Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 manieren om je kind over Corona te vertellen


29 maart 2020


corona, corvid-19, tips kids
<

Wow, jongens, wat leven we momenteel in een gekke tijd hè? Ik geef toe dat ik het soms best spannend vind, maar dan ventileer ik het even weer met iemand en dan is het ook weer goed hoor. Maar, ik merk toch dat ik met name in het begin van dit gebeuren niet zo goed wist hoe ik dit mijn meisjes moest vertellen. Ik deelde mijn zorgen op Instagram en ik werd overspoeld met reacties, super mooi! Ik moest ze daarom ook even delen met jullie. Mochten er nog meer mooie tips zijn, deel ze vooral!

Lees ook:
De leukste tips om thuis met de kids te doen

1. De Kinderombudsman

De website van De Kinderombudsman is onwijs informatief en prettig om te lezen. Op een kinderlijke manier wordt er uitgelegd wat het Corona virus precies is, wat het doet en wat je er tegen kunt doen. Voor kids die al goed kunnen lezen is dit erg handig te laten lezen of voor te lezen. Daarnaast worden er allerlei handige linkjes en afbeeldingen gedeeld waaronder deze van het RIVM.

flyer RIVM corona

2. Kinderboek over Corona 

Eline Claeys schreef dit gratis kinderboek over “Corona’s op gezinsvakantie”. Ideaal voor peuters en kleuters om dit visueel onder de aandacht te brengen. Met mooie prenten en korte teksten wordt heel simpel uitgelegd wat het virus precies is. Lilou vond het super interessant en het heeft zeker interesse gewekt.

3. Het filmpje van Nicolette van Dam

Een emotioneel filmpje deelde Nicolette op haar Instagram pagina, maar niets is minder waar. De mama van Coco heeft een heel belangrijk bericht en maakt op deze manier iedereen duidelijk wat je moet doen. En luister alsjeblieft heel goed naar haar boodschap, het is zó vreselijk belangrijk!

4. Nijntje op Facebook

Ook voor de allerkleinsten dit verhaaltje van Nijntje. Wie kent Nijntje niet? Het lieve konijntje met de fijne rijmwoorden. Super simpel, maar met een hele duidelijke boodschap. Ik vond het op de Facebook tegen en heb er een handige PDF van gemaakt. Wil je het lezen? Klik dan hier!

5. Monique Smit en zoontje Noah

Ik vond dit zo aandoenlijk en goed tegelijk! Monique laat samen met haar zoontje Noah op een hele duidelijke, visuele manier zien wát bacteriën nou eigenlijk doen. Ik vond het zo mooi dat ik dit thuis ook gelijk met de meisjes heb gedaan. Een simpel en zeer leerzaam momentje.

Hoe mooi zou het zijn als élke mama in Nederland hun kindje liet zien hoe het nou werkelijk zit en wat wij daartegen kunnen doen. Wij ouders zijn het voorbeeld, wij kunnen al zoveel bereiken! Breng daarom dit belangrijke bericht zeker over naar je kindjes. Het is écht van belang dat wij ons aan de regels houden. Wees dat voorbeeld! Heb jij nog mooie tips die andere ouders echt moeten weten? Deel het in de reacties of op social media! 

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!