Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Afscheid nemen blijft lastig


28 juni 2017


puckababy mini bag MAMA to the max
A

Als ik ergens niet goed in ben, dan is het wel afscheid nemen. Voor mij mag altijd alles het liefste gewoon zo blijven zoals het is. Ik had dat vroeger als kindje al. Nooit zal ik vergeten dat mijn ouders een antieke kast wegdeden, omdat ze voor een mooie dressoir gingen. Hysterisch was ik…die kast hoorde daar en ik kon niet geloven dat ie weg moest. Idem met de auto. Normaal ben je super blij als je een nieuwe auto krijgt, maar ik heb dagenlang niet geslapen omdat mijn vader de auto ging inruilen voor een ander model. Echt kapot was ik ervan en nog steeds heb ik dat. Nu Lilou een half jaar oud is geworden, staan bij ons ook wat dingen op het lijstje waar we afscheid van moeten gaan nemen. Ik heb me aan een aantal dingen gewoon gehecht. Benieuwd waarom ik dat zo lastig vind?

1. Puckababy inbakerslaapzakjes

Lilou is, net zoals haar grote zus, een echte Pucka-baby. Zonder het slaapzakje waren we het eerste half jaar nergens geweest. Eigenlijk moet je zo rond de zes maanden proberen af te stappen van de inbakerslaapzakjes en overgaan op een ‘gewone’ slaapzak. Lees vooral het gedeelte “rond de zes maanden”. Nergens staat geschreven dat je dat móet doen op de dag dat je kindje zes maanden wordt. Lilou was met zes maanden nog niet toe het inbakerzakje te verruilen voor The Bag en daarom slaapt ze nog in de Mini. En dat vindt mama helemaal niet zo erg (bloos). Ik voel dat ik moeite heb het slaapzakje van Lilou voorgoed in de kast te leggen. Het ding heeft ons zoveel gebracht en het is echt even een afsluiting van de eerste babyperiode, vind ik. Nog maar extra hard genieten van de laatste dagen in de Mini.

puckababy MAMA to the max

2. De reiswieg

Wij zijn ontzettend enthousiast over de Joolz Day² kinderwagen. We hebben al de nodige wandelingetjes mogen maken, zowel in de stad als in het bos. De reiswieg hebben we moeten verruilen voor de echte zit toen Lilou net vier maanden oud was. Ons meisje blijkt enorm nieuwsgierig en vond het dan ook snel niet meer leuk in de reiswieg plat te moeten liggen. Ik vond ook dit een grote mijlpaal en moest even slikken toen JP besloot de zit er dan maar echt op te zetten. De reiswieg moet eigenlijk naar de opslag, maar hij staat nog steeds bij ons in de garderobe. Ik zeg dan maar steeds tegen JP: “ik wil nog even één keer een foto maken, dus nog niet wegbrengen hoor.” Niet raar dat ik zo gehecht ben aan dat ding, iedere keer als ik het zie denk ik terug aan de eerste wandeling, oh wat vond ik dat speciaal.

3. De eerste flesvoeding nummer 1

Na zes weken borstvoeding te hebben gegeven vond ik het wel fijn over te stappen op flesvoeding. Ik heb het bij Maxime ook zes weken gedaan en het was mijn wens dit nu weer te doen. Vol trots kocht ik het eerste pak flesvoeding. Gelukkig ging ook deze voeding erin als slagroom. Lilou heeft totaal geen moeite met de voedingen en drinkt ieder flesje goed leeg. Omdat ik heel wat pakken had ingeslagen konden we ook nadat ze de zes maanden was gepasseerd nog even vooruit. Het laatste pak is aangebroken en dat betekent dat we overgaan op de opvolgmelk nummer 2. Poeh, wat is dat snel gegaan zeg…geen echte babyvoeding meer…ik moet nog even wennen. We gaan trouwens over op geitenmelk, maar daar vertel ik snel alles over.

4. Maatjes 62

Nou, het inwisselen van de maatjes vind ik nog het ergste. Waarom? Omdat ik gewoon super veel leuke setjes heb, maar ik al blij ben wanneer Lilou ze allemaal tenminste één keer heeft aangehad, voordat ze de maat alweer ontgroeit is. Maatje 50 werd binnen twee weken maatje 56. Dat maatje heeft ze toch wel een poosje gehad. Daarna komt maatje 62, maar ik geloof dat ze die zowat heeft overgeslagen. Voordat ik het in de gaten had, was ik de pakjes met maatje 68 al aan het inruimen. Afgelopen week wilde ik haar een rompertje aandoen met maatje 62 en dat paste gewoon echt niet meer. Nou, ik heb het nog maar even uitgesteld, maar na de vakantie kan ik alle kledingstukken met maatje 62 alweer in een opbergzak stoppen. Bye bye schattige boxpakjes. Maatje 68 is al zoo groot!

lilou boxpakje first MAMA to the max

 

5. Sleepyhead

Wat heeft Lilou veel plezier gehad aan het babynestje dat we kregen van Sleepyhead. Vanaf het eerste moment hebben we plezier gehad van dit geweldige product. Ik zou zelf niet zomaar een willekeurig babynestje aanschaffen, omdat ik veel te bang ben dat ze per ongeluk tegen de rand aan komen te liggen en hierdoor misschien in ademnood komen. Sleepyhead is uitvoerig getest en deze stof is zuurstofdoorlatend en daardoor zou niets kunnen gebeuren. Dat gaf me een heel veilig gevoel. We hebben het nestje echt op veel verschillende plekken gebruikt. Tussen ons in bed, als verschoonmatje beneden op de eettafel en we namen het vaker mee als we een dagje van huis gingen, bijvoorbeeld zwemmen bij vrienden. We hebben echt veel plezier van dit item gehad.

sleepyhead babynestje MAMA to the max

 

Wie herkent zich in het steeds weer even moeten slikken als je afscheid moet nemen van producten? Super benieuwd waar jij het moeilijk mee had. Laat het me weten in de comments!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!