Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 x veilig buitenspelen in de zomer [dé checklist]


9 augustus 2017


<


Ik ben nog niet zo lang terug van vakantie met de meisjes in Malaga. En wat genoten we van de zon. Terug in Nederland ging het genieten lekker door. Wat boffen we met het heerlijke zomerweer. Maxime wil continu naar buiten en natuurlijk zwemmen. Lilou probeer ik nog zoveel mogelijk uit de zon te houden, zolang het nog kan. Vandaag deel ik mijn 5 tips voor veilig spelen in de zon. O.a. insmeren met mijn favoriete zonnebrand NIVEA SUN en ik spotte een te schattig UV beschermend zwempakje voor Lilou. Altijd handig zo’n checklist, zeker met kleine kinderen. Snel even checken dus.

#1 Insmeren met zonnemelk

Insmeren, insmeren en nog eens insmeren. Dat is natuurlijk de beste aanpak. Maxime is niet meer te stoppen zodra ze water ziet, dus die smeer ik altijd thuis alvast in. Ik heb inmiddels al heel wat zonnebrandcrèmes en sprays uitgeprobeerd en vind de Nivea Sun super fijn. Vroeger toen ik zelf klein was, gingen die oude vertrouwde blauwe NIVEA zonnebrand flessen al steevast mee naar het zwembad en op vakantie.

Vanaf nu beschermt NIVEA SUN dus niet alleen je huid, maar ook je kleding… na het wassen blijven er minder vlekken over

 

NIVEA SUN heeft haar speciale lijn voor kinderen (met SPF 50+) die extra waterproof is verder ontwikkeld. Heel handig, want de vernieuwde formule beschermt ook je kleding, want het maakt eventuele vlekken makkelijker uitwasbaar. Hoor jij net als ik ook bij die 50% consumenten die wel eens een zonnebrandvlek op kleding heeft gehad? Zo jammer als dat gebeurd, dus daar let ik nu heel goed op. De nieuwe formule is overigens verwerkt in alle NIVEA Protect & Hydrate-producten en een selectie van de NIVEA SUN Kids-producten. Zo geniet je dus maximaal van de zon zonder je zorgen te hoeven maken over vlekken in je kleding.

En pluspuntje…hij ruikt zo lekker!

Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten, de NIVEA SUN Kids Protection Roll-on, SPF 50+ die ik voor Maxime en Lilou gebruik, kost € 7,89. Deze roller is juist heel fijn omdat deze precies de juiste dosering zonnebrandmelk afgeeft en knoeien bijna onmogelijk is. Ook vind ik het fijn dat Maxime zichzelf hiermee kan insmeren, wat ze ook het liefste doet. Ik hoef me geen zorgen te maken over “oeps, de halve fles is leeg” of “sorry mama, het was niet de bedoeling om alles zo vies te maken”.

Zelf vind ik de NIVEA SUN Protect & Hydrate Spray, SPF 30, erg fijn. Met deze spray heb ik mezelf binnen 5 minuten helemaal en nauwkeurig ingesmeerd.

#2 Vocht binnenkrijgen

Met warm weer is het belangrijk om de hele dag door voldoende water te drinken. Ik weet nog toen Maxime heel klein was en het zo warm was dat ze super slecht at, maar dat je je daar dus niet zo’n zorgen over hoeft te maken zolang ze maar voldoende vocht binnenkrijgen. Water en thee zonder suiker zijn de beste dorstlessers. En gaat het drinken wat minder, in een fruit of een fruithapje zit natuurlijk ook vocht.

#3 UV werende (zwem)kleding

De huid van jonge kinderen (zeker tot 4 jaar) is nog niet in staat om zichzelf natuurlijk te beschermen tegen UV-straling. Daarom vind ik UV-werende kleding echt een uitvinding voor een stukje extra bescherming van mijn meisjes. Maar wie zegt dat UV-zwemkleding niet hip kan zijn!? Kijk Lilou hier eens stralen in haar UV-werende zwempakje toen we in Malaga waren.

#4 Schaduw

Waar Maxime niet te stoppen is, houd ik Lilou nog fijn in de schaduw. Dat is echt het beste voor zo’n kleintje. Tussen 12:00 en 15:00 uur is het advies om sowieso in de schaduw te blijven. Lekker samen onder de parasol is natuurlijk ook gezellig. En gewoon blijven insmeren, want niet kunnen verbranden in de schaduw is maar een fabeltje.

#5 Hoofddeksel

Een zonnehoedje of petje en zonnebril beschermen ook tegen het scherpe zonlicht. Dit super lieve zonnehoedje van Lilou wil ik jullie niet onthouden. Daar hebben we echt veel plezier van gehad in Spanje. Leuk is hij, hè!

Wie o wie heeft nog meer goede tips voor veilig spelen in de zon om toe te voegen aan mijn rijtje? Enjoy the sun!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
5 x veilig buitenspelen in de zomer [dé checklist]

  1. Pingback: Je kind goed voorbereiden op de vakantie [+ gratis aftelkalender] ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!