Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een dagje uit mijn eetdagboek + winactie


6 juli 2017


weight care afvallen dieet gezond healthy #afvallentothemax MAMA to the max
J

Jullie weten allemaal dat ik onlangs de knop heb omgezet. Afvallen to the max is even mijn nieuwe motto. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben echt goed op weg. Dat komt vooral doordat ik mijn eigen balans zoek tussen gezond eten, bewegen en mezelf happy voelen daarbij. Dat laatste betekent dat ook ik op een fijne zomeravond best een rosétje verdien. Ik vind het super lief hoe jullie nu al met me meeleven. Mensen zijn nieuwsgierig naar mijn dieet. Maar eerlijk waar, een droomdieet bestaat echt niet. Iedereen is anders. Ik neem jullie gewoon mee op deze afvalreis en ga uiteraard de tips delen die werken voor mij. Zo word ik ontzettend blij van Weight Care producten. Hoe ik hier gebruik van maak? Ik geef een kijkje in mijn eetdagboek. Voor iedereen die samen met mij de strijd tegen de kilo’s aan gaat, ik mag vijf volgers blij maken met een Summerproof Weight Care Pakket. Laten we elkaar vooral motiveren. Challenge yourself!

Favoriete maaltijdvervangers: mueslirepen en shakes

Ik volg geen vast schema om maaltijdvervangers in te zetten, maar ik maak er wel graag op mijn manier gebruik van. De chocolade mueslirepen van Weight Care vind ik erg lekker. Altijd al gevonden trouwens, bij elke dieetfase waar ik doorheen ben gegaan. Als ik even een moeilijk moment heb, grijp ik graag naar zo’n mueslireep omdat het dan toch stiekem als een beloning voelt. Zeker geen straf om deze te eten.
Ik maak op dit moment natuurlijk volop gebruik van de vacuümblender en ben constant op zoek naar vernieuwende recepten. Dat houdt het afvallen een beetje leuk. Of ik bedenk ze lekker zelf. Zo ontdekte ik dat de shake van Weight Care een prima toevoeging is aan mijn groene smoothie.

Volg bijvoorbeeld dit recept:

 • 3 bleekselderij stengels
 • 1 geperste citroen
 •  2 cm gember
 • 1 komkommer
 • 1 mango
 • 2 schepjes poeder van de heerlijke havermout afslankmaaltijd van Weight Care

Weight Care deelt trouwens ook allemaal lekkere recepten op hun website. Ik ben momenteel in de ban van de salade van gegrilde groenten. Daar zit bijvoorbeeld een heerlijke dressing bij.

 

Eetdagboek donderdag 22 juni
Zomaar een greep uit mijn eetdagboek. Vind je het ook leuk om die van jou te delen? Zeker doen. Ik ben erg nieuwsgierig.

07:00 uur: ontbijt met groene smoothie. Maxime krijgt trouwens ook een klein glaasje. “Lekker mama”, zegt ze dan. (zie bovenstaand recept).

10:00 uur: tijd voor een kommetje aardbeien, heerlijk deze tijd van het jaar, en een koffie in plaats van mijn vertrouwde cappuccino. Dat zijn toch de kleine dingen waar je op kunt letten. In een cappuccino zitten 70 kcal en in een koffie maar 6 kcal.

11:30 uur: schaaltje rauwkost met tomaatjes, komkommer, radijs en bleekselderij. Ook neem ik een glas water ‘met een smaakje’. Ik maak een kan ijskoud water met munt, limoen en citroen. Daar drink ik de hele dag door van, want het is ontzettend warm vandaag. De aanbevolen hoeveelheid is minimaal 1,5 liter. Nou, die heb ik vandaag meer dan gehaald…

13:00 uur: lunch met dezelfde smoothie die ik vanochtend had en daarbij een klein bakje rucola slamelange, een handje vol zalmsnippers en wat snoeptomaatjes. Vis zorgt voor mij weer voor een geniemomentje. Als ’toetje’ van mijn lunch nam ik een fruitreepje van Weight Care. Ik vind die met appel, perzik en abrikoos het lekkerst!

15:15 uur: Doordat ik flink heb gewerkt en wat flauw ben, ben ik toch wel toe aan een tussendoortje. Ik vind de tussendoortjes van Weihht care altijd al heel lekker. Ook toen ik niet aan het afvallen was, kocht ik deze wel eens. Zd zijn super lekker, e vervullen mijn chocoladebehoefte én de calorieën blijven beperkt, waardoor ik er nog meer van kan genieten. In één reepje zitten maar 71 kcal.

weight care afvallen dieet gezond healthy #afvallentothemax MAMA to the max

17:30 uur: diner met een handje volkoren pasta, 200 gram broccoli en magere kip. Mijn cheat moment is een ‘klein’ maar heerlijk koud glaasje rosé.

Ik zeg, een geslaagde dag uit mijn eetdagboek, die mij weinig inspanning kostte om het vol te houden.

 

Winactie: Summerproof Weight Care Pakket

weight care afvallen dieet gezond healthy #afvallentothemax MAMA to the max

Ik daag jullie uit samen met mij de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Het maakt niet uit of je een paar of heleboel kilo’s kwijt wil. Ben vooral trots op jezelf en de resultaten die je boekt. En wie hard werkt, wordt wat mij betreft ook beloond. Ik mag vijf volgers blij maken met een Summerproof Weight Care Pakket t.w.v. € 49,99. Dat maakt de afvalreis vast nog net iets makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is mij te laten weten in de comments wat jouw favoriete maaltijdvervanger is en hoe jij dit inzet in je eetdagboek. Daar haal ik vast weer inspiratie vandaan voor mijn eigen dagboek. Dus alvast bedankt daarvoor.

Ik kies gelijk na mijn vakantie de 5 winnaars.

Challenge yourself! En vergeet niet je foto’s te taggen met #afvallentothemax. We doen dit namelijk samen!

 

De winnaars zijn bekend! De 5 winnaars hebben inmiddels mail ontvangen om hun gegevens door te sturen. Gefeliciteerd damesen veel plezier met jullie pakket!!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

44 Reacties op “
Een dagje uit mijn eetdagboek + winactie

 1. Hallo Marjon,

  Al lange tijd volg ik jouw mooie Maastrichtse leventje op de voet! Wat een hoop inspiratie en levenslust. Jouw manier van slanker worden brengt me weer op nieuwe toffe ideeen! Thanks daarvoor!

  Ik let op mijn voeding en lichaamsbeweging sinds januari en ben zo’n 9 kilo afgevallen… enkel door zoet (ja ook dat ene glaasje cola…) te laten staan en bewust boodschappen te doen. De koolhydraten ook tot ongeveer nul terug brengen. Echter, ik ben zo’n pastaliefhebber, dat ik in het boek van Fajah Lourens (killerbody) een perfect recept tegen kwam. Wellicht ook iets voor jou! Bio/Volkorenpasta met creme fraiche, paprika, kip (Fajah gebruikt gerookte forel) en reepjes prei. Tot slot kun je voor de smaak een klein beetje maggi eroverheen doen, mocht je daar een liefhebber van zijn. Weinig calorieen maar een heerlijke avondmaaltijd!

  Liefs!

 2. Mijn favo maaltijdvervanger is kwark, heel vullend en eiwitrijk! Daarnaast ook nog eindeloos te combineren! Ik wil heel graag meedoen aan de winactie, nog 5 kilo te gaan dus dit zou goed van pas komen! Succes!

 3. Sinds een week ontbijt ik met een shake van weightcare. Makkelijk voor onderweg en een stuk beter dan de 2 boterhammen met chocopasta die ik voorheen at. Lunch doe ik nu met een van huis meegebrachte salade en tussendoor eet ik een appel. Aan het avondeten heb ij tot nu toe nog niets veranderd, ik vind het belangrijk om samen hetzelfde te eten. Ik kook ook niet apart wanneer íemand iets niet lust. De chocolade reep vind ik een goede tip, ga ik morgen kopen. Savonds bij de thee heb ik het altijd erg moeilijk, dat was mijn snoep moment zeker als ik alleen op de bank zit. Met die repen kan ik snoepen zonder dat ik mijn goede dag verpest.

 4. De ontbijtmuffins uit het boek “powerfood” van Rens kroes!!

  Heerlijk! Ze heten dan wel ontbijtmuffins, maar als tussendoortje ook super lekker!! Overigens staan daar heerlijke recepten in, nog eens super makkelijk ook

  Na een moeilijk jaar, begonnen met sporten en gezond eten is er nu 10 kilo af, alleen de laatst 5 willen helaas niet zo lukken…. misschien eens de producten van weight care proberen!! Super tip!

  Liefs Juliette

 5. Mijn fijnste maaltijdvervanger is de Caramel reep van Weight care. Toch iets zoets en goed vullends, waardoor ik de rest van de dag minder trek in zoet heb!

 6. Ohw deze pregzilla kan ieder moment bevallen en was net aan het kijken voor badpakken die mijn overtollige zwangerschapskilo’s kunnen maskeren als we op het strand liggen totdat ik me opeens besefte dat ik ipv een badpak er ook zélf iets aan kan doen (momenteel bij de gedachte dat ik überhaupt iets moet doen, ben ik al moe , jup die laatste loodjes wegen écht het zwaarst) hoe fijn zou het zijn om na de bevalling snel een start te kunnen maken met deze fijne producten om hopelijk snel weer in shape te komen.
  Dus sorry ik heb helaas geen recept voor jou, bij mijn staan momenteel alleen fruit en zoetigheid op het menu, maar hoop wel heel erg om straks jou recepten uit te proberen! Zet hem op!

 7. Hey wat een leuke winactie zeg !
  Ik neem ook altijd een Smoothi waar ik dan veel groentes in verwerk.
  Ik combineer mij etens lifestyle altijd met veel groente. want ik denk dat je met goed gezond eten en veel groente wel goed kan afvallen. je kan ze met alles combineren. Ik pak altijd se groentes die ik dan lekker vind. Daarnaast loop ik ook echt veel. Als ik ergens naar toe moet en ik weet dat ik ernaar toe kan lopen. Met dit lekkere weer loop ik een einde veel lopen met geZonde voeding

 8. Wat lijkt me het tof om een pakket te winnen! Ik ben al hard aan de slag gegaan met en fitbit, wat motiverend en wat tof! Ik ben er verslaafd aan Een maaltijd vervanger voor in de ochtend een WeightCare shake. Een maaltijd vervanger als lunch? Een heerlijk bleekselderij soepje. Een beetje water koken met daarin een hele stronk gesneden bleekselderij (is voor 4p) en een bouillon blokje erdoor. Lekker even laten koken, een perfecte gezonde lunch

 9. Door een stressvolle en hectische tijd van proberen zwanger te raken, zijn er langzaam al wat kilo’s bijgekomen. Toen ik eenmaal in blijde verwachting was…kropen er weer wat kilo’s bij. Nu zit ik hier met een prachtige zoon van ruim 5 maanden en wat kilo’s erbij. Ik ben al goed bezig, de eerste 5 (van de 20) zijn er al af…maar ik ben er dus nog niet. Ontbijt, lunch en avondeten gaat best goed de meeste dagen. Maar te vaak heb ik tussendoor trek en grijp ik naar de koekjes op mijn werk. Dus ik zou heel blij zijn met goes vullende tussendoortjes! Fruit en noten vullen niet altijd genoeg. Dus ik zou dit heeeel graag willen winnen!

 10. Het liefst natuurlijk gewoon een koekje. Maar nu ik heel graag wil afvallen is dat geen optie. Wat ik heel lekker vind is appel met kaneel. Ook dat is niet super gezond. Wat ik de laatste tijd vooral eet is een fruitsalade met watermeloen, druiven, ananas, aardbeien en nog een paar soodoen fruit. Heerlijk! Ik hoop dat ik een kans maak. Maar ik gun het anderen ook

 11. Na een vervelende periode ben ik 15 kg aangekomen en elke keer als ik in de spiegel keek was ik het zat. Maar de motivatie/ideeën ontbraken. Ik ben toen gaan zoeken en kwam uit op groene shakes in de ochtend. Ook heb ik een tijdje de shakes van weightcare geprobeerd maar steeds een terug val helaas. Nu ik hier lees wat voor variatie ik heb om af te vallen wil ik er weer vol tegen aan vooral nu met dit mooie weer, hoe fijn zou het zijn als dit pakket m’n kan helpen.

 12. Na mijn twee zwangerschappen (2015&2016) ben ik in april begonnen om weer op mijn oude gewicht te komen. Je bent zwanger en geniet van alles ook van het eten ;)! Inmiddels ben ik 14 kilo afgevallen.
  Ik begin in de ochtend met een Eiwitshake en veel fruit, s’middags 200-250 gram groenten met daarbij 120 gram mager vlees. Tussendoor ook fruit. Avondeten 200-250 gram groenten en 120 gram vlees.
  Totdat ik naar bed ga zorg ik ervoor dat ik 3 liter water heb gexdonken. Ik ga twee keer in de week naar de sportschool voor krachttraining.
  Even tanden op elkaar maar zo goed het goed zo gaat het beter weer een centimeter 😉

 13. Ooo wat een leukenwin actie! Al voor een langere tijd fan van de weight care producten en dan met name de drankjes en de 12 uur repen. Ze zijn heerlijk en ze vullen zo goed! Ik heb sinds afgelopen week het sporten weer opgepakt en na een te gezellig weekend morgen weer op me eten letten en tegen de laatste ( toch stieken nog veel ) kilos strijden! Met dit pakket wordt ik helemaal blij! Verantwoorde tussendoortjes of maaltijd vervangers! We can do it!

 14. Ik zoek nu 9 maanden na mijn 2de bevalling nog steeds naar een goed ritme en eetpatroon. Ons 2de zoontje slaapt nog steeds niet goed door ook mede door zijn KMA. Omdat we dus vaak moe zijn word al gauw makkelijk en ongezond gegeten, dit zou perfect duwtje in de goede richting zijn aangezien ik mij nu ook niet goed in mijn vel voel! Ik sport 2 x in de week waarvan 1x in de warmte cabine, maarja dit heeft niet veel vooruitgang als je je eetpatroon niet aanpast! Dus duimen maar! En ook succes voor jou met je verdere #afvallentothemax

 15. Hoi hoi.
  Wat leuk om je dieet dagboek te lezen!
  Zelf al 12 kilo kwijt. Nu nog hopen dat ik de laatste 2 kilo’s er ook nog af krijg.
  Het liefst begin ik de dag met een havermout shake met onder andere aardbeien.
  Als tussendoortje vind ik de repen echt heel lekker: toch chocolade (die verslaving zal ik altijd hebben) en weinig calorieën!
  Dit pakket zou echt heel goed van pas komen als motivatie voor de laatste 2 kilo’s.

 16. Ik ben net als u, ook mijn zwangerschapskilo’s aan het ‘wegwerken’. Niet simpel en zeker niet met die mooie zomeravonden. Ik geniet ook graag van een aperitiefje. Ik ben gek van de producten van weight care. Mijn favoriete maaltijdvervanger is hun maaltijd shake met chocolade smaak. Ik neem dit al middagmaal. Lekker snel door het werken door, ideaal. En je krijgt er niet snel honger door. Veel succes met het afvallen. Ik weet dat het niet altijd een pretje is.

 17. Mijn ideale maaltijd vervanger is een zelfgemaakt bananenbrood (met amandelmeel) en hele hazelnoten en pure chocolade stukjes 80% of meer. Echt naar één plakje zit je bommetje vol maar heb je toch nog even een beetje kunnen genieten.

  Zelf nog bezig met de laatste twee kilootjes en dan gelukkig weer op mijn oude gewicht.

 18. Super leuke winactie Marjon! Ook vind ik het fijn om te lezen hoe een dagje er bij jou uit ziet! Ik denk dat de shake beker mijn beste vriend zou worden! Je kunt hem dan gewoon overal mee naar toenemen! Nog veel succes met het afvallentothemax! Groetjes Renata

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!