Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Oud & Nieuw staat voor de deur! 10x wat je niet mag missen


31 december 2016


O

Oud en nieuw staat voor de deur en iedereen weet waarschijnlijk al waar en met wie ze het gaan vieren. Wij gaan dit jaar overdag met onze nieuwe buren doorbrengen, ’s avonds hebben we niets afgesproken en laten we het lekker op z’n beloop, kortom lekker spontaan! Maar ja, hoe ga je nou een spetterend oud en nieuw vieren? Het ligt natuurlijk ook helemaal aan hoe je zelf bent, waar je van houd! De één vind het heerlijk om thuis te zitten in een klein gezelschap en de ander wil het liefst naar de kroeg met een grote menigte de kurk van de fles schieten. Kortom: There are so manny ways!

Maar wij hebben voor onszelf altijd wel en klein lijstje wat toch echt niet mag missen met oud en nieuw!

Hier een leuke top 10:

1. Carbid Schieten, dit is vooral de favoriet van manlief maar ook ik vind het altijd heel gezellig! (voor de mensen die het niet kennen, het is met een oude melkbus een bal wegschieten door middel van carbid met water samenvoegen in de bus, hier ontstaat een stofje door en dan doe je er een vlammetje bij en knalt de bal van de melkbus, hier moet je dus wel en gaatje in de onderkant van de bus boren!)

2. Oliebollen bakken! Tjah welke Hollander lust ze niet? Dus niets liever een flinke bak vol oliebollen bakken om gedurende dag lekker op te eten! (en ja caloriebom!)

Bron: yesrecepten.nl

3. Kniepertjes bakken! (dit komt echt uit Drenthe!) Dit is echt een aanrader het zijn als het ware platte koekjes die je met een kniepertjesijzer maakt. Je maakt deeg, dit moet even een nacht staan, daar draai je balletjes van en dan kun je aan het bakken! Heerlijk!

4. Vuurwerk! Dit mag natuurlijk niet ontbreken, wij halen altijd voor de kinderen nog wat kleine grondpotjes, deze kunnen ze makkelijk bekijken en zijn ook niet extreem duur. En om 12 uur knal je wat mooie potten af!

5. Spetterkaarsjes! Deze mag je echt NIET missen met kleine kinderen, vergeet niet nummer 6! Het idee dat die kinderen ‘vuur’ in hun handen hebben maakt het lekker spannend! Ik kan alleen maar genieten van die koppies!

6. Vuurwerkbril! Het laatste wat je wilt is met oud en nieuw bij de huisartsenpost zitten omdat je kind of jijzelf vuurwerk in het ook heeft gekregen! Vergeet hem niet! (overigens ook te koop bij Xenos!)

7. Champagne! Lust je het niet? Toch kopen al is het alleen maar om die dop eraf te schieten om 12 uur! Dit hoort er gewoon bij en wat maakt dan die ene fles uit! Desnoods jip en janneke champagne dat drinken de kids de volgende dag wel op 😉

8. Versiering! Echt waar dit jaar verkoopt de Xenos een MEGA gave gouden lijn! Leuke slingers, bordjes, bekers, bestek een leuk gordijn van gouden regen voor je deur, gouden prikkers voor hapjes en gouden rietjes! Ge-wel-dig! Ik heb al ingeslagen! We moeten het jaar toch feestelijk afsluiten en 2017 toch feestelijk ingaan?!

9. Hapjes & Drankjes! Iedereen houd van wat lekkers toch? Heerlijke hapjes en natuurlijk een lekkere borrel! En vergeet de kinderen niet, maak bijvoorbeeld vuurpijlen met spekjes! Kortom hapjes en drankjes mogen niet ontbreken!

10. Happy YOU! Doe deze dag iets wat je leuk vind en zorg dat je op de plek bent waar je wilt zijn en met de juiste mensen om je heen! Het is tenslotte maar 1x per jaar dus maak het een feest om niet te vergeten!!!

Wij gaan ons best doen dit jaar spetterend af te sluiten, na een druk jaar met huis verkopen, huis kopen en verhuizen en ook nog eens een overplaatsing van mijn werk MOETEN we het wel spetterend afsluiten!! Op naar een geweldig 2017 waar we nieuwe stappen zetten!

Ik wens jullie allemaal een geweldig en gezond 2017!

Liefs, Rianne

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Rianne

Mijn naam is Rianne. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend en samen hebben wij 2 kinderen (Fleur 3, Thijmen 9 maand). Ik werk 30 uur als bedrijfsleider bij de Xenos. Ik geniet van alle tijd die ik met mijn kinderen doorbreng, als ik dan ook vrij ben doen we alles samen. Ook geniet ik natuurlijk van mijn me-time, dat doe ik door te gaan hardlopen. Ik vind het heerlijk om op die manier mijn hoofd leeg te maken. En uiteraard houd ik ook van we-time! Samen met vriendinnen en de kinderen wat leuks doen staat ook hoog op mijn vind-ik-leuk lijstje.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!