Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

8x een typisch meisjeshuishouden


11 juli 2017


N

Nu Lilou alweer 7 maanden bij ons is, is ons huishouden veranderd in een echt meisjeshuishouden. JP heeft het soms wel eens zwaar met zijn drie dames, hihi. Toch zijn we allebei als ouders enorm blij met het feit dat we een echte meisjespapa en -mama zijn. Natuurlijk zijn jongetjes ook ontzettend leuk, alleen daar kan ik helaas niet over meepraten. Waar ik ondertussen wel de nodige ervaring in heb, is het runnen van een echt meisjeshuishouden. Van glitters, alles roze tot aan mijn make-up die kwijt is, ik  weet inmiddels alles ervan af. Benieuwd wat ons huishouden nu zo’n typisch meisjeshuishouden maakt?

1. Parfum en make-up van mama

Mijn make-up moet ik tegenwoordig vaak genoeg delen. Zodra ik na het douchen voor de spiegel ga staan, komt er een kleutertje met een krukje aanlopen die heel graag naast mama wil staan voor de spiegel. Bij alles vraagt ze wat het precies is en of ze het ook op mag doen. Omdat ik al de nodige keren heb meegemaakt dat ze mijn ‘goede’ make-up gepakt had, heb ik haar wat oude blush, een kwast en een lipglossje gegeven. Zo kan ze zich toch opmaken, maar hoef ik me geen zorgen te maken dat mijn blush in duizend stukjes ligt (ja, echt gebeurd!) of dat de mascara aan de muren plakt (yep!).

2. Tutu’s, rokjes & jurkjes, maar géén broeken

Ik heb de strijd voor nu even opgegeven. Iedere ochtend als ze uit de douche komt, zegt ze: “ik ga eens even uitzoeken wat ik vandaag aan ga doen. Maar geen broek!”. Ja, dat laatste zegt ze er iedere ochtend heel stellig achteraan. “Geen broek.” Ik dacht altijd dat je het nooit kon verliezen van een kleuter en dat je als mama altijd wel alles voor elkaar kunt krijgen, maar niets blijkt minder waar. Ik verlies de strijd om de broeken telkens weer, tenzij ik een enorme chantagecampagne begin en dat vind ik ook niet goed. Ze wordt hysterisch als ze een broek aan moet naar school en daarom hangen er voor 95% alleen maar rokjes en jurkjes in de kast.

3. Ik koop me blauw aan haarspeldjes

Pfff heeft iemand hier een oplossing voor? Ik blijf me serieus blauw kopen aan de haarspeldjes en mooie strikken voor in het haar. Ze vallen uit, raken kwijt, noem het maar op. Helemaal blij kan ik ervan worden wanneer ik ergens een mooie strik vind, die we al heel lang kwijt waren. Ik vind het gewoon zo leuk, die strikjes in het haar. Het maakt een enorm verschil of je alleen een elastiekje gebruikt voor een staartje of de look helemaal af maakt met een haaraccessoire, ik blijf ze dan ook nog steeds bestellen aan de lopende band. Mijn favoriet webshop voor haarspeldjes is trouwens Lotjes Lokjes.

4. Alles roze

Yep, niet alleen is het mijn lievelingskleur, Maxime kan er ook wat van. Overal waar we zijn kiest ze altijd datgene uit dat roze is. Dat vind ik dan weer niet zo erg, want ik vind het gewoon ook een hele mooie kleur. Ik ben erg verbaasd erover dat JP er nog nooit over geklaagd heeft. Hij leeft ondertussen in een huis met héél veel roze om zich heen. Een kleine opsomming: de handdoeken (voor JP trouwens wit gekozen), de dekbedden van de meisjes, de bordjes en placemats, het boxkleed, de bankdekentjes, de meeste knuffels, de lunchbox, en zelfs onze reiskoffers zijn roze.

ruimte besparen koffer reizen vliegreis suitsuit MAMA to the max

5. Alles is vies

Maxime is een echt meisje-meisje. Haar handen en voeten (schoenen), mogen ab-so-luut niet vies worden. Ik hoorde toevallig vorige week van haar juffrouw dat ze zelfs iedere dag vraagt om een vorkje om haar fruitje te eten, omdat ze niet wil dat haar handen vies worden. En als we in de speeltuin gaan spelen, zegt ze van te voren al, mama, ik doe even andere schoenen aan, want deze die ik nu aan heb mogen echt niet vies worden. Mijn neefje heeft daar dus echt geen last van haha, hoe viezer hoe beter, is zijn motto.

6. Kletsen to the max

Volgens mij is dit ook echt een meisjeskwaaltje. Maxime houdt niet op met kletsen. Vanaf de seconde dat ze wakker wordt tot aan het moment dat ik het licht uitdoe, komt er geluid uit haar mond. Onder het eten, onder de douche, in de auto, het is ongelofelijk. Maar wel heel gezellig hoor! Ik heb zo’n idee dat mannen/jongens gewoon wat rustiger zijn en meer willen rennen en spelen en meisjes eerder uren kunnen kletsen.

7. Meisjesspeelgoed everywhere

Bij ons thuis hebben we een stop gezet op poppen en alles voor het poppenhuis. Op de speelkamer is het een roze boel met overal poppen, poppenbedjes, poppenkleertjes, een make-uptafeltje, roze tent en ga zo maar door. Ik vind het wel leuk eigenlijk. Geen auto’s of bouwtorens voor ons, haha.

8. Shoppen to the max

zara shoplog babykleding peuterkleding

Eerlijk is eerlijk, voor een meisjesmama is het niet leuker, maar wel makkelijker shoppen. Er is gewoon veel meer. Jurkjes, rokjes, tuniekjes, badpakjes, bikini’s, allemaal kledingstukken die jongens niet nodig hebben. Waarschijnlijk ben ik als meisjesmama dus ook een stuk duurder uit. 

Wie runt ook een typisch meisjeshuishouden? Welke dingen vind jij zo typisch aan meisjes in huis? Ook zeer benieuwd wie een jongenshuishouden runt en toch dingen van hierboven herkent. Laat je het weten in de comments?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

 

 

 

 

 

 

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
8x een typisch meisjeshuishouden

 1. Ik heb 5 meisjes en herken me in alles. Mijn oudste dochter zei altijd:’ Ik doe geen broek aan, ik ben toch geen prins’ :)) Nu ze tien is, is het trouwens wel anders geworden, haha. En ook heeel veel roze in huis. We hebben dezelfde smaak dus heb bijv ook een roze kastje en zelfs een roze eettafel. Wel heel lichtroze en gecombineerd met veel wit. Mijn man vindt het gelukkig totaal niet erg. Hij voelt zich een trotse haan onder de kippen :))

 2. Haha grappig! Ik heb een zoontje van bijna 4 die toch ook echt de héle dag door kletst. En waar ik ook echt gezellig mee kan shoppen of lunchen omdat we dan heerlijk kletsen haha.
  Verder herken ik het niet inderdaad.. Al vraagt hij vaak ‘mag dit vies worden?’ Maar niet omdat hem uitmaamr hoor 😉 Mijn dochter is 11 weken dus ik ben benieuwd over een paar jaar!! 🙂

 3. Ik ben een moeder van 4 jongens dus een echt jongenshuishouden.
  Hier geen roze, glitters enz. Maar wel hele andere leuke dingen!
  Wel een paar overeenkomsten, parfum bijvoorbeeld, haha, hier gaan de luchtjes van papa eraan. En kletsen… pfff. Ook van s’morgens vroeg tot ze s’avonds allemaal liggen. Ik ben zo enorm trots om mijn knullen!!!
  Ik krijg veel leuke reactie’s als ik ergens met ze ben, maar 1 keer een hele rare:
  Een mevrouw kwam naar mij toe en vroeg of ze alle 4 van mij waren, ja dit klopte. O zegt ze, je had liever meisjes gehad als ik ze zo bekijk. Hoezo? Nou zegt ze; ze hebben allemaal keurig gekapt haar incl. gel, een polo aan en birckenstocks… Nou ja zeg!

 4. Hoi Marjon,

  Hier een mama van een volwassen dochter die ook altijd een ECHT meisje was.
  Snel iets vies vond, ook alles roze had, met drie jaar al echt wist wat ze aan wou qua kleding en wat niet.
  Ze ruimde alles netjes op, had haar eigen toilettafeltje, een kinder parfum, …..kortom een ECHT meisje.
  En toen……..kwam de puberteit.

  Zoekende naar haar eigen volwassen kledingstijl hebben wij hier alle stijlen voorbij zien komen. En echt alle stijlen!!!
  Meestal voor een paar maanden en dan kwam de volgende 🙂
  Voordat ze naar school ging had ze zich diverse keren omgekleed en in plaats van in de kast terug hangen lag het door heel haar slaapkamer. Alsof er een bom ontploft was. Mijn lieve opgeruimde meisje was getransformeerd naar een grote sloddervos met een kleding keuze waar het label aan hing: “ik moet opvallen”
  Nu kijk ik er met humor op terug maar toen vond ik dat helemaal niet leuk.
  Ik ben, net als jij, een echte meisjesmoeder.

  Maar een paar jaar later was mijn meisje een volwassen vrouw met een stijlvolle smaak en weer een echt meisje-meisje.
  Ik heb een geweldige volwassen dochter en we winkelen samen wat af. Krijg foto’s ’s morgens vroeg via Whatsapp met: dit doe ik aan vandaag 🙂 Heerlijk!!!

  Ik volg jou nu een paar weken en geniet van jouw verhalen. Voor mij zit er veel herkenbaars in jouw smaak/levenstijl en hoe jij met je dochters omgaat.
  Heel even brengt het mij terug in de tijd.

  Maar mocht de puberteit komen en één of alle van twee jouw dochters ken je even niet meer terug……het komt allemaal weer goed 🙂

  Veel liefs!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!