Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

12 Tips om op de bevalling te wachten


3 oktober 2016


mama to the max verplichte bedrust voor de bevalling complicaties tijdens zwangerschap netflix gipsbuik maken
I

In mijn vorige blog konden jullie lezen hoe ik vóór mijn 32 weken zwangerschap in het ziekenhuis terecht kwam. Na 5 dagen mocht ik naar huis met 1,5 week verplichte bedrust. ‘Dalijk heeft Art Belly nog geen buik van haarzelf!’ Dat was wat mijn vader tegen me zei toen ik in het ziekenhuis lag. Al zo’n 3 jaar maak ik van zwangere vrouwen gipsbuiken en bewerk deze naar wens. Hoe jammer zou het zijn als ik inderdaad geen buik van mezelf zou hebben!

12 Tips tijdens het wachten op de bevalling mama to the max verplichte bedrust voor de bevalling complicaties tijdens zwangerschap netflix gipsbuik maken

Niks doen en wachten op een bevalling…Hier zag ik erg tegenop. Ik wilde me niet gaan vervelen. Maar wat moest ik doen? Hoe ik mijn tijd gezellig, nuttig en ontspannen doorkwam zal ik jullie vertellen aan de hand van de volgende tips:

 1. Zorg dat je het ook echt rustig aan gaat doen. Ik was in het begin wat eigenwijs en wilde zelf drinken pakken of de deur openmaken, maar uiteindelijk deed het pijn. Instaleer je op de bank met een berg kussens zodat je niet de hele dag in je bed hoeft door te brengen. Loop dan één keer de trap omlaag en pas weer naar boven als je weer naar bed gaat.
 2. Wanneer je nog geen video streaming (Netflix) dienst hebt….schaf het aan! Ik heb echt de eerste weken veel series gekeken. Voorheen had ik nooit de rust om me voor een serie te gaan zitten, of dan was ik wat aan het kijken en halverwege haakte ik af. Maar nu, tijd zat! Ik heb vriendinnen om advies gevraagd wat leuke series waren en heb me er best mee vermaakt.
 3. Wanneer je tijd genoeg hebt, dan ga je denken en piekeren! Hier had ik behoorlijk last van. Zorg dat je alle vragen en onduidelijkheden opschrijft, want onthouden gaat bijna niet. Stel ze dan aan de specialisten: artsen, verloskundigen, gynaecologen of ervaringsdeskundigen.
 4. Vier iedere week die je verder bent! Dit kun je op je eigen manier doen! Wij deden dat bijvoorbeeld door een lekker taartje te halen, magnums te eten, foto’s van de buik maken, maar ook eindelijk die gipsbuik maken!
 5. Zorg dat er mensen zijn in je omgeving die je kunnen helpen met taken die te zwaar zijn, zoals stofzuigen en boodschappen doen. Dit is ook nog eens gezellig want zo komt er weer iemand over de vloer!
 6. Laat LOS! Nu veel op je partner neerkomt, moet je je verwachtingen even proberen bij te stellen. In mijn geval; vroeg ik om de was naar boven te brengen en wanneer dit na paar uur nog niet was gedaan, voelde ik al een lichte paniek in me en wilde ik het zelf doen. Niet doen en denk maar die was komt wel boven. En ook niet onbelangrijk….. zeg dat je het waardeert wat hij doet!
 7. Plan iedere dag iets in. Dit kan een bezoekje zijn, je nagels lakken, de foto’s van je telefoon op je computer zetten. Zo heb je iedere dag een doel en voel je je nuttig!
 8. Shop till you drop! Ik had nog lang niet alles klaar voor de komst van de baby, maar dankzij internet shopping heb ik hele leuke dingen gescoord.
 9. Speur Instagram en Pinterest af naar ideeën voor het babykamertje of leuke (web) winkeltjes.
 10. Blijf vertrouwen in je lichaam houden! Wanneer je zoiets als een dreigende vroeggeboorte overkomt dan verlies je het vertrouwen in je lichaam even. Zorg dat je probeert positief te blijven! Dit werkt voor je kindje ook beter.
 11. Wanneer je ergens over twijfelt of je hebt bloedverlies, zorg dat je contact met de verloskundige of de gynaecoloog opneemt.
 12. Niet geheel onbelangrijk; bereid je voor op je bevalling. Dit kan door artikelen en forums te lezen, ademhalingsoefeningen te doen. Wat ik ook deed was me verdiepen in Hypnobirthing. De filosofie hiervan is dat pijn geen onderdeel van de bevalling hoeft te zijn en het is gericht op ontspanning, ademhaling en visualisatie.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips en voel je vrij om Art Belly te volgen op Facebook en/of Instagram.

Liefs,
Anke

Anke

Hoi, ik ben Anke, 34 jaar en al 5 jaar avonturen aan het beleven met mijn lief Rick. Sinds augustus 2016 ben ik mama van Tuur. Ik werk als kunstdocent in het voortgezet onderwijs en mijn passies zijn design, interieur en diy. Ook maak ik met artbelly.nl mama's to be blij met gipsbuiken en geboorteschalen. Meer over mij en bezigheden kun je vinden op instagram: artbelly.nl

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!