Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

5 dingen die papa’s beter doen dan mama’s


18 juni 2017


jp maxime vaderdag papa beter kunnen cadeautje knutselwerk liefste papa van de hele wereld MAMA to the max
J

Joehoe, het is Vaderdag vandaag en dat betekent dat wij moeders weer even ons best moesten doen om ervoor te zorgen dat papa vandaag een keertje in het zonnetje wordt gezet. Wij hebben in ieder geval niet gekozen voor het vroege ontbijt op bed. We laten papa vandaag eens heerlijk uitslapen. Of course krijgt hij vanmiddag het mooie knutselwerkje van Maxime en namens allebei de meisjes kocht ik een onwijs leuke kaart en schreef ik een gedichtje erin. Een gedichtje dat gaat over de dingen die papa beter doet dan mama en waar hij best trots op mag zijn. Benieuwd wat papa’s zoal beter doen dan mama’s? Ik som vandaag onze top 5 op.

jp maxime vaderdag papa beter kunnen cadeautje knutselwerk liefste papa van de hele wereld MAMA to the max

1. Dingen bouwen tijdens het spelen

Ik voeg in mijn zoektocht naar de vijf dingen die papa beter doet dan mama, natuurlijk ervaringsdeskundige Maxime naar haar mening. Ik wist helemaal niet of een kind van 4 door zou hebben wat ik zou vragen, maar wat bleek, ze snapte me heel goed. Ze had zelfs gelijk haar antwoord klaar: “papa, kan betere torens bouwen dan jij.” En ja, daar moet ik haar helemaal gelijk in geven. Papa kan niet alleen betere torens bouwen, papa kan veel beter spelen. Ze kunnen echt een uur op de speelmat zitten en samen spelen. Vooral veel bouwen met de duplo of houten blokken, de grootste lol hebben ze samen. Ik heb daar gewoon geen tijd voor. Of neem ik er niet de tijd voor? I don’t know…maar de speelcredits gaan naar papa!

2. Koken

Deze is niet zo moeilijk. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gewoon geen keukenprinses. Ik heb het vaak genoeg geprobeerd, maar koken ligt me gewoon niet. JP heeft dus de taak mooi op zich genomen voor ons te koken. Hij kan het ook echt heel goed en dat is Maxime niet onopgemerkt gebleven. Ik ben ervan overtuigd dat Maxime zeker zo’n goede eter is, omdat papa haar altijd de lekkerste bordjes met eten voorschotelt. Dus ook de kookcredits gaan volledig naar papa.

3. Stoeien

Jaloers ben ik erop hoe JP een kussengevecht kan houden met Maxime. Ze gaan dan door de hele kamer, op het bed, langs het bed, voor het bed. Ze hebben dan de grootste lol. Ik kan dat dus echt niet. Ik kan Maxime heel even kietelen en dan zeg ik al gauw: “kom lieverd, we moeten….(vul maar in).” Ik ben erg blij dat JP dat zo leuk vindt om te doen, want dat is voor Maxime gewoon super leuk om als kind mee te krijgen dat stoeien.

4. Alles in elkaar zetten

Ik ben de tel al kwijtgeraakt in de zwangerschap. Hoe vaak ik niet de vraag aan JP gesteld heb: “schattttt, kun je misschien vandaag de ….. in elkaar zetten?” Denk aan de kinderwagen, box, kinderstoel, schommelstoel, wandrekje en ga zo maar door. En ook nu vraag ik bij alles waar schroefjes aan te pas komen of hij het even wil doen. Maxime is daar ook al helemaal aan gewend. Toen haar eerste kinderfiets binnenkwam, zei ze gelijk “ik ben blij als papa thuis is, dan kan hij de fiets in elkaar zetten.” Nou, dat lukte mij ook nog wel hoor, maar Maxime had daar blijkbaar geen vertrouwen in. “Nee, we wachten totdat papa thuis is,” zei ze.

5. Ruimtelijk inzicht

Gebleken is dat ik helemaal niet goed ben in ruimtelijk inzicht. Zoiets als de kinderwagen in de auto krijgen is voor mij echt een ramp. Ik zie gewoon niet (wanneer nog andere dingen in de kofferbak liggen) hoe de kinderwagen het beste past in de auto. Die taakverdeling is dan ook heel natuurlijk gegaan. Wanneer we in de auto stappen dan installeer ik de meisjes op de achterbank en JP doet de kinderwagen achterin leggen. Waar ik meer van stond te kijken is het indelen van de luiertas. JP keek een keertje in de luiertas en vond het echt een zooitje…oeps. Ik antwoordde daarop dat er ook wel heel veel mee moet telkens. Hij alles eruit gehaald en weer opnieuw erin gestopt. Wat bleek? De helft meer ruimte! Ik bleek veel te veel Pampers en billendoekjes bij me te hebben. Eigenlijk zijn 3 Pampers ook wel ruim voldoende als je niet langer dan een halve dag op pad gaat. Leuk dat hij me dat heeft doen inzien. Alle credits voor papa ;).

Dat was onze top 5. Wij gaan papa vandaag eens goed in het zonnetje zetten, want wat boffen Maxime en Lilou maar met zo’n lieve papa.

#PampersPapaNL Campagne

Nog even een zijspoortje: Pampers is afgelopen week gestart met de #PampersPapaNL campagne. Ze hebben onderzoek gedaan naar de nieuwe generatie jonge papa’s. En wat blijkt? Jonge vaders zijn meer betrokken dan ooit! Zo draait gemiddeld 86% van de vaders hun hand niet meer om voor het dagelijks verschonen van een luier. Wil je meer horen over wat vaders te zeggen hebben over het vaderschap, dan moet je zeker even de leuke PampersPapa video bekijken. Je vindt ‘m hier.

Wat kan jouw man beter als papa? Super benieuwd naar jullie reacties!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

Deze blog schreef ik in samenwerking met Pampers.
Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!