Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x tip bij thuiswerken


28 april 2023


LAMP
<

Werken, waar en wanneer ik dat wil, is hetgeen wat ik heel belangrijk vindt. Het geeft me namelijk een gevoel van vrijheid. In mijn geval werk ik heel veel vanuit huis. Vandaag neem ik je mee bij datgene wat ik belangrijk vind bij thuiswerken. Ben je benieuwd naar mijn 5 tips bij thuiswerken? Lees dan snel verder.

1. Kies voor een goede internetverbinding

Niets zo vervelend wanneer je goed geconcentreerd bezig bent of online in een meeting zit en je internetverbinding hapert om de haverklap. Glasvezel is dan een perfecte uitkomst.

Wist je dat glasvezel specifiek is aangelegd voor de verspreiding van het internet? DSL is oorspronkelijk aangelegd voor het gebruik van telefonie en de coax-kabel voor de televisie. Wel kunnen ze allemaal worden gebruikt voor internet. Echter omdat glasvezel specifiek voor internet is gemaakt heb je vele voordelen ten opzichte van de andere twee zoals:

  • Hoge snelheid mogelijk
  • Snelheid bij glasvezel wordt niet beïnvloed door de afstand tussen je woning en de wijkcentrale.
  • Je upload- en downloadsnelheid is gelijk bij glasvezel. Dit is bij de andere niet het geval. Wist je dat bijvoorbeeld videobellen en versturen van e-mail ook onder uploaden valt.
  • Glasvezel is het minst storingsgevoelig.
  • Iedereen heeft zijn eigen aansluiting waardoor de snelheid niet omlaag gaat wanneer de rest van de buurt ook online is. Wel zo handig wanneer je met meerdere personen tegelijk online bent.
  • Het is het milieuvriendelijkste netwerk.

2. Zorg voor een goede werkplek

De beste start is een opgeruimde, fijne omgeving. Of dat nu in een aparte werkkamer in huis is of bijvoorbeeld in je woonkamer. Een rommelige werkplek zorgt voor afleiding, onrust en dus minder productief werken. Voor mij werkt het heel fijn om op het einde van de werkdag direct mijn werkplek op te ruimen waardoor deze direct klaar is voor de volgende dag. Ook zorg ik dat ik mijn kantoorruimte gezellig maak, zodat ik zin krijg om aan de slag te gaan.

Daarnaast geef ik graag aandacht aan mijn lichaam. Uiteraard heb ik aandacht voor mijn werkhouding, maar sta jij ook wel eens stil bij het licht in combinatie met je ogen? Hoe staat de tafel of bureau ten opzichte van het licht? Het is het beste wanneer er geen fel licht achter je beeldscherm komt. Wanneer dit wel het geval is knijp je namelijk met je ogen waardoor je dus sneller vermoeid raakt en dus minder gefocust blijft.

3. Werk productief met de juiste focus

Waar ik echt veel tijdwinst mee behaalde was het werken met tijdsblokken. Deze variëren van 30, 45 tot maximaal 60 minuten. Binnen dit blok focus ik me uitsluitend op één taak.

Hierbij maak ik graag gebruik van mijn diffuser met essentiële oliën die me helpen beter te concentreren zodat ik binnen het tijdsframe ook echt mijn taak af heb. Mijn favoriete combinatie is Peppermint met Orange uit de Starterkit. Peppermint zorgt voor een goede concentratie en focus en Orange zorgt voor een blije noot, want hé werken wanneer je je goed voelt gaat veel beter én sneller dan wanneer je geërgerd, verveeld of slecht gehumeurd bent, toch?

4. Plan genoeg pauzes in

Door regelmatig pauzes te nemen houd je het werk veel beter vol. In de korte pauzes kun je even wat bewegen. Kom in ieder geval los van je werk. Wanneer je dit doet zul je merken dat je vaak goede ideeën krijgt in je ontspanningsmoment. Vind je het lastig om los te komen van je werk? Hier heb je ook diverse apps voor. En ook hierbij is glasvezel weer erg waardevol.

5. Houd contact met je collega’s

Zelf heb ik héél veel online meetings. Vaak gaat dat van de ene naar de andere. Naast een goede internetverbinding is iets heel anders ook heel belangrijk voor me. Dit is namelijk verbinding met mijn collega’s en dat is niet enkel en alleen werk gerelateerd dus daarom begin ik zelf de meetings altijd heel kort over iets persoonlijks om vervolgens over te gaan op het werkgedeelte en dan productief de punten af te werken.

Hopelijk helpen bovenstaande tips jou ook om efficiënt thuis te werken en van deze vrijheid te genieten. Heb je nog een andere geweldige tip? Deel deze vooral onderaan de blog.

Liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!