Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x Dat wat je echt niet hoeft aan te schaffen voor de baby!


10 juli 2015


V

Vandaag deel ik graag met jullie een aantal producten die ik voor of tijdens de zwangerschap heb aangeschaft voor Maxime en waar ik echt helemaal niks aan gehad heb! Ze worden gepromoot alsof je ze echt nodig hebt, maar in  de praktijk blijkt dat ze totaal overbodig zijn. Althans dat voelde voor mij zo. Ik zou bij een volgende zwangerschap de volgende producten dan ook echt NIET meer aanschaffen! Hier komen ze:

 

Magnetronsterilisator

 

Philips-Avent-Magnetron-Sterilisator-2-500x500

 

Er wordt beweerd dat je de flesjes van de baby goed moet steriliseren om de bacteriën te doden maar dit hoeft echt niet in een magnetronsterilisator. Mijn lactatiedeskundige vertelde me dat het tegenwoordig al volstaat met goed heet wassen onder de kraan en ze wellicht af en toe eens laten koken in een pannetje op het vuur. Meer heb je echt niet nodig! Ik kocht wel een magnetronsterilisator maar dus nooit gebruikt en het grote ding stond ook nog eens gruwelijk in de weg.

 

Een luieremmer

 

IMG-20150624-WA0000
Luieremmers heb je veel verschillende vormen en maten. Ik had er eentje gekregen bij de badset die we kochten. Ik heb tijdens de zwangerschap nog even getwijfeld om zo’n dure diaper nog wat te kopen maar achteraf ben ik reuze bij dat ik dit niet gedaan heb! Wat een vieze gedachte vind ik het om de poepluiers van je baby’tje in het kamertje te laten. Ik verschoon mijn dochter altijd gelijk en weet niet hoe snel ik een poepluier buiten in de vuilnisbak kan gooien. Ik weet niet hoeveel moeite andere mama’s daarmee hebben maar ik vind het in ieder geval een vies idee om een volle luieremmer op het babykamertje te laten staan.

 

 

Flessenwarmer

 

Baby-item-26

 

Wat een onding vond ik dat zeg! En ook nog een hartstikke duur! Toen ik overstapte van de borst- naar flesvoeding heb ik de lactatiekundige gevraagd langs te komen. Dit kreeg ik vergoed van de zorgverzekering dus ik wilde wel even gebruik maken van haar expertise. Ik zette trots mijn flessenwarmer op tafel, waarop zij gelijk antwoordde: doe die maar weg, die heb je echt niet nodig. Ik keek haar een beetje beduusd aan…ik had helemaal uitgepluisd welke de beste was en was er ook wel een beetje trots op dat ik al zo goed voorbereid was… Ze vertelde me in 1 zin waarom ik ‘m niet nodig zou hebben. Je hebt toch een magnetron? Ik antwoordde: Ja. Nou dan, daar wordt de melk toch ook warm van? En je hebt toch warm water? Ik moest weer JA zeggen. Nou dan, zei ze, dan kun je ook de melk maken met warm water. En zo gezegd zo gedaan. We hebben de melk altijd gemaakt met het warme water en de poeder uit het blik. Conclusie: totaal overbodig!

 

Verschillende dekentjes

 

IMG-20150624-WA0001

 

Ik had voor in het ledikantje de mooiste en schattigste dekentjes gekocht. Baby’s Only was sowieso weer mijn favoriet. Daarnaast nog een (veel te duur) dekentje gekocht in New York. Voor de geboorte lagen er al 6 dekentjes te wachten op onze kleine spruit. Uitiendelijk hebben we er GEEN EEN gebruikt! Onze kraamhulp vertelde mij al na dag twee dat Maxime een echte baby was voor de Puckababy. Ze adviseerde ons zo snel mogelijk eentje te bestellen en zo gezegd zo gedaan. Het bleek een gouden zet. Maxime slaapt nu nog (2 jaar en 3 maanden) iedere dag in de Puckababy. Ze ligt er heerlijk in en heeft het nooit koud. Dekentjes slaan kindjes van zich af waardoor ze vaker zonder dekentje liggen in bed. Ook draaien kindjes nog heel veel in bed waardoor ze het dekentje van zich afduwen of er zelfs onderin kunnen kruipen. Voor mij een enge gedachte. Ik ben nu veel geruster nu dat ik weet dat zoiets nooit kan gebeuren. Ik zou iedereen een heerlijke slaapzak adviseren in plaats van een dekentje in bed.

 

Schoentjes

 

pom-d-api-babyschoentjes-roze

 

Ik had de schattigste schoentjes gekocht voor ons kleine meisje. Die kleine schoentjes zijn toch ook gewoon te schattig. Maar helaas heeft ze ze allemaal NOOIT aan gehad. Ten eerste zijn ze totaal nutteloos, want baby’s lopen nog niet en ten tweede vinden ze het helemaal niet fijn aan de voetjes. Ze zijn nog zo ieniemienie en je wilt als moeder dat je baby’tje in een heerlijk boxpakje ligt of lekker zachte en loszittende kleding. Dan ga je ze toch niet van die strakke schoentjes aandoen? Ik vond het in ieder geval niet nodig om haar schoentjes aan te doen en heb ze dus ook allemaal zo goed als nieuw kunnen opbergen in een doos.

 

 

Designer kleding

 

74b80aaca4da57a5d04e9c925570488f7d544aca

 

Hoe leuk het ook is om je kindje een duur pakje aan te doen. Ik zeg: Niet doen!! Ik heb die fout ook gemaakt en een schattig Burberry pakje gekocht in maatje 62. Ze heeft het echt 1 keertje aangehad! Je bent de eerste tijd nog veel binnenshuis met je kindje en zelfs als je al weggaat ligt het baby’tje voor het grootste deel lekker te slapen in de kinderwagen of de maxi cosi. Mijn tip is dat als je jouw kindje duurdere kleding aan wilt doen hier echt mee moet wachten totdat ze kunnen lopen. Dan zie je er tenminste nog wat van en groeien ze niet na 1 maand (!) al uit de maat. De eerste maanden volgen de maten zich namelijk in een hoog tempo op. Beetje zonde dus om voor een paar weken iets heel duurs te kopen.

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

26 Reacties op “
5x Dat wat je echt niet hoeft aan te schaffen voor de baby!

 1. De luieremmer is onmisbaar voor mensen die geen container hebben en afhankelijk zijn van een gezamenlijke ondergrondse container in de stad. Elke keer voor een volle luier 150 meter lopen is ook wat. Hier dus onmisbaar. 🙂

 2. Pingback: 5X wat je volgens mij echt MOET aanschaffen voor de baby

 3. Hihi oh ja en over die luiers. Heb een mini goedkoop prullenbakje gekocht ervoor maar poepluiers gaan er niet in, meteen naar beneden en dan naar buiten. Zelfs de plas luiers ligt er geen dag in, dat heb ik 1x gedaan en vond het vies stinken.. bah!

 4. Waaah jaa, echt he! Oh ja niet alleen als ze baby zijn maar toen Jen vorig jaar bijna 1 jaar was kocht ik een mooi verjaardag’s jurkje, niet goedkoop 3x aangehad. 1x met de fotoshoot en 1x met haar verjaardag en 1x met het feest… daarna nooit meer zoooo zonde! Heb nu een leuk goedkoop jurkje die ik dit jaar aan doet (ze is bijna jarig) en nog leuk is ook.

 5. De magnetronsterilisator en de flessenverwarmer gebruik ik echt dagelijks. Vind het ideaal!
  Mijn meisje slaapt ook in haar puckababy maar een dekentje zodat het ledikantje er mooi bij staat heb ik toch wel .
  Dure kleertjes tsja, een aantal kan wel maar zeker niet teveel.
  Met de schoentjes ben ik het helemaal eens!

 6. Wij gebruiken de magnetronsterisator juist wel veel. Komt mss door mijn afkeer van afwassen :). En met twee koukleumen die niet in de puckababy wilde (die ik dus wel al op voorhand had gekocht….) heb ik die leuke dekentjes lang kunnen gebruiken.

 7. Al die dingen heb ik eigenlijk ook nooit gehad, ja dekentjes wel maar ik had er 2 en die gebruik ik nu als kleed.. Mijn meisje slaapt in een gewone slaapzak..
  Schoentjes die had ik paar maar allemaal 2e hands dus no prob en designer clothes.. heb ik zelf niet eens!

 8. Ik ben het zeker met je eens. Enkel de sterilisator heb ik wel gebruikt, nu nog zelfs af en toe. Maar inderdaad, je koopt op voorhand veel te veel spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Schoenen bijvoorbeeld … die je toch niet aan….

  Ik heb er vorig jaar ook een postje over geschreven, heb nog wel enkele dingen die ik kan opnoemen. Nouja , hopelijk kunnen we er anderen mee helpen!

 9. Nou dat zijn inderdaad ook spullen die ik de deur uit heb gedaan.
  De luierzakjes vind ik een uitkomst en gooi na een verschoning het gelijk weg.
  Mijn dochter ook ruim twee jaar heb ik in de meivakantie haar leren slapen zonder slaapzak onder een dekentje ze heeft het altijd erg warm en dacht als het zo bloodyhot is dan trekt ze dat niet dus ligt ze in een hempje en onderbroek onder een dekentje of lakentje en dek haar goed toe voordat ik zelf ga slapen.
  Volgend jaar willen we haar nieuwe kamer gaan maken dus anders ook zoveel om te wennen een groot bed zonder slaapzak ect ect.
  Ik had wat kleertjes van burberry en heb het alleen aangedaan naar visite of verjaardagen.
  Wat een geldverspilling sommige spullentjes en de marketing weet goed in te spelen op aanstaande mamas.
  Want je wilt het allerbeste voor je kleintje!
  Achtraf zonde van de onnodige spullen.

 10. Haha echt hè, en geloof me bij een 2e doe je het rustig weer! Oké, de luieremmer en flessensterilisator dan niet maar die o zo schattige schoentjes staan hier ook al klaar. Gelukkig heb ik me wel in kunnen houden en maar 1 paar voor de sier gekocht. Ik heb zelf het idee dat je in je zwangerschap gewoon een beetje koopziek wordt ofzo. Tenminste ik heb dat wel! Ik heb gewoon hele lijstjes afgewerkt met spullen die ik wilde aanschaffen haha. Na de bevalling verklaar ik mezelf waarschijnlijk voor gek..

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!