Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De nieuwe zonnebrand van Ladival


20 mei 2015


I

Ik kreeg onlangs de producten van het zonnebrandmerk Ladival toegestuurd. Precies de juiste timing want ik kon ze mooi meenemen naar Dubai om ze te testen. En omdat het in Dubai over de 30 graden was en de zon volop scheen, was het de ideale setting om te kijken of de crèmes ook goed hun werk doen. Daarnaast heb ik hier in de paar dagen dat het al lekker weer was Maxime ingesmeerd met de kidsversie. Benieuwd naar mijn bevindingen? Mijn kastje blijft in ieder geval gevuld met deze fijne zonnebrand!

 

IMG_9866

 

Ladival is een van origine Duits zonnebrandmerk dat daar enorm groot is, net als in het zuiden van Europa zoals Spanje. In deze landen smeren moeders massaal hun kindjes in met Ladival. Het merk is verkrijgbaar bij de apotheek en dat geeft me gelijk een gevoel van vertrouwen. Ik denk maar altijd zo: als apothekers voor Ladival kiezen, dan mag je er vanuit gaan dat de kwaliteit goed is, toch?!

Baby’s (en kinderen) hebben een enorme kwetsbare huid. Dit komt onder andere doordat de lichaamseigen beschermingsmechanismen nog niet volledig zijn ontwikkeld. De kans op verbranding is hierdoor hoger dan bij volwassenen, evenals het risico op huidkanker. Steeds meer mensen krijgen huidkanker en dermatologen zien patiënten op steeds jongere leeftijd bij hen komen. Een van de oorzaken is dat kinderen onbeschermd in de zon spelen. Volgens de KWF Kankerbestrijding zijn ouders zich daar niet goed van bewust.

De producten van Ladival voor Kinderen bevatten hele krachtige beschermingsfilters om de kinderhuid te beschermen tegen UV-A en UV-B straling. Wist je dat er ook nog een andere, schadelijke straling bestaat? IRA staat voor Infra Rood Straling en kan de huid beschadigen en vroegtijdig verouderen. Ladival is onderscheidend doordat hun producten ook beschermen tegen IR-A straling. Kortom, Ladival biedt een krachtige bescherming voor onze kleine schatjes. Daarnaast zijn de producten speciaal ontwikkeld voor de kinderhuid, ook omdat ze vrij zijn van parfums, conserveringsmiddelen, parabenen en kleurstoffen.

Ik heb Maxime tijdens de zonnige dagen, voordat ze naar buiten ging,  ingesmeerd  met de kidsspray van Ladival. Dit is een zonnemelk met factor 50 in. Wist je dat je niet te zuinig moet zijn met zonnemelk? Hoe zuiniger je bent hoe lager de factor. Goed smeren dus, ongeveer een borrelglaasje per smeerbeurt voor het hele lijfje. Daarna is het raadzaam om zeker elke twee tot drie uur weer goed in te smeren. Wanneer je je kindje tijdens het spelen even wat wil ‘bijwerken’ dan is deze handige kidsspray ideaal! De spray laat een dunner laagje achter dan de melk dus het is met name handig voor tussendoor. Wat me nog opviel is dat het helemaal klopt dat de zonnebrand watervast is. Het trekt snel in en nadat ze in de tuin een emmer water over zichzelf had gegooid, heb ik haar de rest van het uur niet ingesmeerd en viel het me op dat ze niet rood is geworden.

 

IMG_9897

Ladival voor Kinderen is verkrijgbaar in:

– Melk (factor 30 en 50+)

– Spray (factor 30 en 50+)

Ow ja en nog een tip: smeer je kindjes in tijdens het buitenspelen op het schoolplein, in de zandbak, op de fiets etc. Het moet een gewoonte worden om je kindje in te smeren en niet alleen tijdens het zwemmen!

Ik heb in Dubai deze producten gebruikt:

IMG_9901

 

Omdat ik van nature een iets getinte huid heb verbrand ik sowieso niet zo snel. Voor mij is een factor 20 dan genoeg. Wanneer je lichter bent dan wordt aangeraden om een hogere factor te nemen tijdens de eerste zonuren. Naarmate je gekleurder bent kun je de factor ook afbouwen. De crème smeerde erg soepel uit en trok goed in. Ik ben altijd een beetje allergisch voor die witte strepen die achterblijven, maar het viel me op dat er totaal geen witte sporen achterbleven. Daarnaast zijn ook de crèmes voor volwassenen vrij van parfums, conserveringsmiddelen, parabenen en kleurstoffen.

De kleine tube in het midden heb ik gebruikt voor mijn gezicht. Ik heb namelijk aanleg voor pigmentvlekken en daarom moet ik enorm oppassen met uv-straling in mijn gezicht. Factor 30  is daarom iets hoger. Wat heel erg fijn was is dat de ‘gezichtscrème’ vol vitamines en anti-oxidanten zit. Normaal kreeg ik vaker last van onzuiverheden na mijn gezicht in te smeren met een zonnebrand, maar heb deze creme de hele week gesmeerd, minstens 2x per dag en mijn huid is helemaal egaal gebleven!

De aftersun was echt in één woord AMAZING. Ik merkte het vooral na een hele dag in het waterpark te zijn geweest. Mijn huid is daar meer dan 6 uur aan een stuk blootgesteld aan de felle zon. Ik merkte tijdens en na het douchen dat mijn huid erg warm aanvoelde. Meteen de aftersun erop gedaan en het was echt een verkoeling. Ik koelde helemaal af…heerlijk was het!

 

Kortom, ik kan niet anders zeggen dan dat ik meer dan tevreden ben met de producten van Ladival, zowel voor mezelf als voor Maxime. Waarom ik ze blijf gebruiken? Ik ben vooral fan van uiteraard de goede werking maar daarnaast was ik vooral voor Maxime echt op zoek naar een zonnebrandproduct zonder parabenen en conserveringsmiddelen. Eindelijk gevonden!

Wil je meer info over de mooie lijn voor de Zongevoelige Huid en voor de Normale Huid, neem dan eens een kijkje op:

www.ladival.nl

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
De nieuwe zonnebrand van Ladival

  1. Goede tips! Ben nog opzoek naar een goede zonnebrand voor mijn meisje van bijna 5 maanden, dus dit komt goed uit. Ga deze zeker proberen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!