Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De 5 voordelen van een eigen business


13 november 2020


mamatothemax zelfstandig ondernemen als mama voordelen
<

Sinds ik mijn eigen business ben begonnen met essentiële oliën, heb ik niet alleen een fantastisch team, maar ook een heel netwerk vrouwen opgebouwd. Al deze vrouwen – veelal moeders – zijn gemotiveerd en werken keihard aan hun toekomst. De vraag: “Wat zijn de grootste voordelen aan een eigen bedrijf?” deelde ik met een paar van deze lieve dames. Samen kwamen we tot deze vijf voordelen en die wil ik maar al te graag met jullie delen!

Lees ook:
Waarom ik voor onze privacy koos?

Waarom ik een eigen business ben begonnen

Nadat ik in het diepe sprong en begon aan MAMA to the max, wist ik niet dat ik zoveel in mij had om een echte zakenvrouw te worden. Ik was gelijk opzoek naar een kantoor en ik begon in een prachtig pand midden in het centrum van Maastricht. Na een tijdje verhuisde ik naar een rustigere omgeving. Al die tijd heb ik genoten van “een kantoor buiten de deur”, maar op een gegeven moment merkte ik hoe onhandig dit voor mij was. Zeker toen ik de stap nam een tweede bedrijf op te starten met essentiële oliën, namelijk: Blooming Blends. Een prachtig jong nieuw merk ontpopte zich in razendsnel tempo tot een groot bedrijf. Ik liet wat teugels los, het was onwijs spannend, maar als je toch eens ziet waar het mij gebracht heeft!

En gelukkig stond JP altijd achter mij. Hij vond dat ik vooral moest doen wat ik graag wilde doen. Geloven in jezelf is zó ontzettend belangrijk. Durf (ongemakkelijke) stappen te zetten om te ervaren hoe goed je zelf keuzes kan maken zónder een mening van een ander.

1. Eigen baas, eigen plannen

Natuurlijk zag ik in het begin veel plezier in het werken voor een baas in het museum, maar toen ik voor het eerst moeder werd begon het mij steeds tegen te werken. Vaste werktijden, werken tijdens bijzondere feestdagen, een wekker die gezet móest worden en wanneer je je even niet lekker voelt meld je je ook niet zomaar ziek. Er was geen ruimte om te kiezen waar ik behoefte aan had. En als eigen baas heb je die vrijheid gelukkig wel!

2. Flexibiliteit van het moederschap

Het grootste voordeel is, vind ik, als één van de meisjes ziek is ik direct kan bepalen: vandaag gaat al mijn aandacht naar hun. Mijn team en ik plannen ver vooruit, we zullen dan ook nooit content plaatsen wat op die dag bedacht is. Wij zijn nu zelfs al bezig met de zomer van 2021! Die ruimte die ik mijzelf, maar ook iedereen die met mij samenwerkt én leeft, geef, levert zoveel rust. Een dagje er tussenuit voor een doktersbezoekje is geen probleem. Als ik op een woensdag opsta en denk; vandaag gaat hem niet worden, dan hebben mij team en ik contact dat we donderdag weer verder gaan. Dat geldt ook andersom; altijd doen wat haalbaar is en lukt het niet, jammer dan, morgen weer een dag!

3. Eigen werkplek

Zoals ik eerder al zei, werkte ik altijd buiten de deur. Maar, hoe ouder de meisjes werden en hoe groter het bedrijf werd, wist ik dat ik keuzes moest gaan maken. Ik zei de huur van mijn kantoor op en binnen no time was er een eigen kantoor in huis gecreëerd. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van dat besluit! Wel vind ik dat je een bepaalde discipline nodig hebt om dit aan te gaan. Thuiswerken betekent niet dat je je werk niet serieus moet nemen. Je moet stevig in je schoenen staan om er ook écht iets van te maken.

Nu is mijn kantoor het mooiste plekje in huis met mijn eigen spulletjes en benodigdheden. Het is ook de plek waar ik mij graag even terugtrek voordat ik bijvoorbeeld een belangrijke zoom meeting heb.

4. Verantwoordelijkheid & Discipline

Als ik iets heb geleerd afgelopen jaren, dan is het wel verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen business. Het maakt mij ook trots dat ik alles toch maar doe en het geeft me ook ontzettend veel voldoening als ik zie dat ik mijn doelen behaal. Hoe relaxt een eigen business soms ook klinkt, het is wel keihard werken. Elke dag weer. In het begin dacht ik er soms nog te makkelijk over, wat me terugbrengt bij punt 1: het plannen. Dat heb ik echt moeten leren en daar heb je echt discipline voor nodig. Gelukkig heb ik dat gedeelte wel in mij zitten en voelt het soms ook alsof ik altijd zelfstandig ondernemer heb willen zijn. Daarnaast moeten we ook gewoon boodschappen doen en rekeningen betalen, dat gaat niet vanzelf. Dat betekent dat ik mijn inkomsten actief moet genereren. Wat heb ik nodig? Wat moet daarvoor gebeuren? The key is: goed plannen, vooruitdenken en niet bang zijn fouten te maken. Want eerlijk is eerlijk, van fouten leer je en dat is écht waar.

thuis werken kinderen thuis squla ervaringen

5. Zelf kiezen waar en met wie je wilt werken

Regenachtige dagen en niet moe te krijgen kinderen? Dan is de keuze voor mij snel gemaakt: een indoor speelparadijs. Ik noem het ook wel eens het krijspaleis, maar goed daar hebben we natuurlijk oordopjes voor, haha. Nee, zonder gekheid. Het meeste van mijn werk doe ik via mijn laptop of mobiel en die kan ik overal mee naar toe nemen. Dus als de meisjes eens uit willen razen en ik lekker door wil gaan, dan neem ik het werk gewoon mee! Zomers is dat een speeltuin, maar als de kindjes op school zijn kan dat ook een heerlijk lunchtentje zijn.

Maar, het allerleukste is denk ik toch wel de mensen met wie ik samenwerk. Ik noem mijzelf niet graag een ‘baas’, maar het team van powervrouwen die ik inmiddels heb weten op te bouwen is toch wel heel bijzonder. Onze vertrouwensband is hecht en hebben allemaal dezelfde liefde voor mijn bedrijf. Om dit te blijven stimuleren en motiveren plan ik samen met mijn vaste team elke mand een nachtje weg. Die 2 en soms 3 dagen werken we keihard door. De mooiste ideeën ontstaan en doordat we niet allemaal in de buurt wonen is dit heel erg fijn om zo toch samen te kunnen zijn.

Dat bewijst ook maar weer hoe belangrijk het is om positieve en betrouwbare mensen om je heen te hebben. Uiteindelijk doen we het allemaal toch samen! Heb jij een fijne werkomgeving en kan je het vinden met je collega’s? Twijfel jij om ook zelfstandig ondernemer te worden, maar durf je de stap niet aan? Dan hoop ik dat je veel aan mijn bovenstaande tips hebt gehad. Mocht je nog meer tips hebben, laat het dan vooral weten in de reacties of op social media.

Veel liefs,

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!