Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 tips hoe je voor jezelf als moeder zorgt


12 februari 2019


me-time mama
<

Tijd voor jezelf vinden lijkt haast onmogelijk als je moeder bent. Toch is het mogelijk én belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te hebben en weer op te laden. Met deze vijf tips lukt dat zeker:

Lees ook:
Met deze tips voorkom je een wintergriepje

1.   Ga wandelen

Een wandeling door een park, een bos of over het strand is niet alleen fijn voor je kindje. Het is tegelijkertijd tijd voor jezelf. Terwijl jij wandelt met de kinderwagen of buggy, heb je tijd om je gedachten te laten waaien en je hoofd leeg te maken.

Als je aan je conditie wilt werken of weer in vorm wilt komen na je bevalling, kun je jezelf tijdens je wandeling een doel stellen. Denk bijvoorbeeld aan een doelstelling van 1.000 stappen per dag. Neem in dat geval een stappenteller mee, dan kun je met je hoofd met andere dingen bezig zijn.

me-time mama boswandeling

2.   Ga het huis uit

Naast een dagelijkse wandeling is het fijn om regelmatig even het huis uit te zijn als je moeder bent. En dan bedoelen we iets anders dan shoppen voor kinderkleertjes of speelgoed of het doen van de boodschappen.

Schrijf je in voor een cursus, ga naar een concert of sluit je aan bij een koor. Doe iets waardoor jij weer oplaadt. Het moederschap vraagt veel van je, daarom heb je iets leuks voor jezelf nodig.

Voel je je schuldig als je tijd vrijmaakt voor jezelf? Bedenk dan dat je, door op te laden, daarna met veel meer plezier, geduld en aandacht bij je gezin kunt zijn. Niet alleen jij profiteert daarvan, maar je partner en kinderen ook.

3.   Kom in de geniet-modus

Als moeder ben je constant in de weer en heb je misschien het idee dat je voortdurend aan het overleven bent. Om van de overleef-modus in de plezier-modus te komen, ga je het beste een dagje naar de sauna met je partner of een vriendin. Vraag je (groot)ouders om op te passen en gun jezelf een dagje genieten.

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de sauna te gaan, kun je ook thuis in de geniet-modus komen. Bijvoorbeeld met een leuke film of een lekker bad. Spreek af met je partner dat hij de kinderen in bed stopt en dat hij ook gaat kijken als ze huilen. Dan heb je echt een avondje voor jezelf. Ook yoga is trouwens een goede manier om weer in de geniet-modus te komen.

me-time mama

4.   Luisterboek

Als moeder heb je misschien geen tijd of puf om een boek te pakken en lekker te gaan zitten lezen. Daarom is het goed dat er luisterboeken zijn. Kies je favoriete titel en luister op ieder moment dat je in de auto, trein of bus zit of ergens moet wachten. Zelfs tijdens de was ophangen en/of vouwen kan een luisterboek je het gevoel geven dat je een moment voor jezelf hebt.

5.   Spreek af met vriendinnen

Je vriendinnen komen misschien op de laatste plaats als je moeder bent. Toch zijn vriendschappen enorm belangrijk, juist als je kinderen hebt. Niet alleen om samen plezier te hebben. Ook kunnen jij en je vriendinnen elkaar bijstaan met raad en daad.

Wacht dus niet tot de volgende verjaardag of totdat één van je vriendinnen het initiatief neemt. Plan in je agenda een aantal avonden waarop je een vriendin belt. Maak ook alvast afspraken onder voorbehoud met hen. Mochten jullie op die dag niet kunnen, dan kun je de afspraak altijd nog verzetten.

Heb je moeite om tijd voor jezelf te maken, lees dan hoe je meer me-time creëert.

Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen? Deel het hieronder in de reacties! 

Wil je meer lezen van Annemiek? Kijk dan even op de website van PuurFiguur.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
5 tips hoe je voor jezelf als moeder zorgt

  1. Ik heb jouw tip van een hele tijd geleden goed ten harte genomen. Indien de nacht goed verlopen is en ik redelijk wat uurtjes geslapen heb(kinderen niet vaak wakker geweest of op tijd thuis na een late dienst), dan zet ik de wekker om 06:00u. Dan heb ik een uur voor mezelf om een lekkere kop koffie te drinken en buikspier oefeningen te doen. Een goed begin van de dag!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!