Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn 3 favoriete smoothies


21 januari 2018


smoothie chocolade vitamine
<

In deze blog deel ik mijn drie favoriete smoothies aller tijden. Ze komen alledrie uit het Smoothieplan van PuurFiguur dat ik heb gevolgd. De reden dat ik deze smoothies zulke succesrecepten vindt, is omdat ze:

  1. Onwijs lekker smaken
  2. Tjokvol rauwe groenten zitten
  3. Ik tot aan de lunch (!) vol zit 

Vooral dat laatste vind ik een ontzettend pluspunt. Er is niets zo vervelend als om 10 uur het rommelen van je maag op te merken en direct te denken aan de KitKats in de kantine. Ik concentreer me liever op heel andere dingen. In de ochtend ben ik namelijk het meest productief en ik werk liever lekker door tot 12 uur, zonder continu naar mijn keukenkastje te lopen voor een guilty pleasure.

Oh, nog een voordeel van ontbijten met groente smoothies is dat ik barst van de energie! Vooral de appeltaartsmoothie geeft me een energy boost van heb-je-medaar. Misschien komt het door de kaneel, want daar zit een stofje in die je bloedsuikerspiegel reguleert. Hierdoor wordt de energie langzaam en gelijkmatig aan je lichaam afgegeven, waar je de hele ochtend van profiteert. Wat het ook is, voor mij werkt het in ieder geval geweldig!

Ik zal je niet langer in spanning houden en mijn top 3 gezonde smoothies onthullen. Ik geef het recept van mijn nummer 1 cadeau, en begin met mijn nummer 3:

smoothie pina colada vitamine

De Pina Colada smoothie

Jawel, een cocktail als ontbijt. Moet kunnen. Deze smoothie doet me denken aan lange zwoele zomeravonden op een Spaans strand. Maar in plaats van de overload aan suikers en alcohol bevat deze smoothie vooral gezonde voedingsstoffen en rauwe groenten. Zo zit er onder andere venkel in de mix. Heerlijk verfrissend!

De ananas zorgt ervoor dat deze smoothie rijk aan enzymen is, waardoor je lichaam eiwitten makkelijker kan verteren. Deze smoothie is dus met name perfect voor na het sporten, omdat je lichaam zo sneller eiwitten op kan nemen!

Wat ik vooral erg lekker vindt aan deze smoothie is dat hij zo heerlijk romig is. Dat komt door de kokosmelk. Je hebt er maar 100 ml van nodig, maar dat is genoeg om een creamy consistentie te maken. De rest van de kokosmelk gebruik je weer in andere smoothies. Dankzij de kant-en-klare boodschappenlijst in het plan verspil ik geen ingrediënten.

Dan op naar de volgende smoothie. Op nummer 2 is geëindigd:

smoothie chocolade vitamine

De Chocoladesmoothie

Vrouwen en chocolade, what else do I need to say. Net als bij de Pina Colada smoothie zit deze tjokvol vitaminen, vezels en antioxidanten waar je lichaam zo naar snakt na een nacht herstelwerkzaamheden.

De chocoladesmaak komt nog beter tot zijn recht omdat er rode biet in deze smoothie zit. Misschien ken je de term ‘red velvet’ wel? Hier wordt de combinatie rode biet en chocola mee aangeduidt.

Rode biet bevordert de zuurstoftoevoer in je lichaam, waardoor je extra goed presteert als je gaat sporten. Ik drink deze smoothie dan ook graag voor het sporten. De banaan geeft me energie, de cacao beschermt mijn lichaam tegen vrije radicalen, en de rode biet geeft me de energie om door te knallen!

Tip: als je rauwe cacao gebruikt in deze smoothie (zoals ik doe) geef je je lichaam nog eens een éxtra antioxidanten-boost. Hiermee bescherm je je cellen tegen veroudering. Dat betekent: minder rimpels en langer een jong lichaam. Yes!

En dan is het nu tijd voor mijn ultieme nummer 1:

appeltaart smoothie vitamine gezond

De Appeltaart smoothie

Ja, dit is toch wel echt mijn favoriet hoor. Het is de smoothie van dag 2, en ik wist gelijk al dat ik deze voor de rest van mijn leven zal blijven maken. Ik ben gewoon gek op appeltaart, en deze ruikt en smaakt precies zoals die van mijn moeder. En je weet wat ze zeggen: mijn moeders appeltaart is de aller-allerbeste.

Zoals beloofd deel ik het recept hier met jullie. Maar niet doorvertellen hoor, want straks zijn alle ingrediënten in de supermarkt uitverkocht!

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • 1/4 courgette
  • 2 dadels
  • 2 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1/2 el kaneel
  • 250 ml amandelmelk

Stop alle ingrediënten in een blender en mix het tot een gladde mix. Dit duurt ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Als variatietip kun je de appel door peer vervangen. Zo maak je er een heerlijk zoete herfstsmoothie van.

Ik hoop dat jullie net zo van de appeltaartsmoothie gaan genieten als ik. En laat me vooral weten hoe jij je voelt na het drinken van deze smoothie! Ik ben heel benieuwd of jij je net zo goed voelt als ik, na dit vezelrijke vitaminebommetje.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Mijn 3 favoriete smoothies

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!