Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Heftige open brief van een politie agente


24 mei 2017


D

Dag blond meisje op de fiets,

Ik heb geen idee wie je bent, waar je vandaan kwam of waar je naar op weg was. Dat gaat me ook niks aan natuurlijk. Maar wat ik wel weet is dat het niet veel had gescheeld of je was niet op je bestemming aangekomen.

 

Ineens zag ik het licht van je telefoon in je linkerhand heel kort voor mij en jouw gezicht wat daardoor oplichtte.

 

Ik weet ook wel dat overdag de zon zo lekker schijnt en dat de dagen snel langer worden. Maar om 22:10 uur is het toch echt al donker. Dat heb je waarschijnlijk niet eens gemerkt, zo druk was je met je telefoon. Al fietsend op je donkere fiets zonder verlichting.
Je fietste wel netjes op het fietspad over de Deventerweg. En ik reed gewoon op de rijbaan, in mijn auto. En omdat ik met 50 kilometer per uur sneller reed dan jou, moest ik jou inhalen. Niet dat ik je zag hoor, daarvoor was het te donker en daar ging jij goed in op. Ik had dus geen idee dat ik je voorbij moest gaan rijden. Tot het moment dat jij blijkbaar wat op jouw telefoon moest bekijken. En daardoor zo afgeleid was dat je de rijbaan op fietste.

 

“voor de prijs van één telefoon kun je wel 50 setjes goede fietslampen kopen”

 

Ineens zag ik het licht van je telefoon in je linkerhand heel kort voor mij en jouw gezicht wat daardoor oplichtte. En moest ik zo hard remmen dat de gordel in mijn nek stond en ik ongetwijfeld een remspoor op de rijbaan heb achtergelaten. Gelukkig heb jij daar niks van gemerkt, want je had je oordoppen in en dus kon je ongestoord verder fietsen, muziek luisteren en je telefoon bekijken in het donker. Dat het niet veel had gescheeld of het volgende melodietje dat je zou horen was dat van de ambulance kreeg je niet mee. Ervan uitgaande dát je dan nog zou kunnen horen.
Ik zag je nog net de rotonde op fietsen, rechtsaf slaand richting de Hanzehof. Zonder dat je je hand uitstak. Verstandig, want zonder handen aan het stuur de bocht nemen is natuurlijk erg gevaarlijk. Direct daarna slokte het duister je weer op.

 

Dan is de kans dat je de iPhone 60 meemaakt, nog honderden of duizenden mooie liedjes kan luisteren en nog heel vaak naar leuke plekken kan fietsen een stuk groter.

 

Dag blond meisje op de fiets. Alsjeblieft, maak een paar lampen op je fiets. Zo duur zijn die dingen niet. Als ik je had aangereden was je telefoon kapot geweest en echt, voor de prijs van één telefoon kun je wel 50 setjes goede fietslampen kopen. Dat ik nu heel toevallig een stukje van je felle telefoonscherm zag en erachter kwam dat mijn reactievermogen best goed is en de remmen van mijn auto prima in orde, heeft je deze keer gered. Maar ik zou het er niet nog een keer op wagen, geluk schijnt een keer op te raken.

Dag blond meisje op de fiets. Ik hoop dat je ongeschonden op je plek van bestemming bent aangekomen en dat je niet nog meer automobilisten een hartslag van 160 hebt bezorgd. Laat je alsjeblieft zien op je fiets, je mag er zijn. En doe dan die telefoon even weg en je oordoppen uit. Dan is de kans dat je de iPhone 60 meemaakt, nog honderden of duizenden mooie liedjes kan luisteren en nog heel vaak naar leuke plekken kan fietsen een stuk groter.

Dag blond meisje op de fiets.

 

Geschreven door: Henrieke Schoonekamp
Bron: 112vandaag.nl
Pampers

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Heftige open brief van een politie agente

  1. Heftige, maar mooie brief. Ik hoop zo dat vele mensen dit lezen en zichzelf en hun kinderen hiermee waarschuwen. Ten eerste door goede lampen op je fiets te zetten, maar ten tweede door je telefoon in het verkeer gewoon met rust te laten!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!