Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

3 x waarom het fijn is om mama van een dochter te zijn


14 oktober 2016


mama to the max
W

Wat is het toch fijn om een echte meisjesmama te zijn! Begrijp me niet verkeerd, toen ik zwanger was heb ik nooit een voorkeur gehad voor een dochter of een zoon. Zwanger zijn en mama worden van een gezonde baby is absoluut een voorrecht. Dat besef ik me maar al te goed. Ik ben zo dankbaar dat mij dit gegund is. Maar oh oh wat is het heerlijk om mama van een dochter te zijn. Waarom? Iets met roze, shoppen en een fascinatie voor prinsessen.

Blue or pink, what do you think?

Wordt het een roze wolk of blauwe muisjes? Ik weet het, het is nergens op gebaseerd en toch weet je als mama vaak ruim voordat je de 16 weken gepasseerd bent of je zwanger bent van een dochter of een zoon. Gewoon omdat wij mama’s dat aanvoelen. Ik had zo’n sterk voorgevoel bij Feline. Ik droeg zeker weten een meisje in mijn buik, geen twijfel over mogelijk.

“Had jij ook zo’n sterk voorgevoel over het geslacht van je baby?”

Toen we na 16 weken zwangerschap de bevestiging kregen dat er een dochter onderweg was, werd het tijd om de babykamer verder in te richten. Roze, meer roze en nog een vleugje roze. Oh jeetje daar gaan we, dacht mijn man. Maar gelukkig heb ik het wel op een subtiele manier heel girly ingericht, want less is more is nog altijd mijn motto.

img_0479

#1 Roze, meer roze en nog een vleugje roze

Ik geef het toe, roze was altijd al mijn favoriete kleur. Niet knalroze, maar heel zachtroze of oudroze. Van roze bloemen in huis tot roze nagellak. Het kleurenpallet van onze bruiloft was, hoe kan het ook anders: mint & pink.

Natuurlijk vind ik roze kinderkleertjes ook te schattig. Het eerste babypakje van Feline was een prachtige zachtroze onesie van het merk First. Super zacht materiaal en met een schattig gebreid hartje op de achterkant. Ik heb het nu nog vaak in mijn handen. Gewoon, omdat dit zo’n bijzondere outfit is die ik altijd ga bewaren. Ik kocht deze samen met mijn moeder toen ik net wist dat ik een meisje zou krijgen. Wat een leuk gevoel was dat.

“Feline draagt eigenlijk als sinds dag 1 regelmatig roze outfits. Dan zien mensen tenminste dat je mama van een dochter bent. Een legitieme reden, toch?”

Al kreeg ik bij Feline eigenlijk nooit de vraag of ze een jongetje was toen ze nog heel klein was. Ze had sowieso veel haartjes vanaf de geboorte en na drie maanden ging ik al aan de slag met haarbanden en haarspeldjes. Niet te missen.

img_0511

#2 Shoppen is leuk

Zo moeder, zo dochter. Dat geldt trouwens ook voor mezelf en mijn mama. “Shoppen is leuk”, ik vind het zo ontzettend schattig als Feline dit zegt. Het maakt trouwens niet uit of we een dagje de stad ingaan of boodschappen doen bij de supermarkt. We vinden het allebei heerlijk om er samen op uit te gaan. Winkel in, winkel uit. Gezellig samen koffie drinken en lunchen. En nog even door. Feline geeft ook al echt aan wanneer ze iets mooi vind. Kreten als ‘wow mama’ en ‘héél mooi’ komen vaker voorbij. Afgelopen zaterdag gingen we op pad voor een nieuwe winterjasje en toen stond Feline trots haar jasje in de spiegel te bekijken. “Deze is leuk mama”. Dan smelt mijn moederhart. Dit is zo’n moment waar ik me al tijdens de zwangerschap stiekem op verheugde. Dat tovert een glimlach op mijn gezicht. Welk jasje het geworden is? Een oudroze manteltje met een bontkraagje. Ik zeg: let it snow!

#3 Ongegeneerd zwaaien naar Disney prinsessen

En we gaan van let it snow…. naar let it go. Wat is het toch met meisjes en hun fascinatie voor prinsessen? Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje het al prachtig vond als er een koninklijk huwelijk op televisie te volgen was. Die jurk, die kroon, die sleep! Daar kon en kan ik nog steeds bij weg zwijmelen.

Disney en prinsessen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

“Assepoester, Belle & het Beest, Sneeuwwitje, ik heb ze allemaal grijsgedraaid.”

En nu, 28 jaar later begint de prinsessenfase weer helemaal opnieuw. Al zijn Elsa en Sofia nu favoriet.

img_0512

Afgelopen augustus zijn we een dagje in Disneyland Parijs geweest met Feline. Ze was toen net 26 maanden. Daarom twijfelde ik heel even of het wel iets voor haar zou zijn. Ik ben achteraf super blij dat we gegaan zijn. We hebben als gezin zo genoten van dat weekend. Feline was helemaal in haar nopjes met Minnie, het kasteel, de parade en met name de Disney prinsessen. Ze straalde van oor tot oor, want mama en Feline stonden vooraan toen Elsa en Anna in hun prachtige koets voorbij schreden. Elsa zwaaide naar Feline, zucht…. Hier heeft ze het serieus dagelijks over. Dat tovert een glimlach op mijn gezicht. Wat is het toch fijn om mama van een dochter te zijn.

 

Tot in mijn volgende blog. Wil je mij en Feline volgen via Instagram? Kijk dan mee via @mylittlefashiongirl_nl.

Veel liefs,

Janine

 

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!