5-minuten homemade aardbeienijs

<

5-minuten homemade aardbeienijs
Ingrediënten
- 1 erg rijpe banaan in stukjes
- 1 deciliter room
- 350 gram bevroren aardbeien
- 1 theelepel vanille extract
Wat heb je verder nodig?
- blender
- spatel
- diepvriezer
Bereiding
- Doe de banaan (eerst), de room en de helft van de aardbeien in de blender en blend op hoge snelheid voor 1 minuut
- Voeg de rest van de aardbeien toe en blend op vol vermogen tot je een gladde, maar stevige massa hebt. Indien nodig schraap je randen van de blender schoon met een spatel en blend je het geheel nog een keer. Optie: hoe jij van zoet? Voeg een paar druppeltjes vloeibare organische/biologische stevia toe.
- Serveer het gelijk in vrolijke kommetjes of glaasjes. Wil je het niet gelijk opeten? Vries het geheel nog 2 uur in. Indien je dit ijs later dan een paar uurtjes wilt serveren, voeg dan een theelepel rum toe tijdens het blenden, zo blijft je ijs romiger en zachter.
Serveer het geheel in een mooi glas of vrolijk kommetje. Nadat het ingevroren is kun je er ook bolletjes van maken met een ijslepel.
Heb jij een recept dat je met ons wilt delen?
Stuur ons jouw recept met foto’s per mail aan: redactie@mamatothemax.nl o.v.v. recept: ….. De leukste recepten delen we graag met de andere lezers.
Serieus, als je dit ijs hebt geproefd eet je nooit meer supermarkt aarbeienijs. En… het staat nog sneller op tafel dan kant-en-klaar ijs te gaan kopen. We zien dus alleen maar voordelen. Oh…en hadden we al vermeld dat het ijs slechts 4 gram suiker bevat per 100 gram?
Recept geïnspireerd door: Girl Gon Wild

Stay connected