Lees nu: Mix, match en win een super leuk kledingsetje!

AFTELKALENDER SINTERKLAAS


10 november 2018


aftelkalender sinterklaas MAMA to the max
<

Zó spannend blijft het ieder jaar weer. 6 december, ‘s ochtends vroeg naar beneden, zou de Sint geweest zijn? De kamer staat vol met cadeautjes. Zo gezellig om met zijn allen de cadeautjes uit te pakken. Ik kijk er nú alweer naar uit: Sinterklaasochtend. Maar ook de weken voorafgaand zijn vol met spanning. Vooral voor Maxime, Lilou begrijpt het nog niet zo goed. Hoe vieren wij de Sinterklaasperiode? Wanneer mogen ze de schoen zetten? Ik vertel het je allemaal!

Lees ook:
Wanneer zet jouw kind de schoen? Sinterklaas in het land!

Aftelkalender Sinterklaas

Ik schreef er al over in de verrassingsblog van Disney, maar voor Maxime is aftellen helemaal hot. Ook tijdens de Sinterklaasperiode wil ze altijd weten hoeveel nachtjes het nog slapen is tot ze weer haar schoen mag zetten. “En hoe lang is het nog tot pakjesochtend?” Dit bracht me op het idee om ook een aftelkalender te maken voor Sinterklaas. Een echte MAMA to the max Sinterklaas aftelkalender! Met vakjes vanaf het moment dat hij in het land is tot aan pakjesochtend, inclusief de ‘schoen zet’-momentjes. Over hoe vaak ze bij ons de schoen mogen zetten, schreef ik eerder al een blog.

Aftelkalender Sinterklaas pakjesochtend

Wat is ie leuk geworden he? Deze MAMA to the max Sinterklaas aftelkalender krijgt een mooi plekje in huis, zodat Maxime iedere dag een sticker kan plakken.

Pakjesavond of Pakjesochtend?

sinterklaas cadeautjes jute zak

Ik dacht altijd dat iedereen pakjesochtend vierde op 6 december, maar sinds kort weet ik dat een groot deel van de mensen al op 5 december pakjesavond viert. Nooit geweten! Dit maakte me enorm benieuwd naar jullie tradities met Sinterklaas, dus laat zeker een reactie achter! Zo kunnen we elkaar inspireren. Wie weet vieren wij over een aantal jaar ook wel een keer pakjesavond met de meisjes.

De MAMA to the max Sinterklaas aftelkalender is voor jullie ook GRATIS te downloaden. Om voor iedereen een geschikte kalender te hebben, zijn er twee varianten: één kalender die aftelt tot pakjesavond en één tot pakjesochtend:

Sinterklaas Aftelkalender Pakjesavond 5 december
Sinterklaas Aftelkalender Pakjesochtend 6 december

Welke aftelkalender komt bij jullie te hangen? En waar hangen jullie hem op?

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
AFTELKALENDER SINTERKLAAS

  1. Wat zijn ze leuk! Wij doen aan pakjesavond, dus die ga ik zsm downloaden en uitprinten. Dankjewel!
    En heb echt nooit eerder gehoord dat er ook pakjesochtend was. Wat ontzettend leuk!

  2. Wij vieren altijd Sinterklaas op pakjesavond! Ik heb nooit geweten dat er ook mensen aan pakjesochtend deden. Dat is nou een van de dingen die mij zo aanspreken aan jouw blogs.
    Je inspireert mensen op zo’n leuke maar vooral ongedwongen manier.

  3. Pingback: MIJN NOVEMBER GOALS ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!