Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

12 x eerste hulp producten voor kinderen


12 maart 2019


eerste hulp producten voor kinderen plein mamatothemax v2
<

Het is belangrijk dat jij als ouder bij een groot of klein ongeluk(je) eerste hulp kunt verlenen aan je kind. Ook in geval van ziekte is het fijn om het één en ander in huis te hebben. In samenwerking met Plein heb ik een lijst van 12 producten samengesteld die jij in je medicijnkastje zou moeten hebben. 

Lees ook:
Ook drogisterij spullen koop ik online

eerste hulp producten voor kinderen plein mamatothemax v3

 1. VSM Derma Calendulan Eerste Hulp Zalf

Voor de intensieve verzorging van de (droge) huid is er de VSM Calendulan Eerste Hulp Zalf. De zalf is te gebruiken vanaf 0 jaar, dus ook geschikt voor baby’s! Daarnaast ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Ideaal om te gebruiken bij bijvoorbeeld schaafplekjes of een droge huid.

2. VSM Arniflor zalf

De eerste hulp zalf van VSM Arniflor is een natuurlijk product en is geschikt voor elke leeftijd. Mocht de huid na een val blauw verkleuren, dan is de cosmetische zalf een absolute aanrader! Daarnaast ondersteunt de zalf het herstellend vermogen van de huid.

3. Norit Carbomix

Je moet er niet aan denken: je kindje neemt een slok schoonmaakmiddel. Wat moet je doen? Neem als eerst contact op met je huisarts of anti-gif centrum. Zij vertellen je precies wat je moet doen, want niet elke vergiftiging wordt hetzelfde behandeld. Vaak wordt er Norit geadviseerd, handig dus om in huis te hebben. Norit Carbomix is speciaal voor vergiftiging maar je kunt ook Norit tabletjes gebruiken.

4. Sinaspril kauwtabletten

De Sinaspril is een paracetamol speciaal voor kinderen. Het is een zeer effectief en snelwerkend middel tegen koorts, griep of een verkoudheid. Maxime houdt absoluut niet van zetpillen, dus neemt dan het liefst een kauwtablet. Gelukkig zit er een lekker pepermuntsmaakje aan, zodat het ook nog eens goed te nemen is.

5. Sinaspril vloeibaar

Dit was voor mij helemaal nieuw, maar een perfecte uitkomst voor Lilou! Ze wil net als haar zus geen zetpillen, dan knijpt ze echt haar billetjes samen en een kauwtabletje vind ik haar nog iets te klein voor. Zo kwam ik bij de vloeibare variant van Sinaspril paracetamol. Er zit een lekker bananensmaakje aan waardoor ze er niets van merkt. Het is makkelijk te doseren en werkt net als de kauwtablet tegen koorts, griep of een verkoudheid.

6. After Bite Pen Kids

Voor kindjes vanaf 2 jaar is er een After Bite Pen die de huid verkoelt en verzacht na een insectensteek- en/of beet. Dit medicijn komt in de vorm van een doseerpen en is daardoor gemakkelijk en snel te gebruiken. Dit product is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid en bevat natuurlijke ingrediënten.

7. ByeBites Gif-Weg Set

Het handige ByeBites Gif-Weg setje is niet alleen makkelijk op te bergen bij de rest van de eerst hulp spulletjes, het is ook nog eens in ideaal formaat om mee (op vakantie) te nemen! Het is een complete verzorging bij een insectenbeet, die direct eenvoudig gif uitzuigt. De set is inclusief: 1 x Gif-Weg uitzuigpompje met 1 uitzuigmondje (op 2 manieren toepasbaar), 2 x gaaskompres (5 x 8,5 cm), 2 x pleisterstrip, 1 x koelspray 15 ml, 4 x alcoholdoekje (3 x 3 cm), 1 x pincet en 1 x ByeBites Eerste Hulpwijzer bij steken en beten.

8. Verbandgaasjes

Het kant-en-klare verbandgaas van Biogaze is ideaal om te gebruiken bij lichte brandwonden of verwondingen. Het kleeft namelijk niet aan de wond en laat de huid ademen. Hierdoor kan er snel een nieuwe huid worden aangemaakt!

9. Pleisters familiepack

Pleisters zijn een musthave voor in je medicijndoos of keukenkastje. Wat dacht je van het Hansaplast familiepack? Een pak met 40 stuks pleisters in allerlei soorten en maten en geschikt voor het hele lichaam. In de familiepack vind je onder andere deze vrolijke Disney figuren om het leed van je kindje net even dat extra te verzachten.

10. Betadine zalf

We kennen allemaal wel de oude en vertrouwde wond desinfecterende Betadine, maar persoonlijk vind ik de zalf prettiger in gebruik. Je brengt het veel gemakkelijker aan op kleine brandwondjes, snij- of schaafwonden of andere huidbeschadigingen. Hiermee behandel en voorkom je infecties. Daarnaast heb je minder kans op lekken en/of vlekken en blijft het langer aan de wond plakken. Super fijn!

11. VSM Vallen en Stoten gel

Ik denk dat bijna elke ouder wel de VSM Vallen en Stoten gel kent. Het is een natuurlijk EHBO middel wat toegepast wordt bij anderen die blauwe plekken, zwellingen, lichte schaafwondjes en kneuzingen oplopen tijden het kruipen, lopen, spelen en fietsen. Wat mij betreft een musthave voor in elke medicijndoos!

12. Nestosyl

Mocht je kindje een jeukende beet hebben van een insect, dan is daar dit middel: Nestosyl. De crème werkt verlichtend bij plaatselijke kortdurende jeuk, insectenbeten, oppervlakkige schaaf- en snijwonden, brandwonden, blaren, winterhanden en -tenen. Het heeft een prettige verkoelende werking en is zeker met de zomermaanden onmisbaar!

Heb jij deze producten ook in de EHBO-trommel zitten? En zijn er volgens jou nog meer middelen die ik in huis zou moeten hebben die niet in dit rijtje staan? Laat het dan weten! Welk eerste hulp middel is volgens jou écht onmisbaar?

Veel liefs,

Deze blog is in samenwerking met Plein.
Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!