Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

12 jaar samen en nog steeds verliefd!


14 oktober 2016


O

OMG….14 oktober 2004…ik weet het nog als de dag van gisteren. Al maanden was ik verliefd op die super leuke jongen. Hij had mijn hoofd op hol geslagen en al maanden dwaalden we om elkaar heen. Ik gaf die dag toe dat ik tot over mijn oren verliefd was en het aandurfde een relatie te beginnen. Hoe ik dat deed? Ik vertel vandaag ter ere van onze 12 jarig jubileum hoe het allemaal zo is gekomen.

jp-en-ik

LOVE is when you look into someone’s eyes and see everything you need

 

We kennen elkaar al heel lang

JP en ik gaan wayyyyy back. We zaten zelfs al bij elkaar op de basisschool. Niet normaal…wie had toen gedacht dat wij ukkepukken later samen ons leven zouden gaan delen! We gingen ook naar dezelfde middelbare school, maar daar raakten we elkaar eigenlijk kwijt. Hij had heel andere vrienden dan ik. Hij vond mij maar bij de ’tutjes’ horen en ik vond hem hé-le-maal niet stoer op die Fox brommer en in die Nickelson jas, haha.

Ik studeerde in Utrecht toen ik op mijn 20e een operatie onderging, omdat mijn eierstok verwijderd moest worden. Ik had een moeilijk herstel van de operatie en toen ik eenmaal weer wat op de been was kwam een goede vriend van mij me opvrolijken. Hij nam me ergens in juli (2004) mee een hapje eten in de stad. Na ons gezellig etentje stelde hij voor nog even ergens een drankje te doen voor hij me weer thuis zou afzetten. We liepen langs een wat terrasjes waar we een aantal personen zagen zitten die we allebei kenden. Heel toevallig zat JP daar ook tussen…

 

De bekende vonk

Ik weet niet wat er gebeurd is op het moment dat we aanschoven bij de groep, maar ik keek hem in zijn ogen en ik kreeg een heel warm gevoel van binnen. Was dat JP? Wat zag die er goed uit…. ik kon eigenlijk niet met m’n ogen van hem afblijven…ik kreeg het er helemaal warm van. Achteraf bleek dat hij precies hetzelfde had...waarschijnlijk dus de bekende vonk die toen is overgesprongen. We deden allebei enorm ons best met elkaar in gesprek te komen. Dat lukte en hij vistte uit waar ik studeerde. Ik vertelde uitgebreid over Utrecht en hij zei dat hij misschien ook wel in Utrecht ging studeren. Hij was net klaar met het VWO, maar wist nog niet waar hij rechten wilde gaan studeren. Later heb ik van hem gehoord dat hij naar huis is gegaan en tegen zijn moeder heeft gezegd: “mama, ik ga studeren in Utrecht”.

In Utrecht

Zijn moeder super blij dat hij eindelijk een keuze had gemaakt en inderdaad, drie weken later liet hij me op Hyves (OMG das echt al lang geleden) weten dat hij in Utrecht was. Hij vroeg eens af te spreken, want hij had me schijnbaar op het terras in Maastricht beloofd een keertje voor mij te koken. Hij kwam langs op mijn studentenkamer en we keken een film. Dat was allemaal nog eind augustus. In september en oktober zagen we elkaar voornamelijk in het weekend wanneer we allebei ging stappen in Maastricht. Ik vond het natuurlijk opvallend dat ik hem daarvoor nooit eerder was tegengekomen in het uitgaansleven en nu iedere week heel toevallig wel, haha. Later vertelde hij me dat hij helemaal niet graag op stap gaat, maar dat ie dat natuurlijk speciaal voor mij deed. Eind augustus kusten we voor de eerste keer. Toch wist ik het niet helemaal zeker of ik mijn vrije studentenleventje wilde opgeven voor een vaste relatie. Maar er was een trein gaan rijden en die was langzamerhand getransformeerd in een TGV…ik werd verliefder en verliefder en kon alleen nog maar aan hem denken. Ik vergeet nooit meer de lange nachten dat we aan de telefoon hingen samen. En maar kletsen over vanalles en nog wat. Overdag was ik helemaal kapot en kon geen hap meer door mijn keel krijgen. Wat wel goed was voor de lijn, haha.

Ik gaf toe

Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk wel de grote stap wilde gaan zetten. Ik kon gewoon niet meer zonder hem. We hadden het fijn samen. Onze reisjes van en naar Utrecht waren super leuk, onze filmavondjes, onze dinertjes voor 2…het voelde gewoon super goed. Hij was zo lief om me niet te pushen en heeft ook geen 1 keer gevraagd hoe het nu eigenlijk zat. Ik denk dat hij aanvoelde dat ik eraan moest wennen.

Op 14 oktober stuurde hij in de namiddag een smsje. Of hij ’s avonds een filmpje zou komen kijken? Voordat ik het wist stuurde ik terug…

“je mag komen alleen als je mijn vriendje wil zijn”.

Ik kreeg terug:

“heel graag”.

Ik vond het zoooo leuk hem toen die avond te zien. We omhelsden elkaar en ik wist dat ik de liefde van mijn leven had ontmoet.

 

Mijn grote liefde

JP is alles wat ik zoek in een man. Hij is ontzettend lief voor mij, zorgzaam en mijn steun en toeverlaat. Niet alleen kan ik goed met hem praten, hij geeft me altijd goed advies en staat achter mijn keuzes. Mijn tekortkomingen zijn zijn sterke punten en daardoor heb ik al heel wat van hem kunnen leren. Hij heeft me een beter persoon gemaakt.

Verloofd sinds 2011

In 2011 vroeg JP mij ten huwelijk. Wat was ik in de wolken. Inmiddels weten jullie wel waarom trouwen er nog niet van gekomen is en anders kun je dat hier lezen. Super leuk dit nog altijd in het vooruitzicht heb. Ik verheug me er zo op om deze dag te gaan beleven samen met onze meisjes!

Onze grote wens ging in vervulling

In 2013 werden we samen papa en mama en dat is toch wel het mooiste moment ooit. We groeiden in onze rol en dat heeft ons samen alleen nog maar sterker gemaakt.

Ik ben dankbaar dat het voor mij bestemd was de liefde van mijn leven te ontmoeten. We zijn liefdespartners, een team, papa en mama en maatjes voor het leven.

Hier wat kiekjes van ons door de jaren heen:

jp en ik 12 jaar samen

 

Wij gaan er vandaag een heerlijke dag samen van maken!

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
12 jaar samen en nog steeds verliefd!

  1. Pingback: 12,5 jaar samen: onze sleutel tot een goede relatie ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Marjon, ik volg je al een paar maanden en word zo blij van jouw site. Ik leer ontzettend veel van jou. Bedankt daarvoor. En wat een prachtig verhaal. Liefde, daar gaat het om in het leven.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!