
  3. Maak 4 schijven van het gehakt met de hamburgerpers. Tip! Leg een balletje gehakt tussen verhoudfolie, zo wordt je pers niet vies. Heb je geen hamburgerpers? Vorm met je natte handen hamburgers van het gehakt. Zorg dat het vlees goed aangeduwd is.
  4. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en grill de binnenzijde kort.
  5. Bak de hamburgers om en om in de grilpan of op de barbecue. Omdat je extramager rundergehakt hebt gebruikt, mogen ze nog rosé van binnen zijn. Bak ze dus naar wens rosé, medium of doorbakken. Bak als laatste de bacon of het ontbijtspek knapperig.
  6. Tijdens het grillen kun je de broodjes al besmeren. Besmeer de onderzijde met mayonaise en de bovenzijde met BBQ-saus
  7. Leg de sla en uienringen op de onderzijde.
  8. Stapel nu de hamburgers, plakjes kaas en bacon op elkaar en plaats deze op de broodjes en leg hier de tomaat op.
  9. Steek eventueel een prikker door de broodjes zodat ze niet uit elkaar vallen op de borden.

Houd je niet van rauwe uien? Je kunt de uienringen ook kort bakken, zo worden ze zoeter van smaak.

Eet smakelijk!

De all American classic hamburgers. Je kent ze de vele Amerikaanse series op TV. ’s Zomers heerlijk op de barbecue en ’s winters net zo makkelijk in de grillpan met aardappel partjes of Franse frietjes.

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!