Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

8 eigenaardigheden tijdens mijn zwangerschap


15 september 2016


I

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al dat we een derde kindje verwachten begin januari en dat deze zwangerschap wat meer ‘rare’ eigenaardigheden met zich meebrengt dan tijdens mijn vorige zwangerschappen. Dus, voordat ik ze allemaal weer vergeet ( en ja, dit is ook een zwangerschaps ‘kwaal’), ga ik ze hier met jullie delen.

 

Smiling happy pregnant woman lying on the grass and makes a hear

 

1. Vergeetachtigheid

Continu dingen vergeten. Mijn brein is echt een zeef momenteel. Iets vragen en vervolgens 1 minuut later nog een keer vragen omdat je het antwoord niet meer weet of eigenlijk niet geluisterd hebt. Of ik doe bijvoorbeeld de koelkast open en weet niet meer waarom of wat ik wilde pakken. Je sleutels continu kwijt zijn om ze vervolgens op de raarste plekken terug te vinden > bijvoorbeeld in die koelkast.

 

2. Onhandigheid

Ik kan wel zeggen dat ik momenteel erg onhandig ben. Ik laat een paar keer per dag iets vallen, stoot mijn hoofd of loop ergens tegen aan. En ik denk dat ik gemiddeld wel 1a 2 keer per week mijn vinger meepak tijdens het snijden van groenten of iets dergelijks. En hoe toepasselijk, terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, stoot ik natuurlijk mijn beker met thee om.

 

3. Andere eetgewoontes

Nou ervaar ik geen enorm rare eetgewoontes maar ik heb duidelijk wel meer schommelingen dan tijdens mijn vorige zwangerschappen. Ik kan de ene dag iets heel lekker vinden en de volgende dag moet ik er niet aan denken. Ik heb ergens onwijs veel trek in, vervolgens neem ik een paar happen en valt het totaal verkeerd. Ik weet inmiddels ook dat ik meerdere opties in de koelkast moet hebben voor het avondeten. Ik kan namelijk tijdens het boodschappen doen heel veel zin hebben in pasta en vervolgens moet ik s’avonds echt rijst met kip hebben. Brood kan soms ook helemaal verkeerd vallen, daar kan ik een heel zurig gevoel aan over houden. Ook heb ik verschillende soorten thee in huis, het varieert namelijk per dag, uur of soms zelfs wel per minuut, welke smaak ik lekker vind.

zwanger-honger

 

4. Geuren

Ik ben enorm gevoelig voor geuren momenteel. Ik heb dat sowieso altijd al maar nu is het nog erger. Ook hier verschil ik echt per dag in wat ik lekker vind. Het resultaat: 10 verschillende soorten douchegel, wasmiddel etc, parfum vind ik momenteel te intens. De Zwitsal producten van de kinderen vind ik overigens wel altijd heel lekker en zal ook bekennen dat ik die nu ook regelmatig gebruik.

 

5. Dingen inslaan

De hele voorraadkast zit gevuld, alsof we elk moment de hongerwinter ingaan. Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik soms dingen koop en er dan vervolgens thuis achter kom dat we er nog 3 pakken van hebben staan. Ik geef wel toe dat ik soms wel even extra rondje langs de douchegels loop om te kijken welke ik nog niet in huis heb. En alle acties zoals ‘1+1 gratis ‘ kan je mij nu ook maar beter van weg houden. Maar goed, mocht die hongerwinter dus wel ineens toeslaan, dan hebben wij in ieder geval geen honger en hebben we genoeg zeep in huis 🙂

 

6. Rare dromen

Ik droom echt over de raarste dingen of mensen. Over mensen die je al 20 jaar niet gezien hebt en eigenlijk ook geen toegevoegde waarde in je leven hebben gehad > over de buren van de nicht van je moeder (bij wijs van spreke).

 

7. Schoonmaken

Van nature houd ik zelf al van een schoon huis maar dat is nu nog erger en ik vrees dat dit naarmate de zwangerschap vordert, alleen nog maar erger wordt en we zijn pas net over de helft.

 

8. Controle en Structuur

Dit sluit een beetje aan op bovenstaande want ook dit is deels aangeboren. Alles moet momenteel netjes, recht en in het gareel zijn. En ook hier ben ik bang dat dit nog meer wordt versterkt richting einde zwangerschap: de zogeheten nesteldrang. Zoals je begrijpt, best vermoeiend want we hebben natuurlijk al 2 kindjes rond lopen en die houden echt geen rekening met het feit dat ik al het speelgoed continu netjes opgeruimd wil hebben. Daar geef ik ze overigens groot gelijk in, want in een huis moet geleefd worden, helemaal in een huis met jonge/opgroeiende kids.

 

Dit waren mijn 8 eigenaardigheden nu ik zwanger ben. Ik zal er vast voor de buitenwereld nog wel meer hebben, maar die ervaar ik nu misschien dan als normaal. Ik heb nog aan mijn man gevraagd of hem nog rare dingen zijn opgevallen, maar hij zei heel braaf dat die niks bijzonders ondervond. Die dacht waarschijnlijk ook ‘laat ik me maar even koest houden, het is net zo lekker rustig!!’. Ik weet inmiddels ook wel dat deze eigenaardigheden tot uiting komen door de extra zwangerschapshormonen, dus waarschijnlijk komt het na de zwangerschap allemaal weer enigszins goed 🙂

 

Ik ben benieuwd. Herkennen jullie je hierin? Hebben jullie zelf ook leuke eigenaardigheden ontwikkeld, of dingen die je absoluut MOET doen nu je zwanger vent? Of dingen die je juist absoluut niet kan hebben? Ik hoor het graag in de comments 🙂

 

 

Fashion_English11_300x250

Fleur

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia (3) en Thom (1). Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we in New York en Hamburg gewoond. Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Naast schrijven, ben ik een grote fan van mode oftewel shoppen, beauty en de laatste trends op t gebied van (healthy) lifestyle. Hier schrijf ik zo nu en dan ook over op mijn eigen website www.fleursfavorites.com

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!