Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

12 mooie momenten in 12 maanden [Lilou bijna 1]


2 december 2017


lilou baby zwanger bevalling MAMA to the max
<

Het is dan echt bijna zover…ons kleine meisje is vanaf zondag geen baby meer. Haar eerste levensjaar is bijna voorbij. Een prachtig jaar met veel bijzondere momenten. We zagen ons meisje groeien van een newborn naar een meisje met een eigen karaktertje. Wat hebben we genoten van haar en kunnen we terugblikken op veel mooie herinneringen. Vandaag vertel ik aan mijn lieve meid hoe ik 12 mooie momenten in de afgelopen 12 maanden heb ervaren.

Klik hier als je de geboortevideo nog eens wil bekijken (ik heb deze het afgelopen jaar bijna wekelijks gekeken). Het is een aandenken voor het leven!

De geboorte

ziekenhuis lilou bevalling gynaecoloog MAMA to the max

Daar was je dan kleine meid. Wat waren we dankbaar dat de bevalling, op een kleine hindernis na, goed verlopen is. Je kondigde jezelf aan rond 19.00 uur en om 22.16 uur mochten we je al verwelkomen. Je was prachtig, we sloten je in onze armen om nooit meer los te laten.

De eerste ontmoeting met Maxime

lilou baby zwanger bevalling MAMA to the max

De eerste ontmoeting met jouw grote zus was een van de mooiste momenten uit mama’s leven. Je eerste kusje van Maxime was zo bijzonder, dat staat op mijn netvlies gegrift. Het gevoel dat ik toen voelde is niet te omschrijven. Twee prachtige meiden in mijn armen voor het eerst. Dat makte mij de gelukkigste moeder van de hele wereld.

Eerste keer naar buiten

lilou baby zwanger bevalling MAMA to the max

Ik had er zoveel zin in samen met ons vieren een ommetje te maken. Het was een prachtige dag, maar wel ontzettend koud. Ik wilde eigenlijk alleen maar naar het park en terug, maar het ging zo goed dat we helemaal naar de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht zijn gelopen. Wat was ik trots op mijn gezinnetje, met jou als nieuwste aanwinst.

Doopsel en babyborrel

doop doopsel babyborrel kraamborrel zwanger bevalling baby newborn kraamvisite MAMA to the max

Na de bevalling, is dit toch wel een moment geweest wat erg speciaal was voor ons allemaal. Je werd gedoopt en daarna showden we je aan al onze familie en vrienden. Zowel tijdens het doopsel als tijdens de babyborrel was je zo lief. Het was een prachtige dag voor ons allemaal.

Eerste lachje

In weekvlog 5 van dit jaar was ik heel gezellig aan het vloggen, toen jij ineens je eerste lachje liet zien. Ohh ik schrok ervan, maar wat was dat even een leuke verrassing. Het zag er zo schattig uit.

Rollen

We lagen samen op de grond. Jij op de speelmat en ik ernaast. Ik zag je al een beetje rebels naar me lachen, maar dat je van plan was in één keer om te rollen had ik niet verwacht. Zelf schrok je er toch ook best wel van, maar uiteindelijk moesten we allebei lachen en was mama natuurlijk apetrots. Vanaf die dag had je de smaak wel te pakken hoor. Je rolde in de box van hoek naar hoek en ook in je bedje vond ik je ’s ochtends steeds weer in een andere hoek.

Doorslapen

Begin mei was het zover. Je meldde je niet voor de avondfles van 23.30 uur en dus lieten we je doorslapen. Je werd pas wakker om 06.30 uur en vanaf toen was dit je nieuwe ritme. Ik zal het niet snel meer vergeten, want dit was toch wel een heel fijn moment voor papa en mama. We konden eindelijk weer normaal naar bed zonder een pauze en jij besloot een schone slaapster te worden. Vanaf begin mei slaap je namelijk iedere nacht van ongeveer 19.00 tot 06.30 uur. Ongelofelijk fijn!

Eerste hapje

eetschema lilou eerste babyvoeding hapjes MAMA to the max

Op het eerste hapje had ik me zo verheugd. Bij Maxime ging het erin als kool en dus was ik er (beetje naïef hoor van mama) vanuit gegaan dat dat bij jou ook zo was. Niets daarvan was waar. Je vond het verschrikkelijk, dat lepeltje in je mond. Heel duidelijk liet je merken, er niks van te willen weten. Omdat ik je inmiddels al wel een beetje kende, wist ik dat NEE echt NEE was en stopte ik er ook vrij snel mee. Gelukkig kwam na een paar weekjes alles goed en vond je, eenmaal de smaak te pakken, heel veel lekker.

Eerste keer zitten

Je verraste ons met de eerste keer rechtop blijven zitten toen we in de fotostudio van Shoots and More waren. We hadden deze shoot gepland om jouw negen maanden vast te leggen. Jij wilde denk ik zo graag mooi op de foto dat je dat wel een mooi moment vond om te gaan zitten.

Je eerste woordje

En ineens kwamen er van die schattige geluidjes uit. Ik denk dat het al begon toen je nog maar 3 maanden oud was. Maar de echte woordjes kwamen eigenlijk pas geleden. Ineens was het daar: “bah”, je eerste woordje en toen het er eenmaal was, kon je het ook niet vaak genoeg zeggen. Gelukkig kwamen “papa” en “mama” er ook snel achteraan. We genieten van je leuke taaltje als je in de box aan het vertellen bent tegen je speelgoed. Ook Maxime kan niet wachten totdat je met haar kan vertellen. Ze vraagt ons vaak wanneer “Lilou nou eens normaal kan praten”, haha.

Kruipen

lilou baby zwanger bevalling MAMA to the max

Heel erg leuk vinden we het dat jij door het huis vliegt sinds kort. Maxime heeft nooit gekropen, want die vond het veel leuker meteen te gaan staan en te stappen. Jij verrastte ons daarom enorm met je eerste kruisjes. Ohhh zo leuk hoe je dagenlang je best deed om jezelf vooruit te krijgen. Ineens lukte het je en ging je als een speer. Ik was zo trots op je!

Flesje zelf vasthouden

Ik zal het niet vergeten. We liepen in de Intratuin en ik was aan het vloggen. Ik had helemaal niet door dat Lilou nog de fles bij zich had. Sterker nog, ik had helemaal niet door dat ze zelf de speen in haar mond had geduwd en de fles verder aan het leegdrinken was. Het zag er zo schattig uit. Sindsdien geef ik haar vaak het flesje in haar handen, maar ik merk dat ik het ook nog heel fijn vind even een momentje samen te pakken en met ons tweeën te genieten van een rustmomentje.

Morgen is het dan echt zover…3 december 2017…ons meisje 1 jaar. Zeker weten het 12e mooiste moment in de afgelopen 12 maanden. Benieuwd naar onze dag? Bekijk dan morgen de insta stories.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Woonverzekering Image Banner 300 x 250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
12 mooie momenten in 12 maanden [Lilou bijna 1]

  1. Pingback: HIEP HIEP HOERA LILOU IS 1 JAAR! ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Tranen in me ogen, wat ’n mooie blog… Mijn dochtertje is over 3 mnd en 2 dgn;) ook 1 jr. Moet er nog niet aandenken!!Voor jullie hele mooie dag met jullie mooie lilou (en maxime)

  3. Wat mooi geschreven!! Krijg er kippenvel van. De liefde en de band tussen een moeder en haar kind is ongelofelijk. Geniet morgen van Lilou’ke haar verjaardag. Er zullen waarschijnlijk nog veel traantjes vloeien van geluk en dankbaarheid. x

  4. Mooi! En wat leuk voor haar dat haar mama stilstaat bij alle mooie momenten, zal voor haar later ook heel leuk zijn om dit te lezen!! Fijne dag morgen.

  5. Jouw meiden boffen met zo’n moeder! Je bent dankbaar dat je twee kindjes hebt en die liefde kunnen we via je vlogs en foto’s zien. Mijn dochter is 17 maanden nu en het is zo herkenbaar, die gevoelens.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!