Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

6x waarom het zo leuk is om tante te zijn!


11 januari 2016


Z

Zoals jullie misschien wel weten ben ik afgelopen december tante geworden van mijn lieve nichtje Sophia. Zij is de dochter van mijn broertje en zijn lieve vriendin Christina. Ze kwam helemaal gezond ter wereld via een keizersnede en doet het sinds de eerste dag heel erg goed. Ze drinkt en groeit goed en ze huilt eigenlijk alleen maar wanneer ze honger heeft. Ik ben heel blij voor hun dat Sophia zo’n lief baby’tje is, want dat scheelt enorm als kersverse ouders. Ik ben dan ook een trotse tante die het liefst iedere dag even binnenwipt om het nieuwe kleine meisje in onze familie te bewonderen. Vandaag beschrijf ik wat er nu precies zo leuk is aan tante zijn.

 

image2

Lekker knuffelen

Het is heerlijk om zo’n klein innieminie mensje in je armen te hebben. Iedere keer weer als ik haar in mijn armen heb, vergeet ik even alles om mee heen en aanschouw ik haar aandachtig. De geur van een klein baby’tje is onbetaalbaar. Ze ruiken zo lekker…ik kan de geur niet echt omschrijven maar er zit iets heel zachts in…mmm heerlijk is het!

 

excuse me

 

Als tante ben je leuker want je hoeft niet zo zeer op te voeden; alles mag!

Ik merk echt heel goed het verschil tussen moeder zijn en tante zijn. Als moeder ben je continue bezig met wat is goed en kwaad. Ik wijs Maxime continue terecht op haar fouten en vind al snel dat ze iets niet goed doet of dat ik haar moet corrigeren. Ik merk dat ik bij mijn nichtje een stuk weker ben haha en ik alles goed vind. Ik heb natuurlijk al een ouder nichtje van 4 jaar en daar merk ik vaker echt goed het verschil met Maxime. Dan zeg ik tegen mijn schoonzus: “Ach laat d’r toch nog een koekje pakken”, als ze bij ons thuis zijn. Terwijl ik weet dat als we bij hen thuis zijn, ik ook altijd zeg tegen Maxime dat één koekje genoeg is.

 

Je ziet ze groeien

Je eigen kindje zie je eerste maanden dag en nacht en daardoor heb je helemaal niet zo in de gaten hoe hard die kleintjes groeien. Sophia zien we nu ongeveer twee keer in de week en iedere keer zie je echt het verschil met de vorige keer. Ze drinkt heel goed aan de borst en dat is ook te merken aan haar lichaam. De grammetjes vliegen eraan en dat is echt leuk om te zien. Ze heeft nu na vier weken zelfs al pakjes aan die haar bij de geboorte nog echt veel te groot waren. Ik verheug me erop om haar dit komende jaar te zien groeien!

 

Je ziet jouw broer of zus papa of mama worden

Mijn broertje is voor de eerste keer papa geworden en dat vond ik heel speciaal om mee te maken. Hij is en blijft toch altijd mijn kleine broertje al is ie twee koppen groter dan ik ;). Ik vind hem in één keer echt volwassener geworden, terwijl hij dat zeker al was. Maar het is gewoon super lief om hem met zijn dochter te zien. Hij loopt heel trots met haar rond en hij straalt helemaal als we het over Sophia hebben. Gewoon super gaaf dat het mijn broertje ook gegund is om een kindje te krijgen.

 

Je kunt ze weer terug geven

Dit vind ik een heeeele goede reden haha. Het fijne aan baby’tjes is dat je er zo heerlijk mee kunt knuffelen. Nog leuker is het wanneer ze honger krijgen of krampjes en ze het op een huilen zetten. Dan hoef je als tante maar één ding te doen en dat is de moeder roepen. Die komt er dan als een speer aan en neemt het ineens-niet-zo-schattige wezentje onmiddellijk bij je vandaan. Heerlijk gevoel is dat! Als tante kun je er dus zo lang mee tutten en rondlopen totdat je er zelf genoeg van hebt. Ik geniet er natuurlijk extra van omdat ik zelf ook moeder ben en ik ook de andere kant van de medaille ken. Ik heb vaak genoeg Maxime moeten overnemen als moeder omdat ze huilde of iets dergelijks. Helemaal niks mis mee hoor want dat doe je maar al te graag als moeder, maar het is toch gewoon eens heerlijk om helemaal in die tante-rol te gaan zitten en te genieten van geen verantwoordelijkheden hebben.

 

Je mag ze irritante geluiden speelgoed kopen zonder dat je er last van hebt

Ik heb er zelf een hekel aan wanneer Maxime van haar ooms of tantes speelgoed krijgt die een echte tering herrie veroorzaken. Ik heb het sowieso niet zo op speelgoed met geluid, maar ik weet ook wel dat die nu juist het leukst en interessants zijn voor de kleintjes. Heel erg leuk vond ik het dus om voor mijn nichtje iets van Vtech te kopen met allemaal geluidjes in. Mijn schoonzus keek me al aan en zei sarcastisch: “bedankt lieve tante Marjon, wat zijn we blij met de mooie geluidjes”. Gelukkig moesten we er allemaal erg om lachen omdat ze weet dat ik het zelf ook heb meegemaakt.

 

Er staan weer allemaal leuke foto’s in je gsm

Voordat ik ’s avonds ga slapen kijk ik altijd even naar de foto’s in mijn gsm. Ik vind het nu heerlijk om de babyfoto’s van Sophia te bekijken. Ze is zo klein en zo aandoenlijk! Niks leuker dan babyfoto’s kijken en als je dan ook nog eens tante bent van dat wezentje op de foto dan maakt je dat extra trots. Iedere dag app ik mijn schoonzusje wel met de vraag of ze nog een nieuwe foto van Sophia wilt sturen en zo verzamel ik de foto’s allemaal. Ook hier zie ik nu al dat ze goed gegroeid is in vier weken tijd.

 

Ben jij ook al tante of ga je dat binnenkort worden? Wat vind je er zelf super leuk aan? Laat het me weten in de reacties!

 

liefs,

 

handtekening_blogs

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
6x waarom het zo leuk is om tante te zijn!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!