Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 top tips bij het kopen van baby- en kinderkleding


9 februari 2015


V

Vandaag wil ik jullie graag meenemen in de wereld van kleding kopen voor de kleintjes. Iedere mama zal wel eens flink gebaald hebben toen ze een kledingstuk tegenkwam in de kast dat alweer te klein bleek te zijn. Ik ben daar geen uitzondering op helaas. Wat heb ik flink gebaald toen ik een veel te schattig jurkje tegenkwam dat ze maar 1 dag aan heeft gehad en het toen eigenlijk al te klein was. Waar ik dus al snel achter ben gekomen is dat de maten er natuurlijk doorheen vliegen. Ik ben eens goed gaan nadenken en heb voor mezelf een aantal basisregels opgesteld als het gaat om kleren kopen voor mijn kleine meid. Ik hoop dat ik jullie blij kan maken met deze regels en je zo nooit meer ervan baalt dat kledingstukken te klein zijn als je ze uit de kast trekt of te duur waren omdat je ze achteraf maar een paar keer hebt kunnen aantrekken.

Basisregel nummer 1

Wanneer je je kleintje een setje aandoet dan probeer je een combinatie te maken tussen een merk-item en een merkloos item. Ik probeer altijd weinig geld uit te geven aan de basisstukken zoals leggings, maillots, effen longsleeves en dergelijke zodat ik wat meer geld over heb voor een paar opvallende items zoals mooie schoenen, een mooi jasje, een mooi jurkje, etc.

Basisregel nummer 2

Koop veel, heel veel, vestjes. Doordat je veel vestjes hebt kunnen de baby’s veel langer de truitjes met korte mouwen doordragen. Mocht je dan de verkeerde maat hebben gekocht, kun je dit altijd oplossen door een vestje aan te trekken. Mocht het truitje met korte mouwen nu precies goed zijn in de winter dan kun je bijv. gewoon een romper met lange mouwen aandoen, daarover het truitje met de korte mouwen en daarover weer een vestje. Dit geldt niet alleen voor de winter maar ook voor het voor- en najaar. Dan kun je het vestje gebruiken als extra warmte in de ochtend of avond. Mocht het te warm worden, dan kan het vestje makkelijk worden uitgedaan.

 

Basisregel nummer 3

Koop een of twee seizoenen vooruit! Hierdoor voorkom je dat je altijd de hoogste prijs betaalt. Ik heb in de winter van 2014 al kleding gekocht voor aankomende winter. Het is heel makkelijk, je kijkt even in de matentabel op internet of in de winkel en kijkt in welke maat je kleine spruit het jaar erop zit. Ik zeg er wel bij dat je goed moet noteren welke spullen je gekocht hebt. Maak een lijstje, want je gaat anders gegarandeerd vergeten wat je allemaal hebt gekocht en dan loop je het risico dat het kledingstuk alweer te klein is als je het opeens tegenkomt in de kast.

 

Basisregel nummer 4

Bestel online! Ik ben er helemaal fan van het internet af te struinen en op zoek te gaan naar de leukste kleertjes tegen de beste prijzen. Ik kijk vaker op een internet warenhuis zoals otto.nl/ waar ze heel overzichtelijk alle kleertjes hebben gesorteerd. Het fijne aan het internet shoppen vind ik dat je er niet veel tijd aan kwijt bent en dat als het toch niet is zoals ik had gedacht of het niet de juiste maat is, ik het artikel gratis terug kan terug sturen. Ook kun je via internet de aanbiedingen goed in de gaten houden. Vaak kun je een product als het ware volgen of op een verlanglijstje zetten. Zodra het dan afgeprijsd wordt krijg je er een melding van. Ik heb zo al vaker gewacht totdat het artikel afgeprijsd is en het dan pas gekocht.

Basisregel nummer 5

Koop altijd enkellaarsjes voor de kleine spruit in plaats van instappers of iets dergelijks. Je kunt laarsjes namelijk het hele jaar door dragen en het is veel beter voor de ontwikkeling van de voet omdat ze in laarsjes veel meer houvast hebben. Probeer wel echte leren schoentjes te kopen zodat ze er niet heel erg in gaan zweten. Mocht het nu echt 30 graden zijn en de mussen vallen van het dak, koop je natuurlijk wel een paar goedkopere sandalen erbij.

Ik heb er in ieder geval met deze regels veel meer plezier in om voor de kleine meid te shoppen. Ik ben erg benieuwd naar jullie ideeën en tips hierover. Heb jij nog een tip als het gaat om het kopen van babykleding? Ik ben benieuwd!

 

Inspirerende groetjes,

leesblog

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

15 Reacties op “
5 top tips bij het kopen van baby- en kinderkleding

  1. Goede tips!
    Ik volg je al een tijdje op Social Media, maar nog nooit eerder de tijd genomen om op je blog rond te snuffelen. Wat een fijne artikelen met fijne tips kom ik tegen. Als nieuwe mama heel bruikbaar en handig 🙂

  2. Hey Marjon, erg handig stuk. Regel nr. 4 ga ik ook eens proberen met die melding, wist ik helemaal niet. Voorlopig heb ik even genoeg kleding( denk ik) maar over een paar maanden kan ik weer los gaan;) verheug me er nu al op!

  3. Wat een leuk, praktisch artikel! Ik ben dan wel geen moeder in spe, maar ook handig om te weten voor mijn nichtje en neefje. 🙂

    Liefs, Marina

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!