Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

5 tips voor een vakantie in eigen tuin


5 augustus 2019


Vakantie in eigen tuin
<

Jippie, het is zomervakantie! Ohh, ik heb hier zo lang naar uitgekeken. Wij hebben geen grote plannen voor een lange vakantie naar het buitenland. Wij willen zoveel mogelijk leuke dingen doen in onze eigen omgeving. Hoe maak je je eigen zomervakantie met kinderen net zo leuk als een paar weekjes weg? Ik deel vijf tips met jullie!

Lees ook:
De 5 voordelen van online shoppen

1. Kamperen in eigen tuin

Ik heb dit als kind wel eens gedaan, gekampeerd in eigen tuin. Ik weet nog dat ik het super spannend vond, maar tegelijkertijd heel erg leuk. We hadden geen tent dus deden we het destijds nog met grote lakens en zeil op de grond. We pompten ons luchtbedje op en de temperatuur was buiten zo aangenaam, dat we het geen moment koud hadden.

Omdat ik hier zo’n fijne herinnering aan heb, wil ik dit ook samen met Maxime gaan doen! Mijn schoonouders hebben nog een tentje op zolder staan, gewoon zo’n tweepersoons tentje en die past prima in de tuin. Matrasjes naar beneden, dekentjes mee, zaklantaarns en chipjes! Giechelen tot de avonduren en dan heerlijk de oogjes sluiten. Gegarandeerd succes! Ook erg leuk als je nog een kinderverjaardagsfeestje te organiseren hebt.

2. Feesten onder de party tent

Over feestjes gesproken, weet je wat ik laatst heb aangeschaft? Een partytent! Weet je nou wat daar zo onwijs handig aan is? Het houdt niet alleen zonnestralen tegen, maar het houdt je ook droog! Het ligt er natuurlijk wel aan welk type partytent je koopt, maar het is hier een absolute musthave geworden.

Soms is de zon te aanwezig en zoek je gewoon een prettige schaduw. Dat was één van de belangrijkste redenen toen wij het zwembadje voor de meisjes hadden aangeschaft. Een plekje creëren zodat ze veilig kunnen zwemmen. De partytenten zijn in verschillende modellen, maten en kleuren. Het is zo divers dat je ze al hebt voor de compacte, simpele uitvoering tot elegante, chique tenten. Dus, wie gaat er deze zomer lekker buiten borrelen?

3. Picknicken

Dit is toch wel één van onze favoriete bezigheden met het gezin; picknicken! Ik heb het wel vaker in blogs gezegd en het komt ook steeds weer terug. Vooral in de zomer gaan wij veel in de tuin picknicken. Het grooste voordeel is natuurlijk dat je niets kan vergeten! Maar, daarnaast kan je alles voorbereiden en in de koelkast zetten. Dat scheelt dus zo’n grote en onhandige koelbox meesjouwen. Wat ik ook zo prettig vind is dat het lekker privé is, jullie eigen plekje. En natuurlijk… Dat ijsje op het laatst!

4. Maak je eigen blote voeten pad

Iets wat ik altijd graag zelf zou willen doen is onze eigen blote voeten pad in de tuin maken. De tuin the place to be! Hoe maak je dit? Nou heel makkelijk, je maakt een parcours van deze 5 verschillende producten:

  1. Vul een afwasteiltje met water en knikkers
  2. Koop een zak houtkorrels of snippers in de supermarkt en doe ze in een doos
  3. Pak ergens wat zand en water en maak modder
  4. Zoek of vraag ergens een overgebleven stuk tapijt
  5. Maai wat gras en gooi het op een hoopje

Als je alles in een mooi parcours legt en dan de kinderen begeleid per onderdeel zullen ze allemaal verschillende structuren en producten aan hun voetjes voelen. Super leuk!

5. Broodjes bakken of marshmallows smelten boven je eigen kampvuur

Zie je het al voor je? De zon is bijna onder, je maakt je eigen kampvuur van hout en er hangt een hoog “kumbaya ma lord” gehalte. Je hebt bij de supermarkt van die hele grote barbecue satéprikkers of je maakt gewoon heel goed een takje schoon. Daar wikkel je bijvoorbeeld croissant deeg uit een blik omheen of je steekt ze door wat marshmallows. Paar seconden voor de marshmallows, het deeg wat langer, maar dan heb je ook wat! Eet smakelijk!

Hoe ziet jouw vakantie in jouw tuin eruit? Heb je nog tips voor ons? Deel het in de reacties op de socials!

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
5 tips voor een vakantie in eigen tuin

  1. Wij hebben ook weleens gekampeerd in onze tuin. Onze kinderen vinden dit erg leuk en vragen hier elk jaar naar. Daarnaast zetten wij in het zomerseizoen ook altijd een partytent op, zodat we wat extra schaduw hebben in onze tuin. Ook is een partytent natuurlijk handig voor feestjes!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!