Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

3 X mijn favoriete ontbijtjes!


22 juli 2015


weekly snaps 34 - MAMA to the max
O

Onlangs postte ik een stuk over mijn succesvolle zelfbedachte soepdieet. Ik kreeg er veel leuke reacties op maar ook heel wat vragen. Vragen over wat ik dan zoal de rest van de dag eet. Welke ontbijtjes nuttig ik bijvoorbeeld of wat eet ik tijdens de middagpauze. Ik besloot mijn drie meest favoriete ontbijtjes en lunches nu ook met jullie te delen. Vandaag deel ik mijn 3 meest favoriet ontbijtjes en vrijdag volgen mijn drie favoriete lunches. Lees ze snel hier!

 

Sinds ik goed ben gaan nadenken over mijn ontbijtjes heb ik door de dag een stuk minder een hongergevoel of een gevoel dat ik iets te snoepen wil nemen. Voorheen dan keek ik in de kast, constateerde dat er niets stond en dan ging ik maar met een lege maag werken. Ook heb ik een tijdje wel van alles geprobeerd maar ik merkte dat ik er gewoon niet echt de tijd in stak om eens te kijken wat ik lekker vind en wat, ook heel belangrijk, snel en makkelijk klaar te maken is ’s ochtends.

 

Ontbijtje 1: Teff ontbijtje

Ik vind het heerlijk om ’s ochtends iets van een papje te eten. Ik heb altijd het idee dat daar veel vezels en andere voedingstoffen inzitten. Daarnaast houd ik wel van een warm ontbijtje en daarom is deze toch echt al een tijdje favoriet.

 

teffmeel

 

Wat je nodig hebt is niet zoveel en daarnaast blijft het lekker lang houdbaar. Ik verwarm altijd 200 ml magere melk in de magnetron. Doe er een eetlepel lijnzaad in. Lijnzaad eet ik eigenlijk iedere dag omdat het de darmen goed laat werken. En dan voeg ik 5 eetlepels Teff meergranen toe en roer ik alles even goed door totdat het een half vast papje is geworden. Als laatste voeg ik een klein handje super Fruits (blik bij de AH) of heerlijk vers fruit erbij. Dat geeft de pap net iets meer smaak.

 

 

Ontbijtje 2: Spelt volkorencrackers

Deze crackers zijn ook al een tijdje favoriet hier. Ik ben erg fan van producten die lang houdbaar blijven. Ik kan er niet tegen als je ’s ochtends erachter komt dat het brood oud is of de verse jus d’orange al niet meer vers is. Daarom ben ik een kei in het kopen van etenswaren die gewoon in de kast kunnen staan en ik altijd een voorraadje in huis heb. De speltcrackers vind ik heerlijk omdat spelt niet zo zwaar valt bij mij ’s ochtends en het toch ontzettend veel voedingsstoffen bevat.

 

cracker

 

Ik besmeer de cracker (soms neem ik er eentje en soms ook 2) met zuivelspread light van het AH merk. Eet drie snoeptomaatjes ertussendoor en ik kan de dag perfect beginnen. Uiteraard ook lekker met schijfjes komkommer!! Wederom een heel simpel ontbijtje.

 

Ontbijtje 3: Muesli ontbijtje

Ik vul een kommetje met magere yoghurt of magere kwark, strooi er een handje vol muesli overheen en voeg als laatste een lepeltje jam over. Ik gebruik meestal de jam van Céréal, omdat deze 90% minder suikers bevat.

 

IMG_0446

 

Wat vinden jullie van mijn ontbijtjes? Nogmaals, structuur is belangrijk. Eet iedere dag een goed ontbijt. Dat lukt je alleen als je er van te voren over hebt nagedacht. Haal alle ingrediënten in huis en zorg dat je ook wat houdbare producten in huis hebt, dan is de kans dat je zonder zit een stuk kleiner. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd fruit. Heb je zelf nog tips voor mij of anderen? Laat ze dan hier in de reacties achter. Ben altijd op zoek naar nieuwe lekker dingen!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
3 X mijn favoriete ontbijtjes!

  1. Klinkt heel goed je ontbijtjes, ga ze zeker eens proberen!
    Zelf eet ik s’ ochtends 1 of 2 sneeën volkorenbrood met mager beleg. En een zuivelproduct ( zuiveldrink of yoghurt)

    Variatie die ik neem (om niet steeds hetzelfde te moeten eten want dan wordt het zo eentonig) is magere yoghurt met 3 eetlepels havermout en vers fruit.

    Of 2 beschuiten met verse aardbeien mmmmm

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!