Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x sporten met Maxime


23 september 2019


Maxime hockey, kindersporten, mama to the max, ISMe
<

Het vinden van een goede sport voor je kind is niet altijd makkelijk. Althans, het was voor echt even zoeken hoor. Maxime heeft zeker vijf sporten geprobeerd tot we eindelijk bij hockey terecht kwamen. Kies jij de sport voor je kinderen? Wat vind jij het belangrijkst? Ik deel onze ervaringen met sport in de blog van vandaag!

Lees ook:
Let’s get ready to go back to school!

1. Paardrijden

De meeste meisjes dromen van een prachtig paard, stralende manen die wapperen tijdens een mooie strandwandeling. Zo ook Maxime zag eens hier haar ‘droom’ en dat was natuurlijk een poging waard. Ze verzamelde werkelijk alles wat te maken had met paarden. Van boekjes, tot poppetjes en ook films. Aangezien we haar enthousiasme zagen hebben wij haar gelijk aangemeld voor paardrijles, op een pony uiteraard. De grootste fout die we maakten is dat we een complete uitrusting voor haar hebben gekocht. Zo kochten we een prachtige paardrijbroek bij Minihorseshop, een super leuke en uitgebreide website voor paardrijkleding. Echter bleek dit na twee lessen al niet meer nodig te zijn, want ze vond het helemaal niet leuk. Oeps… Les nummer één: koop nooit kleding voor een proefles!

2. Zwemmen

Eigenlijk vind ik zwemmen het belangrijkste van allemaal. Een zwemdiploma halen zou voor elk kind verplicht moeten zijn. Maxime heeft inmiddels twee zwemdiploma’s; A en B en in principe vinden JP en ik dat voldoende. Als ze zelf nog door had willen zwemmen voor diploma’s hadden we haar uiteraard de kans gegeven. Maar, ze wilde graag iets anders doen. Minimaal twee zwemdiploma’s halen vinden wij echt heel belangrijk. Veiligheid voor alles. Je leest al zo vaak hoe fout iets kan gaan!

3. Atletiek

Ik denk dat de gymlessen op school Maxime haar favoriete vak is. Oké, naast alle creatieve activiteiten dan, haha. Lekker vrij bewegen, doen waar je van hield. Maxime heeft onlangs met een klasgenootje een proeflesje atletiek gedraaid. Hoewel ze van te voren heel enthousiast was om lekker te gaan ‘rennen en springen’ was het toch moeilijker dan verwacht. Het werd wel op een ontzettend leuke, vrolijke en kindvriendelijke manier gedaan. Je kon echt zien dat de trainers veel ervaringen hebben met kinderen in een beginnende sportfase. Het leren ontdekken per sport is gewoon heel belangrijk. Of het nou iets voor jou is of juist niet.

4. Ballet

weekly snaps 40 2018 wekelijks dagboek herfst maastricht mama mamablog reizen zusjes meisjesmama trouwen in het buitenland bevalling geboorte, moeder, baby, kinderkleding, wedding, pompoen, herfst, herfstwandeling, huis herfstklaar maken, Riviera maison, the brothbar, lunchen maastricht, Kinderboekenweek, herfstkrans maken, 't hapert höfke, Purdey, stadspark Maastricht, Steffie van den Akker fotografie, MAMA to the max

Stiekem hoopte ik ergens dat mijn lieve meisje zich helemaal zou vinden in het klassieke ballet. Ik vind het persoonlijk heerlijk om naar te kijken, zo elegant en sierlijk. Ze heeft kleuterballet dan ook een lange poos met veel plezier gedaan. Op spelenderwijs bewegen op klassieke muziek in de mooiste pakjes. Lieve juffen en zelfs soms een klein optreden. Ja, dat vond ik erg leuk om te zien. Maar, toch maakte ze kennis met de sport van nummer 5 en was er geen houden meer aan!

5. Hockey

Jullie weten vast wel dat Maxime helemaal gevallen is voor hockey. Vanaf de eerste minuut zag ik haar lieve, blije gezichtje veranderen in een onwijs fanatiek meisje. Lekker spelen, rennen en proberen om te scoren. Tijdens de trainingen doen de trainers het ontzettend leuk. Beetje heen en weer met de hockeystick, proberen naar elkaar over te schieten en vooral een team te zijn. Ik merk dat ze heel erg van de teamsport is. Lekker samen met leeftijdsgenootjes genieten van een gezellige potje hockey!

De definitieve keuze van Maxime is dus, zoals je wellicht al wist, hockey geworden. Een sport wat echt bij haar past en waar ze elke week ontzettend veel plezier beleefd met teamgenoten. Wat ik vooral belangrijk vind, naast het ‘verplichte zwemmen’, laat het kind kennis maken met verschillende sporten. Uiteindelijk weet het kind zelf heel goed wat het beste past. Maak niet de fout om zelf te kiezen. Wat vind jij belangrijk bij het zoeken van een sport voor je kinderen?

Veel liefs,

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
5x sporten met Maxime

  1. Mijn dochter had toen ze 3 1/2 was van alles geprobeerd. En niks was het… toen ze net 4 was is ze op zangles gegaan. Vanaf dag 1 straalde ze… en na 4 maanden een optreden.. dat was wel spannend. Gelukkig wilde ze de keren (2 optredens per jaar) wel een solo en genoot ze. Toen ze 5 1/2 was zijn we verhuisd. Ik heb haar nog iedere vrijdag tot haar 8e gebracht. Toen zijn we overstapt naar zangles in nieuwe dorp. Daar vond ze het niet leuk en is gestopt. Met 5 op zwemles. 2 diploma’s en toen gaan turnen. Ze beweegt al zolang ze kan lopen. Altijd op dr kop of in spagaat. Turnles is het helemaal. Ze mocht in de selectie maar dat wilde ze zelf niet. Helemaal goed. Inmiddels 2x per Week turnles waaronder 2 uur in een plusgroep. Heerlijk vindt ze het. De 2e dochter net 4. Gaat zoveel energie in school dat ze nog even niets hoeft. De oudste was nooit moe en vond school niet spannend. Ieder op zijn eigen tijd en tempo. Wel straks ook zwemles

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!