3x mijn lunchtips: gezond en weinig calorieën
En in opvolging van mijn 3 favoriete ontbijtjes vandaag ook mijn drie favoriete lunchgerechten. Ik werk drie dagen in de week bij een hotel en daar heb ik ‘s middags altijd een half uurtje lunchpauze. Wij krijgen als medewerkers altijd een gratis kop verse soep dus die sla ik die drie dagen eigenlijk nooit af, ondanks dat ik ’s avonds natuurlijk ook nog eens soep eet van maandag tot en met donderdag. Ik ben denk ik gewoon erg gek op soep. Het vult goed, je krijgt genoeg vocht binnen en ik zorg altijd dat er veel groenten inzitten. Daarnaast ben ik dan ook nog vier dagen thuis. Vandaag deel ik mijn lunch die ik meestal eet op het werk en twee lunches die ik maak op de dagen dat ik vrij ben en samen met Maxime kan eten.
Ook mijn lunches staan in het teken van simpel, lang(er) houdbaar, gezond en zo weinig mogelijk calorietjes. Hier komen ze:
Lunch op het werk: Quinoa salade
Ik ben dol op quinoa. Deze graanvariant is makkelijke en snel te bereiden en daardoor een ideale basis voor salades. Eén van de voordelen van quinoa is dat het heel erg compleet is. Er zitten vitamines, proteïnes, mineralen, ijzers en vezels in. Een andere eigenschap is dat quinoa het metabolisme stimuleert en daardoor de trek in tussendoortjes vermindert. Een prima eigenschap om af te vallen of op je eten te letten.
Ik voeg aan de quinoa altijd een grote hand veldsla toe, 4 kaasblokjes, 4 snoeptomaatjes, 4 kleine augurken, en soms als extra naar keuze nog een vis ingrediënt. Dit kunnen sashimi snippers zijn of mosseltjes uit glas, Als laatste maak ik het af door wat sesamzaad erover heen te strooien.
Mmmm heerlijk!
Dus even op een rijtje:
Quinoa (gekookt)
4 augurken
4 snoeptomaatjes
4 fetablokjes
een handvol veldsla
sesamzaad
extra optie: sashimi snippers of mosseltjes
Een gezonde lunch thuis: Tonijnsalade
Ik ben dol op verse tonijnsalade. Deze maak ik vaker zelf of ik koop het bij de groenteboer om de hoek. Ik eet deze salade met paprika, olijven, tomaatjes en kleine rode en groene pepertjes. Om mijn maag wat meer te vullen eet ik deze salade vaak met een boterham van zuurdesembrood/speltbrood. Zuurdesem of speltbrood is een stuk gezonder. Het bevat veel meer gezonde voedingstoffen dan gewoon tarwebrood. Daarnaast heeft zuurdesem het voordeel dat het je bloedsuikerspiegel veel minder laat stijgen dan tarwebrood. Hierdoor merk je echt dat je niet later op de middag zo’n energiedip krijgt en zin hebt in iets lekkers.
Lunch 3: banaanpannenkoekjes
Deze is ook Maxime’s favoriet. Meestal maak ik ze op woensdagmiddag als ze terugkomt van de opvang. Als JP thuis is dan wil hij er altijd wel eentje hebben. Ze zijn super snel te maken, bevatten weinig suiker, geen zout of (tarwe)meel en ook veel minder calorieën dan een gewone pannenkoek.
Het recept is gewoon the most easy one ever! Het enige dat je nodig hebt is een rijpe banaan en twee eieren. Ter garnering kun je er nog wat kaneel of stroop op doen. Prak de banaan en voeg de twee eieren erbij. Even goed doorroeren en hup in de koekenpan. Zorg er wel voor dat je een pan hebt met een goede antiaanbaklaag.
Verwarm wat olie en doe het beslag erin. Net zo bakken als een normale pannenkoek.
En smullen maar!
Wat vinden jullie van mijn lunchgerechten? Heb je zelf ook nog tips? Ik hoor ze heel graag!
Liefs,
Stay connected