Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 tips voor een frisse najaars schoonmaak


11 oktober 2020


schoonmaken met essentiële oliën, Thieves, Blooming Blends, MAMA to the max, najaarsschoonmaak
<

Tijdens een siezoensverandering krijg ik altijd heel erg de behoefte om te gaan schoonmaken. Vooral met de lente en herfst. Lekker weer alles fris, uitgezocht en gesoteerd. Zo’n poetsbeurt geeft mij ook letterlijk een opgeruimd gevoel, heerlijk, ik kan er weer helemaal tegenaan! Mijn ritueel deel ik vandaag met jullie, met heel wat handige tips!

Lees ook:
FAVORIETEN SEPTEMBER

Kledingkasten opruimen

Ik begin meestal bij de kledingkasten van de meisjes. Al het zomerspul leg ik apart en bekijk of ze het volgend jaar nog gaan passen of niet. Zo niet, dan verdeel ik alles in dozen, bergen het vervolgens op en haal ik de warme kleding weer tevoorschijn. Alles mooi sorteren en het is ook altijd hét moment om te kijken wat ze nog nodig hebben! Dat noteer ik gelijk zodat we een goede reden om weer te shoppen! Daarna zijn onze kledingkasten aan de beurt. Dat is een iets gemakkelijkere klus, want meestal draag ik zo’n beetje alles wel het hele jaar door. Zo gepiept dus!

Poetsen maar!

Niet is zo fijn als een frisse geur in huis en gek genoeg doe ik ook dat met essentiële oliën!  Wist je wel dat dat kon? Ik in het begin niet tot ik de tip kreeg om met Thieves schoon te maken. Thieves is een prachtige essentiële olie die een reinigende werking heeft en het immuunsysteem ondersteund. Onlangs heb ik de uitgebreid uitgelicht op de Blooming Blends website. Er zijn super veel leuke recepten te maken met deze bijzondere olie. Van schuurmiddel tot tapijtreiniger, je kunt alle kanten op. Een echte aanrader! De Thieves is overigens één van de twaalf essentiële oliën uit de starterkit.

thieves etherische olie young living mamatothemax

Accesoires aanpassen

We zijn nog maar net veranderd van slaapkamers, dat heb je ongetwijfeld wel gezien op social media. Echt een grote verandering qua accessoires hoeft er dus niet meer plaats te vinden. Ik heb natuurlijk mijn eigen kantoor in huis gecreëerd, een enorme maar super leuke klus. Gezellig lichtjes, een mooi kunstboeket van Rivièra Maison en meer kaarsen. Donkere dagen vraagt bij mij om meer kaarsen! Ik vind dat zó fijn, echt meer sfeer. Lekker de diffuser aan met een fijne winterblend. Nog eventjes en dan kunnen we de kerst weer lekker in huis halen… Zin in!

Speelgoed verzamelen

De meisjes hebben ontzettend veel speelgoed! Het is tijd om weer even te kijken naar wat ze nog echt leuk vinden. Net als vorig jaar wil ik samen met Maxime kijken of er een deel van het ‘vergeten’ speelgoed naar de speelgoedbank kan. Wat kapot is gaat weg, wat we willen bewaren gaat op zolder en waar nog mee gespeeld wordt, krijgt een poetsbeurt. Ja, als het huis schoon is moet ook het speelgoed schoon zijn. Wist je dat je bijvoorbeeld duplo in de wasmachine kunt wassen? Stop het in een kussensloop, knoop die vervolgens goed vast en laat het draaien op een kort wasprogramma van 30 graden. Lekker makkelijk!

Keukenkastjes en koelkast

De keuken krijgt regelmatig een goede schoonmaakbeurt. Maar, ik vind het fijn om een extra grondige beurt te geven. Alles gaat eruit, wordt goed schoongemaakt en kan er weer fris terug in. Ook de vriezer wordt ontdooit, met al dat ijs en het energieverbruik is dat zo overbodig. De keukenkastjes worden weer netjes opnieuw ingepakt en etenswaar die er iets te lang ligt gaat in de prullenbak. Als ik dan ’s avonds met een goed glas wijn op de bank zit en dan om me heen kijk, dan voel ik niets anders dan voldoening. Heerlijk zo’n najaarsschoonmaak!

Doen jullie ook elk seizoen een grondige schoonmaakbeurt in huis? Misschien hebben jullie nog wel leuke tips voor ons! Ik ben benieuwd hoe jij het doet. Deel je mening in de reacties.

Veel liefs,

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
5 tips voor een frisse najaars schoonmaak

  1. Heerlijk, hier toevallig dit weekend hetzelfde. Keukenkastjes en speelgoed uitgesorteerd en schoongemaakt. Kledingkasten al twee weken geleden gedaan, voelt goed, klaar voor de herfst!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!