Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x waarom je een auto moet huren op vakantie


30 juni 2018


5x waarom je een auto moet huren op vakantie, MAMA to the max, Sunny Cars
<

Op vakantie zonder auto, het kan natuurlijk. Maar, ik ben groot voorstander van een auto huren op vakantie. Al is het maar voor een paar dagen om zo toch een stukje cultuur te zien of een attractie te bezoeken. Daarnaast is het ook een stukje vrijheid en dat heb ik gewoon echt nodig. Vandaag deel ik 5 tips waarom ook jij een auto moet huren! En lees vooral door tot het einde, want daar heb ik nog een leuke verrassing voor jullie. 

1. Geen verplichtingen

Hoe fijn is het om niet gebonden te zijn aan je vakantiebestemming? Met een huurauto creëer je een hoop vrijheid voor jou en je gezin. Je komt vaak op plekken waar je anders niet kunt komen. Met zo’n georganiseerde busreis ben je niet alleen verplicht te stoppen op de plekken die zij uitkiezen, maar moet je ook vaak om een bepaalde tijd weer terug zijn. Het is dus niet alleen ontzettend prettig om flexibel te zijn in je bewegingsvrijheid, maar ook qua tijdschema ben je nergens aan verbonden.

Sunny Cars Nederland, auto huren op vakantie, 5 voordelen en tips, MAMA to the max

2. Geen lange autoreis

Het voordeel van bijvoorbeeld een vliegreis in combinatie met een huurauto is dat je geen lange autoreis erop hebt zitten. Je kan ervoor kiezen om vanaf het vliegveld van bestemming gelijk een auto te huren. Daarmee kies je zelf welke weg je rijdt en hoe lang (of kort) je erover doet. Geen gezeur met transferbussen zoeken en wachten op medepassagiers. Geen lange reis langs alle hotels uit de regio om medevakantiegangers af te zetten, maar direct naar je eigen vakantiebestemming. Misschien kies je juist al wat voor wat sight seeing en neem je een mooie toeristische route? Hup, koffers in de achterbak en rijden maar!

3. Een all-in autoverhuur zonder zorgen

Ik heb zelf een all-in huurauto van Sunny Cars Nederland gehuurd in Frankrijk en ik kan je zeggen, ik ben écht blij met de vrijheid die ik voor mezelf creëer. Wist je trouwens dat 78% van de mannen let op de huurprijs van een auto? Vrouwen komen dicht in de buurt met 73%. Ik had eerder verwacht dat mannen hun keuze maken op basis van het autotype, maar dat blijkt dus voor zowel mannen als vrouwen slechts 23% te zijn.

Sunny Cars Nederland, auto huren op vakantie, 5 voordelen en tips, MAMA to the max

Sunny Cars Nederland geeft de voordeligste huurautodeal. Dat betekent dat ze een all-in huurpakket aanbieden waarmee je zonder zorgen ongelimiteerde kilometers kunt rondrijden. Alle benodigde verzekeringen zijn hierbij inbegrepen, zelfs de afkoop van eigen risico bij schade en diefstal. Bijna de helft van de mensen kiest hiervoor direct bij te boeken. Dit heb ik uiteraard ook gelijk gedaan, want het risico dat je loopt wanneer je dit later toevoegt, maakt het geheel niet prijsbewust. En dat extra stukje zekerheid is wel erg fijn. Ik raad je dus aan om vooraf al een all-in pakket te boeken.

4. Een goede huurovereenkomst die bij je past

Denk eraan: goedkoop = duurkoop. Slechts 6 op de 10 Nederlanders lezen de huurovereenkomst goed door. Wat zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten voordat je een huurovereenkomst ondertekent?

  • Controleer of er een reservewiel in de auto ligt.
  • Loop een rondje om de auto om eventuele schade op te merken en maak hier foto’s van zodat je in ieder geval bewijs hebt.
  • Zorg voor een goede schadeverzekering of koop het eigen risico af.
  • Bekijk het contract goed voordat je iets ondertekent. Kloppen de genoemde punten? En komt er geen verplichte onvoorziene verzekering bij kijken?
  • Zorg dat je de auto mee krijgt die je gereserveerd hebt.
  • Onverwachte afschrijvingen bij het gebruik van een creditcard. Welke regels staan hierover in het contract?
  • Is er voldoende veiligheid aanwezig om kinderen te vervoeren? Zoals autostoeltjes en een goed werkende riem. Eventuele makkelijk uit te schakelen airbags, de mogelijkheid tot kinderslot en goede ventilatie en goed te bedekken ramen.

Sunny Cars Nederland, auto huren op vakantie, 5 voordelen en tips, MAMA to the max

5. Qualitytime met het gezin

Toch wel de belangrijkste wat mij betreft: qualitytime met het hele gezin. Je bent vrij om te staan en te gaan wanneer jij dat wil. Een dierentuin of attractiepark is zo gevonden. Zijn de kindjes moe? Dan kan je lekker naar huis. Geen medepassagiers waarmee je rekening hoeft te houden. Je kan er ook voor kiezen om lekker wat boodschapjes te doen. Het scheelt een hoop dat je niet vast zit aan de dure hotelsupermarkt.

Sunny Cars Nederland, auto huren op vakantie, 5 voordelen en tips, MAMA to the max

Wat ik ook heel fijn vind is dat ik niet hoef uit te zoeken hoe laat de streekbussen gaan. Het is sowieso maar de vraag of ze rijden, waar je uitstapt en hoeveel je de chauffeur moet betalen. Dat geldt ook voor een taxi. Er moet maar net één rondrijden die je aan kan spreken en dan nog is het de vraag of de teller wel klopt.

Nog wat extra tips:

  • Neem je eigen navigatie en autostoeltjes mee in het vliegtuig om zo kosten te drukken!
  • Vergeet je camera niet. Een auto huren geeft je ook de mogelijkheid om te stoppen waar je wilt en dus de meest mooie vakantiekiekjes te maken.
  • Een all-in prijs is veel voordeliger dan (achteraf aangeschafte) extra pakketten.

Sunny Cars Nederland, auto huren op vakantie, 5 voordelen en tips, MAMA to the max

Geef mij maar vrijheid en gemak, het grootste voordeel van een huurauto op vakantie. Ben je benieuwd naar meer informatie over Sunny Cars Nederland? Bekijk dan online het trendrapport. Je leest daar onder anderen nóg meer voordelen en alle informatie over het huren van een auto op vakantie.

Winactie

Ik mag namens Sunny Cars op Facebook een van jullie verrassen met een voucher voor een huurauto. Dus kijk snel op de Facebook-pagina van MAMA to the max!

Heb je al eens een auto gehuurd op vakantie? Wat zou de bestemming worden als jij de voucher wint? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sunny Cars.
Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!