Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 tips om je seksleven (na de zwangerschap) een boost te geven


23 maart 2015


H

Het is heel gewoon dat koppels in iedere levensfase verschillende libido’s hebben. Toch zie je dat vooral in de eerste jaren van het ouderschap het seksleven om tientallen redenen vaak op een lager pitje staat. Gelukkig bestaan er genoeg handvaten die deze fase snel over laten gaan of in ieder geval meer sexy maken. Hier mijn 5 tips om je seksleven af en toe eens een boost te geven.

Je bent niet de enige, weet dat!
Wist je dat het verlangen naar seksualiteit tussen mannen en vrouwen heel verschillend is? Als je kijkt op een schaal van 1 tot 10 hoe hoog het verlangen naar seks is scoort een man gemiddeld een 8 en een vrouw gemiddeld een 4 of 5.
Daar komt nog eens bij dat wanneer een vrouw een kind krijgt dit verlangen keldert naar 1,5 terwijl een man op 8 blijft zitten. Bij een tweede baby gaat de score zelfs vaak naar NUL!
Wij vrouwen besteden veel tijd aan zorgen, regelen en plannen nadat er een kindje bij is gekomen, maar ook hormonaal is er na de bevalling veel veranderd. Het lijf van een vrouw is in een soort zorgstaat terecht gekomen, waardoor seks voor een vrouw minder belangrijk en minder aantrekkelijk wordt.

vrouw geen zin

Maak zin!
Vrouwen gebruiken vaak het excuus geen tijd meer te hebben voor seks, maar wat ze eigenlijk bedoelen is dat ze er gewoon geen zin in hebben. Tijd kun je altijd maken, je hebt immers ook iedere dag tijd om te eten, te slapen, te wassen, te koken, dus tijd voor een half uurtje seks zou makkelijk in te plannen zijn. Waar het werkelijk om draait is dat vrouwen vaak minder zin hebben en daardoor het excuus gebruiken geen tijd te hebben.
Sleutelwoorden zijn dus: MAAK ZIN! Het is belangrijk om zin te maken. Je hoeft echt niet te wachten tot de zin uit de hemel komt vallen, die kun je gewoon maken. Je zult niet snel denken: oh ja, nu heb ik zin in seks… je moet die zin opwekken. En als jullie bezig zijn concentreer je dan op jullie twee en niet op het boodschappenlijstje dat je nog moet maken. Door volledig met je gedachtes bij je partner en bij jullie te zijn wek je het verlangen naar seks veel sneller op en zullen je hersenen dit de volgende keer ook sneller begrijpen omdat je het zo fijn vond en hierdoor gaat je libido ook omhoog.

Intimiteit is er in veel verschillende vormen.
Er zijn veel verschillende manieren van intimiteit creëren tussen jullie tweeën. Neem bijvoorbeeld eens een paar minuutjes de tijd alleen maar om te kussen of te knuffelen samen voordat jullie in slaap vallen. Masseer elkaar eens. Het gaat erom dat je je partner duidelijk maakt dat je het waardeert om affectie te krijgen anders dan vrijen. Een vrouw krijgt vanzelf meer zin wanneer een man niet altijd als hij toenadering zoekt over wilt gaan op vrijen.

voeten man en vrouw

Praat erover met elkaar
Het is belangrijk dat je je man vertelt hoe je je voelt. Als je minder zin hebt in seks wees daar dan eerlijk in. Een man kan zich namelijk niet goed voorstellen dat je minder zin hebt. Zijn libido is nog precies hetzelfde als de tijd voordat jullie ouders waren. Probeer samen door middel van praten aan te geven hoe jullie samen toch allebei in een situatie leven waarmee jullie allebei gelukkig zijn. Stel voor aan je partner dat je zelf ook meer zin zult maken en dat hij op zijn beurt af en toe eens laat merken dat hij begrijpt waarom dat jij minder zin hebt. Laat niet meer horen aan je man dat je moe bent, want daar hebben mannen geen boodschap aan. Als ze immers een keertje voorstellen het ’s middags te doen omdat dan de kleine een middagslaapje doet weet je ook altijd wel een excuus te verzinnen, dus dat heeft hij snel door. Probeer elkaar door openheid van zaken te geven te begrijpen en samen een afstemming te maken die voor beiden werkt.

Doe eens gek!
Het is heel normaal dat je als ouders het gewoon drukker hebt en daardoor vaak ook moe bent. Toch is het belangrijk samen aan jullie relatie te blijven werken en daar is seks een onderdeel van. Je wilt allebei een goede relatie en als je er geen energie in stopt zal je er ook geen energie uithalen. Onderzoek toont aan dat nieuwe en avontuurlijke activiteiten de hersenen stimuleren om dopamine aan te maken, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt in seksuele drang. Doe eens iets spannends buiten de slaapkamer en je zult zien dat door de stijging van dopamine je verlangen naar seksualiteit groter wordt en je daarmee de zin naar seks sneller kunt opwekken. Een weekendje weg samen, een romantisch uurtje voor de open haard, op de trap of keuken, bedenk samen plekjes buiten de slaapkamer die voor jullie allebei een zekere spanning opwekken.

koppel

Ik hoop dat ik jullie een aantal handige tips heb kunnen geven. Heb je er zelf nog eentje, laat ‘m dan achter voor alle andere mama’s.

Liefs,

handtekening_blogs

 

 

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

14 Reacties op “
5 tips om je seksleven (na de zwangerschap) een boost te geven

 1. Wij zijn een vrouw vrouw setje en ook hier is inmiddels 4 jaar na de bevalling van de 2 spruit ook de discussie waarom geen zin meer?? Waar zowel de man als in ons geval denk ik de vrouw tegen aan loopt is dat er van uitstel afstel komt. En geen weg meer terug. Je groeit uit elkaar je krijgt ook oog voor de eigenlijk nooit in vizier liggend wild… dus ook al heb je geen zin in de afwas, was en de zorg voor de kids waar je wel zin voor maakt.. ligt je huwelijk ook te grabbel.. en wij doen misschien te weinig maar onze Hollandse mond kan ook ruzie maken om niets..

 2. Gezien de reactie van meerdere vrouwen die hun onvrede uiten over hun man; eigen schuld, dikke bult.

  Jullie wisten op voorhand al hoe jullie mannen in elkaar staken. En dan denken dat hij wel veranderd met meehelpen e.d. omdat er een baby is? Wauw…..

  Er zijn genoeg mannen die geduld hebben met de sex na een geboorte en die heel veel meehelpen in het huishouden (zoals ik).

  Echter een verandering inzake het minder ‘zin’ hebben in seks heb ik ook geconstateerd bij mijn vrouw. Onze dochter is nu 3 jaar en helaas is de ‘zin’ nog niet teruggekeerd.
  Misschien komt dit omdat mijn vrouw nu in de ‘zorg’ modus zit. Aan de andere kant is haar hormoonhuishouding compleet veranderd na de geboorte.

  Wij praten er regelmatig over en het is geen ramp. Zij vind het ook niet leuk.

  Wij focussen ons op de kleine en door wederzijds begrip en ondersteuning komt het vanzelf goed.

 3. Een vrouw moet altijd maar klaar staan. Ze moet er voor zorgen dat haar bikinilijn netjes is en haar benen glad zijn, nageltjes lakken, ze moet er goed bijlopen met liefst sexy lingerie in hartje winter. Ze moet zorgdragen voor de kinderen, voor de man als híj zin heeft in sex. Want als de vrouw eens een keertje zin heeft en de man niet; daar lees ik nooit wat over…?!

  Logischerwijs heeft een vrouw minder zin in sex na de eerste geboorte omdat ze met een dikke, zware buik, een pijnlijke geboorte en lichamelijke ongemakken (ook op het meest intieme plekje) na de zwangerschap wordt opgescheept.
  Nu mag ze zelfs niet minder zin hebben in sex, maar moet ze tegen haar eigen gevoelens in, alles in het werk stellen (zoals de timer zetten) om manlief te bekoren en zichzelf en haar ongemakken wegcijferen.

  Je zou haast denken: dit stukje is door een man geschreven.

  • Nou ik lig on 8uur al op bed elke dag zodra de baby slaapt. Want ik moet er snachts altijd uit en manlief maar slapen.. ohja en ik werk ook nog is. Kom je moe thuis. Dan heb je de baby borstvoeding te geven, eten te koken en ohja je man wilt ook nog een potje seks terwijl die de hele dag loopt te niksen thuis.. niet aantrekkelijk gewoon!! Weet je hoe een man een vrouw opgewonden kan maken? Als hij goed helpt in huis.. of als die soms is iets romantisch doet inplaats van alleen je billen te grijpen en dan maar meteen seks verwachten

   • Oh wauw, herkenning! Ik dacht al dat ik gek was… Overal zie en lees ik alleen maar over fantastische vaders die met liefde vanalles voor hun kind en vriendin doen. Als ik hier al eens vraag of hij een flesje kan maken krijg ik eerst gezucht en duurt het nog 10 minuten voor hij zich van zijn telefoon los rukt… Laat dan maar weer, doe het zelf wel! Er wordt verwacht dat het huis aan kant is, het eten klaar en de hond uitgelaten, naast de zorg van een kind en een 32 urige baan (ja, kan financieel niet minder). Maar oh wee als ik vraag of hij de was af kan halen ‘want hij heeft die toch niet opgehangen’. Hallo, het is ook jouw was!

    Zo, je ziet dat ik mijn frustratie even kwijt moest haha. Dat lucht op.

 4. Goed dat je dit aspect van moederschap ook belicht! Mijn vriend en ik zijn heel erg open tegen elkaar over sex en praten daar goed over. Ik hoop dat dat helpt als wij een kindje hebben.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!