Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De 5 leukste budget zomeruitjes


29 juni 2018


speeltuin gratis budget uitjes Nederland zomervakantie
<

Het duurt niet lang meer tot iedereen lekker kan genieten van de zomervakantie. Duurt het nog even voordat je zelf op vakantie gaat? Of heb je nog genoeg tijd over om iets leuks te doen? Vandaag deel ik de 5 leukste budget zomeruitjes voor kinderen! 

Lees ook:
Blogtrip 2: Apen spotten, over de kop en terug in de tijd

1. Picknicken in de tuin

In de blog over de perfecte picknick in eigen tuin liet ik jullie onlangs al zien hoe ontzettend leuk het is om lekker dichtbij te picknicken. Mensen denken altijd dat je er perse op uit moet, maar dat hoeft dus helemaal niet. Zoek niet ver, maar juist dichtbij en bereid alles lekker alvast voor in de keuken. Je trekt het zo uit de koelkast.

drinkfles kinderen peuter dreumes Picknick in eigen tuin, MAMA to the max, MyMypal

Wat tips om mee te nemen tijdens de picknick:

  • Fruitspiesjes (bijvoorbeeld: aardbei, druiven, meloen).
  • Een spelletje om tijdens of daarna te kunnen spelen.
  • Zonnebrandcrème (smeer je goed in!).
  • Een lekker groot kleed waar iedereen op kan zitten.
  • Je eigen bord, beker en bestek, het scheelt een hoop onnodig afval.

drinkfles kinderen peuter dreumes Picknick in eigen tuin, MAMA to the max, MyMypal

2. Bezoek een leuke expositie of museum

In het Universiteitsmueseum in Utrecht is een gratis wilde bijen expositie. “Nederland Zoemt” is te bezoeken t/m 31 augustus 2018 en laat zien hoe belangrijk wilde bijen zijn voor onze landbouw- en fruitgewassen. Deze actie is hard nodig omdat de helft van alle 358 soorten is bedreigd.

Kinderuitjes budget Nederland zoemt expositie wilde bijen

De expositie staat in de Oude Hortus, de historische tuin achter het Universiteitsmusem. Het Universiteitsmuseum vraagt met de expositie aandacht voor deze bijzondere insecten. Tijdens de expositie in de Oude Hortus is het zelfs mogelijk om in de ‘huid’ van een bij te kruipen. Ben je benieuwd welke exposities er bij jou in de buurt worden gegeven? Of welke musea geschikt zijn voor kinderen? Zoek dan even op Google op naam van je provincie.

3. Het blotevoetenpad

Wist je dat er maar liefst 20 paden door heel Nederland en België zitten? Het is geheel gratis en super leuk om met het gezin te ondernemen. Verboden voor schoenen! Lekker met de blote voetjes over stambomen, door water en blubber. Geniet van al het moois om je heen. Ben je benieuwd waar je bij jou in de buurt op blote voeten kunt lopen? Kijk dan even op deze website: 20 Blotevoetenpaden in Nederland en België.

blotevoetenpad Kinderuitjes budget

4. Kamperen of een bioscoop in huis

Goedkoper kan je een bioscoopbezoekje niet maken! Er zullen namelijk ook regenachtige dagen zijn dat je verplicht bent om binnen te blijven. Hoe leuk is het om dan bijvoorbeeld alle matrassen naar de woonkamer te verplaatsen, een lekkere grote bak met popcorn en limonade klaar te zetten om vervolgens een goede film op te kijken?

bioscoop in eigen huis budget kinderuitjes

Of je pakt een groot kleed en gooit het over de eetkamertafel. Klaar is je tent! Lees samen een spannend voorleesboek met de kinderen en pak je zaklantaarn erbij om het nóg spannender te maken! Of je kiepert de doos met barbies of blokken om en verzint samen de mooiste avonturen en gebouwen.

5. Allerlei speelgelegenheden

Iedereen heeft wel een kinderboerderij, openbare grote speeltuin, geitenboerderij of zwemplas dichtbij huis. Zo niet, dan is het vast niet al te ver weg! De meeste bezoekjes van deze speelgelegenheden zijn gratis en in de zomervakantie gewoon geopend. Sommige indoor speelparken zijn op dagen wanneer het écht heel warm is wel gesloten. Vaak wordt dit aangegeven op de website of Facebookpagina. Houd dat dus altijd goed in de gaten!

speeltuin gratis budget uitjes Nederland zomervakantie

En anders kan je altijd nog je kleed pakken, de schaduw opzoeken in een openbare speeltuin en de picknick van tip 1 meenemen! Lekker spelen en samen eten, super gezellig natuurlijk!

Ga jij nog wat leuks ondernemen met één van deze tips? Ik ben erg benieuwd hoe jij je zomervakantie gaat opvullen met leuke budget uitjes voor de kinderen! Wie weet heb je nog een leuke aanvulling voor het lijstje?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!