Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5X wat je MOET aanschaffen voor de baby


15 september 2015


babyuitzet zwanger tips MAMA to the max
<

Onlangs schreef ik een blogpost waarin ik mijn 5 items beschreef die ik echt niet nodig bleek te hebben nadat ik eenmaal bevallen was. Ik heb echter ook een lijstje met spulletjes waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze zo fijn zou vinden en die ik dus ook voor geen goud had kunnen missen. Vandaag heb ik mijn 5 items op een rijtje gezet die je volgens mij WEL moet aanschaffen. Hier komen ze!

 

Puckababy

Deze slaapzak is gewoon dé musthave voor iedere baby! Ze zijn er in verschillende uitvoeringen waardoor ze al te gebruiken zijn vanaf dag 1. Maxime sloeg (zoals iedere baby) veel met haar handjes om zich heen en hierdoor raakte ze ook vaker haar gezichtje en werd ze vanzelf wakker. Mijn kraamhulp was zo oplettend en adviseerde me na dag twee al de Puckababy aan te schaffen. De kleinste variant is de piep, na 3 maanden konden we overstappen naar de Puckababy mini waardoor ze iets meer vrijheid kreeg met haar armpjes maar waar ze wel nog helemaal ingepakt lag. Na een half jaar waren we zo gewend aan de Puckababy dat we ook de derde variant hebben besteld…the bag. Daar slaapt ze nu nog steeds in maar ze is bijna 2,5 jaar en godzijdank is Puckababy onlangs op de markt gekomen met een vierde variant…kidz. We gaan deze eind van de maand voor haar aanschaffen omdat we zeker weten dat Maxime er geel erg baat bij heeft. Ze slaapt er heel vertrouwt in en ik weet zeker dat ze niet bloot in bed ligt omdat ze de dekens geeft afgetrapt.

puckababy

 

 

Philips Luxon camera

Vooral in het begin was ik nogal onzeker wat er zich allemaal afspeelde op het kamertje. Ik kon niet rustig beneden op de bank zitten. Ik vroeg me constant af of alles wel goed was, of ze niet verkeerd lag, of het niet te warm of te koud was en nog wel 1000 andere dingen haha. Ook huilde ze vaker maar voor een paar minuten maar omdat ik niet wist wat er aan de hand was ging ik altijd direct kijken. Tijdens de zwangerschap vonden we het nog onzin om een babyfoon met camera te kopen. Dat hadden ze vroeger toch ook niet ;). Maar nadat we bij vrienden op bezoek waren geweest waren we gelijk om. We zagen hoe rustig zij bleven terwijl ze hun baby hoorden huilen. Ze zagen op de babyfoon dat er niets aan de hand was en konden de minuten dat het baby’tje huilde alles volgen. Daarna viel hij in slaap en was er niets meer aan de hand. Wij waren in hun plaats allang gaan kijken, hadden haar waarschijnlijk uit bedje gehaald, misschien wel mee naar beneden gehaald enz enz. Die avond besloten we er ook eentje te kopen en dat was een goede zet. We hebben er tot een paar maanden geleden ontzettend veel plezier van gehad. Ik kon rustig beneden op de bank een boek lezen en af en toe een glimp wagen naar mijn lieve schat. Ik zag haar dan rustig liggen en was weer alles goed. Nu is Maxime bijna 2,5 jaar is hebben we niet meer de behoefte om een paar keer per avond naar het beeldscherm te kijken. Je kent haar nu beter en ze wordt eigenlijk ook nooit meer onverwachts wakker tenzij er wel echt iets is en we weten dat we meteen moeten gaan kijken.

babyfoon camera

 

Muziekje en lichtprojector in bed

Wij kregen in mijn kraamtijd van mijn oom een muziekje cadeau. Leuk leuk, we bedankten hem voor het leuke cadeautje en wisten toen nog niet hoeveel impact dit muziekdoosje zou hebben. Maxime kan er tot aan de dag van vandaag niet zonder. We hebben er zelfs twee extra gekocht zodat we nooit zonder zouden zitten. Eentje ligt nog mooi in de doos, de andere staat permanent in haar bedje en een derde hebben we in gebruik voor als ze gaat logeren bij de opa’s en oma’s. Ze is er verknocht aan. Niet alleen vindt ze het fijn om in slaap te vallen met muziek ook de lichtprojectie is een geruststellende factor. Het is niet meteen helemaal donker als mama of papa de kamer verlaten. Ook ’s ochtends als ze wakker wordt horen we dat ze als eerste het muziekje aanzet. Waarschijnlijk doet ze dit om ook at licht t hebben. Enkele ogenblikken later horen we haar spelen met haar knuffels. Zo kan ze ideaal wakker worden. Ook dit item is een musthave voor ons.

muziekprojector

 

Autostoeltje Axiss Maxi Cosi

Dit autostoeltje is redelijk prijzig maar het heeft zijn geld wel echt opgebracht. Het is een veilig exemplaar en daarnaast is het roterende gedeelte echt heel erg plezierig. Het biedt zoveel comfort wanneer je de autostoel een kwartslag kunt draaien. Je hoeft je als ouder zijnde niet in alle bochten te wringen om je kindje fatsoenlijk in de autostoel te krijgen. Omdat ikzelf nogal last heb van mijn onderrug was het voor mij ook een vereiste om een comfortabele autostoel aan te schaffen. Dit is met de Axiss zeker gelukt. Ik draai eerst het stoeltje zodat de zit gericht is naar de deur. Daarna zet ik Maxime erin, maak de riempjes vast terwijl ik gewoon rechtop kan blijven staan buiten de auto en vervolgens draai ik de stoel weer een kwartslag zodat ze met haar gezicht naar de voorruit kijkt. We zijn er erg enthousiast over en het was het geld zeker waard.

 

autostoeltje

Stoommandje

Sinds Maxime vast voedsel mocht gaan eten hebben we al haar eten gestoomd. Ik ga vandaag niet vertellen over de voordelen van eten stomen maar wij zijn er wel van overtuigd dat het veel vitaminen en mineralen bevat en omdat er geen boter of olijfolie aan te pas komt, het ook gezonder is. We koken tot op de dag van vandaag altijd Maxime’s eten in het stoommandje. Het is gewoon én gezond en superrrr makkelijk. In de stoommand leggen we alles bij elkaar. Aardappelen, vlees/vis en groenten. Gelukkig hebben wij een combi-oven die ook een sensorbereidingsfunctie heeft. Hierdoor bereid de combi-oven het eten zoalng totdat het gaar is. Ideaal dus! Er komt geen kookfornuis aan te pas, alleen een bodempje water en de combi-oven. Wij kunnen niet meer zonder!

stoommandje

Uiteraard heb ik nog veel meer favoriete spullen en apparaten maar dit is zeker weten mijn top 5. Waren jullie al bekend met deze top 5? Of heb je zelf echt nog iets anders dat in jouw top 5 thuishoort? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments.

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
5X wat je MOET aanschaffen voor de baby

  1. Pingback: Ik mag het eindelijk met jullie delen...! ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Wat een mooi blog thema is dit! Ik vind die licht en muziekprojector zo leuk! Ik heb ook de Annie app die muziek af kan spelen, maar ze geeft de voorkeur aan het doosje. De app heeft ook een camera (goede kwaliteit, geen storing) en is te gebruiken op elke afstand. Ik kan echt niet meer zonder en weet ook niet waarom ik ooit aan babyfoon zonder camera dacht. Gelukkig gaat ie vanzelf aan bij geluid anders bleef ik waarschijnlijk kijken :).

  3. Pingback: MAMA to the max photo plog week 38: Nagenieten van de bruiloft in Italië en weer terug in Nederland - Babystraatje.nl

  4. Die autostoel lijkt me ook heel fijn, wij staan op het punt er eentje aan te schaffen. Ook de camera en de inbakerzak lijken me handig, hier nog een ouderwetse babyfoon en zelf ingebakerd 🙂

  5. Wij hebben een swaddle me, ook ivm onze drukke baby. We vonden de puckababy vrij prijzig in vergelijking met de swaddle me. Ik wil heel graag een babyfoon met camera, dus die hoop ik voor mn verjaardag te krijgen haha!

  6. Grappig dat die lijstjes inderdaad voor iedereen anders zijn. Ik heb zelf niets van jouw lijstje in huis. Onze dochter sliep de eerste maanden in een hydrofiele swaddle onder een dekentje en nu in een simpele slaapzak. Wij hebben een simpele smartphone app als babyphone als we buiten de deur zijn en horen aan het geluid of we moeten gaan kijken. En ze is dol op doekjes dus met haar konijnen knuffel (of in geval van nood een theedoek) waaraan ze kan “frummelen” valt ze overal in slaap. Zo’n autostoeltje lijkt mij zeker bij een slechte rug in nuttige investering maar wij gebruiken de auto zo weinig dat we er eentje van vrienden geleend hebben. Dat stoommandje had ik nog niet eerder gehoord en daar ga ik ook eens naar kijken. Maar betreft vetgebruik dacht ik juist dat het voedingscentrum juist wel een “klontje boter” op jonge leeftijd adviseerde?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!