Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Na 6 miskramen deelt moeder bijzondere foto van zwangerschap


8 oktober 2016


N

Na zes miskramen besloten Kevin en zijn vrouw Jessica Mahoney fotograaf JoAnn Marrero te vragen voor een zwangerschapsfotoshoot. JoAnn legde deze bijzondere zwangerschap op een prachtige manier vast. Jessica was op dat moment in verwachting van hun tweede kindje. Na de komst van hun eerste kindje, zoon Corbin, kregen zij vruchtbaarheidsproblemen. Na al het verdriet van de miskramen, probeerde het stel weer zwanger te worden. De komst van hun regenboogbaby gaf ze een sprankeltje hoop.

 

“The journey of loss and infertility is dark and lonely.”

De term “regenboogbaby” is hier in Nederland nog relatief onbekend. Op MAMA to the Max schreven we al eerder over regenboogbaby´s. Een kindje dat geboren wordt na een miskraam, vroeggeboorte of overlijden.

Toen Kevin JoAnn vroeg deze bijzondere foto’s te maken, wist ze gelijk dat ze iets “extra speciaals” moest doen voor de familie. Jessica en JoAnn e-mailden vervolgens heen-en-weer tot ze uiteindelijk besloten er iets feestelijks en leuks van te maken voor de familie.

De fotograaf bedacht samen met haar mentor Mary Maloney een georganiseerde buitenshoot, waarbij ze het effect van een regenboog wilden creëren door middel van gekleurde rookbommen.

regenboogbabt-fotoshoot-met-rookbommen

Foto: PEBBLES AND POLKA DOTS PHOTOGRAPHY

“Het was een behoorlijk explosieve verassing en erg grappig!” verteld JoAnn. “Één voor één stond de rookbom ingesteld (en niet zonder enkele flops), met elke uitbarsting van kleur zagen we het portret tot leven komen.”

Na de fotoshoot zat iedereen onder de poeder van de rookbommen. Maar, het was het was volgens de fotograaf het helemaal waard. “Ondanks alles stond Jessica daar heel koeltjes met een glimmende zwangerschapsgloed, samen met een heleboel gelach. Dit was zeker haar moment, een trotse moeder voor de tweede keer.”

JoAnn zei dat Mary en zij erg “trots en vereerd” zijn dat zij deze foto tot stand hebben kunnen brengen, dankzij een “hele waardige” familie.

“Het was gek en spannend tegelijk om te zien hoe viraal de foto ging en niet alleen voor Mary en ik, maar voor de hele familie die al zoveel had doorstaan door het verlies voor deze zwangerschap. De reacties waren overweldigend. Ik ben zo blij met het resultaat om veel verschillende redenen, zowel persoonlijk als professioneel. Jessica en ik zijn toevallig ook buren en vriendinnen en ik ben zo trots op haar dat ze nooit de hoop opgeeft en Corbin nu eindelijk grote broer wordt!” zegt JoAnn.

De fotograaf hoopt ook dat de foto “licht, inspiratie en hoop” brengt bij andere ouders die in dezelfde situatie zitten of hebben gezeten.

“Na het verlies van zes baby’s, heb ik de eer om dit regenboog kindje te dragen,” zegt moeder Jessica. “Ik hoop dat mijn verhaal anderen helpt te weten dat ze niet alleen zijn, zoals de reis van verlies en onvruchtbaarheid, donker en eenzaam.”

Kerstwinkel 2017

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!