Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

6 tips om de schooldag stressvrij te beginnen


20 oktober 2017


<

Wij hier op de redactie hebben toch wel dagelijks te maken met hetzelfde euvel; de ochtenden op z’n zachts gezegd nogal wat aan de chaotische kant. Hoofdzakelijk doordat we allemaal maar al te graag nog vijf minuten (maak daar maar tien van) langer slapen dan dat we fris en fruitig aan de dag beginnen. Ik vraag me dan ook dagelijks af hoe sommige moeders (en kinderen) er zo piekfijn uit zien, terwijl die van mij twee verschillende sokken aan hebben en minimaal eentje heeft nog ergens tandpasta plakken. Serieus, hoe krijgen ze het klaar?

We weten allemaal wel hoe het moet, toch? De tips liggen voor het oprapen op internet en het komt allemaal op hetzelfde neer. Voorbereiding. Ik zocht de beste tips uit en zet ze hier voor je op een rijtje;

Tip 1

Zoek ’s avonds al de kleren uit voor de volgende dag. Ik weet niet hoe jullie wasmand eruit ziet, maar ik houd het niet meer zo goed bij. Ik ga dan liever in de avond nog even kijken of ik wat kan strijken/wassen/drogen in plaats van de vroege ochtend. Scheelt ook weer een kleuter-ruzie die je niet gaat winnen. Extra handig; check even de weersvoorspellingen voor de volgende dag, zo leg je meteen de juiste kleren en schoenen klaar. Vergeet je eigen kleren niet!

Tip 2

Nu ben ik zelf absoluut geen voorstander van voorgesmeerde boterhammetjes. Die smeer ik dus niet in de avond, want ik vind het niet smakelijk dat die 16 uur later pas genuttigd worden. Ieuw. Wil je dat wel perse doen, smeer dan de boterhammen terwijl het brood nog bevroren is! (doorsnijden kan je eventueel de ochtend erop doen) Bevroren inpakken, koelkast in en tegen de tijd dat de kinderen gaan lunchen, is alles lekker koel en vers. Ik vraag ook elke avond even wat iedereen morgen naar school op de boterham wilt. Hoef ik ze niet ’s morgens te ondervragen terwijl ze nog rechtop zitten te slapen.

Tip 3

Dek in de avond alvast de ontbijttafel of zorg in ieder geval dat de plek waar ze ontbijten schoon en vrij is. De kinderen kunnen meteen aanschuiven! Extra handig; als ze kinderen wat ouder zijn, kunnen ze gerust zelf de boterham smeren terwijl jij de lunchtrommels al klaar maakt.

Tip 4

Spreek met de kinderen een duidelijk tijdsschema af. Bijvoorbeeld; Vóór 07:15 is iedereen aangekleed, voor 07:40 heeft iedereen de boterham en om 07:45 gaan we de tanden poetsen. Ook voor jou heel handig om te zien hoeveel tijd je nog over hebt (of juist niet :-)) Maar wat ook helpt zijn, zijn dagritmekaarten. Simpele kleine kaartjes waar een activiteit zoals tanden poetsen of aankleden. Zet ze op een plek waar ze voor de kinderen duidelijk zichtbaar zijn en ze weten waar ze aan toe zijn.

Indien mogelijk: Team UP! Je staat er niet alleen voor

Tip 5

Indien mogelijk; TEAM UP! Werd je vanmorgen wakker naast je partner? Die kan natuurlijk even helpen met aankleden terwijl nog even je fatsoeneert. Moet je de kar alleen trekken? Kinderen willen dolgraag helpen dat doen ze op school door middel van een ‘helper’ aan te wijzen. Kies de meest wakkere om je te helpen met kleine taakjes zoals de tafel afruimen, televisie uitzetten, kleinere broertjes/zusjes helpen met sokken aantrekken of schoenen zoeken (hè die had je toch al klaargezet?)

Tip 6

Gebruik je telefoon gerust als geheugensteuntje voor hele simpele dingen zoals de gymtas. Een reminder in je telefoon die in de avond (of vlak voordat jullie vertrekken) even pingelt met de melding “gymtas” of “schoolfoto’s”. Zo vergeet je niks mee En buiten dat is de telefoon in de ochtend niet nodig. Laat je niet afleiden door de telefoon!

 

Zo beginnen wij de dag stressvrij! En als ik thuis kom in een leeg stil huis, heb ik alle tijd en ruimte om even alles aan de kant te doen, te genieten van mijn kop koffie en kijk ik op mijn gemak wat er allemaal in de wereld is gebeurd. Hoe beginnen jullie de dag zonder stress?

 

XO Team MTTM

 

 

 

 

Fashion_English11_300x250

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!