Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x tips om meer tijd aan jezelf te besteden


15 april 2021


<

Jezelf als vrouw verwennen kan op vele manieren. We hebben het als mens ook nodig om eens in de zoveel tijd wat meer tijd aan jezelf te besteden dan aan een ander. Je bent in feite als moeder zijnde toch een soort van motor dat moet door blijven gaan en om die motor zo af en toe te smeren moet je goed aan jezelf denken. Hoe ik dat doe? Dat deel ik vandaag in deze blog met vijf tips!

Lees ook:
Waarom ik mediteren zo fijn vind

1. Ga naar de kapper of een schoonheidsspecialiste

Het mag weer, een bezoekje brengen aan je vertrouwde kapper of schoonheidsspecialiste. Als ik eerlijk ben is één van mijn favoriete momentjes toch wel de kapper. Ik kan onwijs genieten als iemand aan mijn haar zit! En als ik dan met een goed kapsel terug naar huis mag gaan na een tijdje rust, dan ben ik helemaal klaar om verder te gaan met de dag! Het is echt een stukje ontspanning, dus geef je vooral over.

2. Beweeg: ga sporten!

Ik wandel elke dag zeker 10 kilometer. Dan klinkt onwijs veel en ja dat is ook best veel! Maar, tijdens zo’n wandeling kom ik mentaal helemaal tot rust. Het geeft nadien zoveel voldoening, ik wil voorlopig mijn dag niet anders meer inplannen! Soms spreek ik met een collega of vriendin af en nemen we even wat belangrijke of natuurlijk onbelangrijke zaken door. Nu de lente is begonnen sport ik ook weer heerlijk in de tuin met mijn personal trainer. Ik snap dat dit niet voor iedereen haalbaar is, maar haal je inspiratie vooral uit Instagram of YouTube. Het staat vól met interessante en leuke oefeningen die ook jij thuis super gemakkelijk kunt doen! En anders; fiets, wandel, ga er lekker op uit en neem nadien een heerlijk warm bad om uit te rusten.

wandelen

3. Date time

Date time met je geliefde is misschien in deze tijd nog een beetje ver weg, maar hoe makkelijk kan je het jezelf (thuis) maken? De één kiest voor een erotisch momentje in bed met partner met een spannend speeltje zoals een vibrator of een heerlijke massage. De ander denkt aan romantiek buiten het bed zoals een goede film, een (online) spelletje spelen of gewoon lekker samen of voor elkaar koken.

4. Vraag een oppas!

Ja, dat klinkt misschien raar, maar ik heb het eerder wel eens benoemd. Een oppas is zó onwijs fijn! Al is het maar een uurtje dat je even naar de markt kan om verse bloemen te kopen. Of net dan ene belmomentje waar je steeds door gestoord werd. Dat thuiswerken valt niet altijd mee, dus ook jij verdient een beetje rust door gewoon je tijd voor je kinderen uit te besteden. Onze oppas vindt het heel erg fijn om te spelen met de meisjes. Ze knutselt, maakt de tuin tot één groot speelpaleis en als het lunchtijd is bakt ze tosti’s. Heerlijk! Geniet van de tijd die je hebt, het is oké, ook jij mag even ‘niks doen’ of gewoon even helemaal ‘zen’ zijn door bijvoorbeeld even te mediteren.

5. Steun een lokaal restaurant!

Goed en lekker eten doen wij graag. Ik hoef denk ik niet meer te zeggen dat ik niet graag in de keuken sta, of wel? Gelukkig heb ik JP die heel graag en lekker kookt. Dus ook hiervoor laat ik mij heel graag verrassen! Tegenwoordig kiezen wij ook weer vaker om ons eten bij de plaatselijke markt te halen of een lokaal restaurant. De Horeca heeft het moeilijk in deze tijd, dus hoe fijn is het te laten verrassen door het eten gemaakt door een lokaal bedrijf! JP en ik hebben in ieder geval ontdekt dat het heel erg fijn is om samen ook even eens iets “niet te doen” en lekker bestellen, de lokale ondernemer te ondersteunen en daar kunnen wij onwijs van genieten…

Hoe zorg jij ervoor dat je jezelf niet vergeet? Heb jij nog tips voor andere vrouwen om meer tijd aan jezelf te besteden?

Veel liefs,

Kids NL 140317 - 210617 300x250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
5x tips om meer tijd aan jezelf te besteden

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!