Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5x Musthaves voor de babykamer


21 maart 2016


Mustave, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog
A

Aan het begin van mijn zwangerschap was ik al direct druk bezig met mijn ideeën voor de babykamer. Ik wist nog niet wat het geslacht van ons kindje zou zijn, maar ik wilde direct al helemaal losgaan met het inrichten van de soon-to-be babykamer. Ik heb heel wat tijd doorgebracht op Pinterest en verschillende sites om inspiratie op te doen. Uiteindelijk besloot ik dat ik een vrij neutrale babykamer wilde. Fijne, zachte en neutrale tonen en dit door middel van de juiste accessoires en details verder te kunnen aankleden, personaliseren en passend maken bij een jongetje of meisje! En heb ik gebruik gemaakt van echt musthaves.

De kamer voor ons kindje was een vrij ruime studeerkamer, maar ik wilde hier een fijn dieptegevoel in gaan creëren. Ik besloot om drie muren in een witte tint te schilderen en de vierde muur in een warm-grijs/taupe kleur. De meubels die we hadden uitgekozen zouden wit en grijzig zijn. Ik wilde vooral niet direct vastzitten aan een drukker print behang of andere vaststaande elementen. Door met egale muren en meubels te werken kon ik een sfeervolle ruimte maken en die vervolgens met de accessoires afmaken. Ik koos hiervoor omdat ik zo ook in de loop der tijd makkelijk zou kunnen veranderen. Andere gordijnen, andere accessoires: een makkelijke manier om op latere leeftijd te kunnen herinrichten. Door te kiezen voor 5 hoofdelementen kon ik de babykamer mooi afwerken. Ik deel mijn vijf musthaves graag hierbij.

Mijn  top 5 musthaves

Musthave 1 – De Opvallende Muur
Ik wilde een persoonlijke touch in de kamer. Een aandachtspunt en iets speciaals op de hoofdmuur. Ik kwam diverse muurstickers tegen, maar de ontwerpen die ik tegen kwam waren niet wat ik zocht. Daarnaast had ik te maken met structuurmuren, wat niet mooi werkt met een muursticker. Ik kwam al snel tot het besluit om het zelf te doen. Ik wilde een boom die boven het bedje uitkwam, met een wind die de blaadjes subtiel weg laat dwarrelen. Ik koos voor deze boom met een achterliggende gedachte. De wind die door de bomen blaast, is mijn vader die mijn kindje helaas nooit als opa zal kennen, maar wel altijd over hem zal waken. De boom moest mooi uitkomen dus koos ik voor donkere verf voor de boomstam, een zachtere tint voor de achtergrond en lichte kleuren voor de blaadjes. Voornamelijk witte bladeren voor de neutrale toon, maar afgemaakt met een aantal zacht roze of blauwe blaadjes; afhankelijk van wat het geslacht zou worden. Voor de 20 weken echo waren de muren al geschilderd, de meubels neergezet en de boomstam geschilderd. Met de echo ontdekten we dat het een jongetje was en ik kon de boom afmaken, met subtiel blauwe bladeren. Een eigen schildering, maar met een belangrijke gedachte, maakt dit heel persoonlijk voor mij en later voor ons kindje. Tip: maak zelf een schildering of kies voor een fijne muursticker of behang op één specifieke muur om de kamer diepte en die extra persoonlijke touch te geven.

 

Mustave, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog

 

Musthave 2 – De Accessoires Ladder
Op Pinterest zag ik ontzettend veel prachtige ladders voorbij komen. Grote ladders en kleine ladders, mooie strakke designs en handgesneden ladders. Allerlei kleuren, maar oh-zo-leuk om de babykamer een mooi focus punt te geven en om persoonlijke items aan op te hangen. Vanwege de sfeer in onze babykamer ging ik op zoek naar een witte ladder en wilde ik het liefst een vintage stijl; dit vond ik speelser dan een hele gladde of strakke ladder. Na lang zoeken vond ik een ontzettend leuke ladder in een kleine webshop. Deze ladder is daar inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar gelukkig kun je ontzettend veel andere leuke ladders online vinden. Ik gebruik de ladder voor het ophangen van accessoires zoals bretels, strikken en bandana’s. Daarnaast hangt er altijd een leuk setje aan voor de aankleding.

 

Mustave, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog

 

Musthave 3 – Babyvoetjes Canvas
Je kunt de babykamer niet méér personaliseren dan met een persoonlijk iets van je kindje. Bij Preppy Little Things vind je deze canvassen waarmee je de voetafdrukjes van je kindje kunt stempelen. Super leuk! Ik koos voor het canvas waarbij je een afdruk maakt bij 4, 8 en 12 maanden, maar je hebt ook de versie met 1,6 en 12 maanden. Zo kan ik de groei van de voetjes op een ontzettend leuke wijze bijhouden en staat het ontzettend schattig boven de commode.

 

Mustave, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog

 

Musthave 4 – Boekenkistje

Een van de hoeken van de babykamer wilde ik inrichten als voedings- en leeshoek. Ik plaatste een grote en comfortabele stoel voor de nachtvoedingen en zocht nog een leuke manier om de boekjes netjes op te bergen. Ik wilde liever niks vast aan de muur zodat ik makkelijker wijzigingen kan toepassen. Ik kocht een leuk wit kratje bij de Kwantum en zette deze simpelweg op zijn kant. Op deze manier kunnen de boekjes leuk naast elkaar staan en er boven op. Het staat leuk en ze staan netjes opgeruimd.

 

Mustave, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog

 

Musthave 5 – De Naamslinger
Naamslingers komen er in allerlei soorten, ontwerpen en maten. Ik wilde graag aan naamslinger om na de geboorte boven de box op te hangen, maar ook om na de kraamtijd in de babykamer te hangen als duidelijk kenmerk van het kamer bewonertje. Ik wilde geen plastic of papieren naamslinger, maar juist iets aparts. Ik kwam terecht bij Kiddy Colors fairtrade naamslingers aanbieden. Fantastisch! De producten zijn fairtrade, 10% van de inkomsten gaat naar goede doelen, het zijn unieke producten die met de hand worden gemaakt in Thailand door Thaise en Birmese vrouwen. De producten zijn dus custom made en daardoor extra bijzonder. Wat ik zo mooi vind aan deze soort naamslingers, is dat ze van stof zijn en er zo ontzettend leuk uitzien. En dat dus nog fairtrade ook!

 

musthaves, babykamer, liefde, moeder, MAMA to the max, blog

 

Heb jij ook voor een van deze musthaves gekozen bij het inrichten van de babykamer? Of had jij wellicht een andere leuke musthave die je graag met andere mama’s deelt? Laat vooral een reactie achter hier of op de facebookpagina van Mama to the Max.

Heb je iets op een van de foto’s gezien en wil je graag weten waar het vandaan komt, laat vooral een reactie achter, dan kan ik daar altijd nog even op tippen natuurlijk!

 

Bespaar continu

Kim Buckard

Kim, 27 jaar en de trotse en kersverse mama van onze prachtige en stoere zoon Justin. Inmiddels ruim 11 jaar samen met Joran en onze hond Kyra maakt ons compleet. Ik werk als zelfstandig fotografe en fotografeer voornamelijk via mijn ‘Pure & Beloved’ concept: zwangeren, newborns, moeders & kids en meer (www.purebeloved.nl) maar werk daarnaast ook voor mode en bedrijven. In mijn blogs zal ik het gaan hebben over alle ontdekkingen die ik doe als kersverse mama. De nieuwe dingen die ik tegenkom met mijn kind, de fijnste items die wij gebruiken, de ontwikkeling tussen baby en huisdier maar natuurlijk ook het feit dat mijn mama-zijn een prachtig raakvlak heeft met mijn werk: ik kan mij als werkende mama namelijk constant bezig houden met de heerlijke momenten voor moeders en kids met daarbij natuurlijk de meest tedere en fijne fotomomenten.

4 Reacties op “
5x Musthaves voor de babykamer

  1. Ik vind de boom echt heel mooi gemaakt! Het boekenkistje vind ik ook een leuk idee, alleen had ik voor bij ons in gedachte op boekenplankjes te maken. En de naamslinger vind ik ook een must have!

  2. Leuke en goede tips! Ik was tijdens mijn zwangerschap besluiteloos en wij wisten al dat wij zouden gaan verhuizen.. Toch is het een leuk kamertje geworden al vind ik haar kamer nu veel leuker. De naamslinger en het boekenkistje zijn hier ook aanwezig. Ik ben nog wel opzoek naar of een ladder of een groot krijtbord.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!